Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 82

Wątek: Ślubne Adriana

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez a_wykrota Zobacz posta
    Co do reportażu to czemu wywaliłbyś fryzjera?
    Całego bym nie wywalił, tylko - tak jak pisałem - połowę. Za dużo ich w porównaniu do reszty i to jest jedyny powód.

Cytat Zamieszczone przez a_wykrota Zobacz posta
    Co do ostrości to zgadzam się - czasem nie jest ostro - choć niektóre zdjęcia są specjalnie pokazaniem ruchu - jedno z Asią faktycznie nie celowo jest nieostre - to błąd. Widzisz jakieś jeszcze?
    Zdjęcie nr 40 (z panną młodą), nr 44 (chłopiec z kamerą - ostrość ustawiona jest na kamerze, a nie na twarzy). Pozostałe są chyba ok, no może jeszcze nr 20 - twarz w lustrze jest chyba mniej ostra niż rama i ściana, a może to przez szum.

No, ale dosyć tej krytyki. Sporo zdjęć też jest fajnych. Np. zdjęcie kościoła (23), moment wyjścia z kościoła (34), zdjęcie przy stole ma fajne światło (46).

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    dolnyśląsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Całość ciekawa i się broni. Wszystkie najważniejsze momenty połapane.
    Generalnie ciężko coś wytknąć, ale napiszę, co mi się nie podoba:
    -pierwsze zdjęcie ze względu na niefortunne cięcie po grdyce (brrr jak to brzmi) i dziurki od nosa
    -rzeczywiście za dużo zdjęć od fryzjera
    -zdjęcie panny młodej z walizką.Ani poza, ani mina nie są atrakcyjne i jakoś nie pasują do całości.
    -kolorowe zdjęcie z sali z oknem w tle. Prawie całe nieostre, plus mężczyzna który coś wciąga do nosa.
    -prawie rewelacyjne zdjęcie z gitarami.....gdyby na drugim planie ktoś miał głowę.

A tak poza tym świetny klimat, dużo smaczków (rekin u fryzjera, pan młody pokazuje język na grupowym....).
    Gratuluję.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar cissic
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    230
    Moja galeria
    mi sie podoba. wole troszke inne kolory, ale to moje "wolenie" ogolnie dobra robota. mam wrazenie, ze mlodym zdjecia sie podobaly a to jest chyba najwazniejsze pozdrawiam serdecznie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Nie moja tematyka ale mam dwie uwagi odnośnie serii.
    Jak wcześniej wspomniano - za dużo ujęć u fryzjera - jest klika podobnych, spokojnie dałoby się zamknąć w trzech. Ilość zdjęć od fryzjera jest nieproporcjonalna do innych "przygotowawczych".
    Odnośnie obróbki - rzuciło mi się w oczy kilka podobnie obrobionych zdjęć czarno-białych (m.in. młodzi w kościele) - taka płaska, szara obróbka. Przedtem raczej skłaniałeś ku dużym kontrastom, tu pewnie efekt jakichś nowych poszukiwań ale zupełnie mi nie podchodzi.

Ogólnie - podoba się, zwłaszcza że para budzi sympatię.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Generalnie na tak. Podobały się szczególnie te z czerwonymi płatkami róż i zbiorowe z całą rodziną i księdzem. Dość ryzykowny plan pleneru ale zadowolenie i uśmiechy młodych obroniły tę sesję. Przychylam sie do opinii o sporej ilości zdjęć od fryzjera, mocne wątpliwości mam przy zdjęciu dłoni jak chyba dokleja sobie tipsy i zdjęcie na którym widac w odbiciu twarz młodej. Oba nie podchodzą mi jakimś zagubieniem i rozmyciem tematu.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Przejrzałem całość materiału. Kilka kadrów do wywalenia. Kilka innych bardzo dobrych. Całość estetyczna i spójna. Młodzi do pozazdroszczenia. Widać w nich duży potencjał. Na pewno będą zadowoleni z efektów Twojej pracy.

Adrian, pamiętam Twoje pierwsze ślubniaki. Widać ogromny progres. Tak trzymać !

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Daje ci to radochę, to widzę - no i zaj..ście, o to chodzi! Ludzie widzą potem tą radochę!

Pisałem już kiedyś o tym, ale powtórzę się - jest w twoim sposobie obróbki coś drażniącego, coś co mnie odpycha, mam wrażenie, że jest to zupełnie niepotrzebny element. Mówię m.in. o tej dziwnej przeróbce na cz/b i innych sprawach. Sprawia to wrażenie ratowania zdjęć na siłę - a czasem jest to zbędne bo zdjęcia są dobre (czasem za to rzuca się w oczy jako taka właśnie ratunkoobróbka). Myślę, że za jakiś czas ci przejdzie
    Reportaż oceniam dużo wyżej niż sesję (w zasadzie - 4te zdjęcie z sesji jest jedynym, które "ma coś").
    Zazdroszczę ci tej pary i mam wrażenie, że jest bardzo niewyeksploatowana.

No i jeszcze jeden drobiazg - przeglądanie zdjęć w galerii jest meganiewygodne, nawet na 21calowym monitorze.

| OlyJedi Awatar a_wykrota
    Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Serdecznie dziękuję wszystkim za konkretne uwagi.

Mariusz dodałem kilka fot z pleneru.

Obiecuję, że następny ślub też wrzucę - warto dyskutować

pozdrawiam,
    Adrian
    Kątem oka mego :
    jednego - www.wykrota.wordpress.com
    drugiego - www.adrianwykrota.pl

| OlyJedi Awatar a_wykrota
    Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Hej,

Zapraszam Was do skomentowania sesji Kamili i Romana. Wszystkie opinie bardzo mile widziane

http://www.adrianwykrota.pl/blog/archives/419
    Kątem oka mego :
    jednego - www.wykrota.wordpress.com
    drugiego - www.adrianwykrota.pl

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Tommy_G
    Mieszka w
    Vevey, Szwajcaria
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jak dla mnie bardzo miłe dla oka. Przyjemnie się ogląda, fajna obróbka.
    To z ruchomymi schodami mogło by być podprostowane, bo trochę razi krzywizna. Ujęcie na moście (z czerwonymi filarami) jest eleganckie.

pozdrawiam!
    E-3, 8, 9-18, 12-60, 30, 50, 70-300, metz 58AF-1
    Mój wątek
    Mój blog