Moja wersja:
Moja wersja:
rewelacyjny pomysł !!
jeden raw i kilkadziesiąt zupełnie różnych zdjęć![]()
ja czekam na rawa z krajobrazem i obróbkę w wykonaniu kilku osób które koniecznie chcę pociągnąć za język co zrobiły![]()
Ostatnio edytowane przez Syd Barrett ; 2.05.10 o 11:14
To i moje![]()
Witajcie!
Strasznie się ciesze, że spodobał wam się wątek. Szczerze nie spodziewałem się TYLU zdjęć, liczyłem na kilka prób obróbki
Uczynimy z tego cykliczny konkurs. Tu pojawia się moja prośba. Tak jak pisał dobas w planach miałem jako kolejne zdjęcie jakiś krajobraz. Jako, że sam nie mam wybitnych zdjęć krajobrazu chciałbym prość was o zgłaszanie swoich zdjęć do konkursu. W następnej edycji będzie już regulamin, w którym określone będą warunki obróbki nadsyłanych zdjęć.
Proszę was o podsyłanie jpg'ów zdjęć które jesteście w stanie udostępnić na cele konkursu do obróbki innym uczestnikom. Zdjęcia(JPG, link do zdjęcia) wysyłajcie na maila: consigiliori @ gmail.com (oczywiście bez spacji!)
Jak już wspomniałem najlepiej gdyby to był jakiś krajobraz, chętnie coś z lasem.
Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc, jak nie będe was musiał męczyć swoimi gniotami![]()
Ja sobie myślę, że zdjęcia wcale nie muszą być wybitne. Mało tego - dobrze by było jakby wymagały jakiegoś ratowania - były nieco prześwietlone, niedoświetlone, miały duże kontrasty, zawierały trudne światło (mieszankę różnych temperatur barwowych), były na wysokim ISO itp. Wówczas można by się było wykazać obróbką, pokazać co można osiągnąć. Problem z tym pierwszym zdjęciem jest taki, że jest bardzo ładne i dobrze naświetlone, w sumie takie jak wyszło z aparatu jest już bardzo dobre...
W sumie rawy się robi po to, żeby potem można było się poratować jak trzeba.
Co myślicie o takim kierunku?
Ostatnio edytowane przez Karol ; 2.05.10 o 22:40
i nazwa : Zdjęcie Do popRAWki
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
również wziąłem udział w konkursie
pomysł ciekawy i fajnie gdyby odbywał się cyklicznie. najlepiej by zwycięzca opisal co i jak zrobił, wtedy można się coś poduczyć
...a może kolejnego rawa wrzuca zwycięzca. To byłaby taka zachęta...