Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 99

Wątek: Serwis Olmpusa.... uznanie

  1. #21
    | OlyJedi Awatar rafrog
    Dołączył
    Apr 2005
    Mieszka w
    lubelskie
    Posty
    1.406
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Chyba nie wszyscy mają takie szczęście...

    Odesłałem E-3 do serwisu z prośba o wyeliminowanie słynnego problemu z AF. W karcie naprawy znalazłem taki wpis:

    Podjęte czynności:
    - usterka: liczniki
    - przyczyna: wyświetlacz LCD
    - rozwiązanie: naprawiony

    Wymiękam
    jedna fotografia jest więcej warta niż tysiąc słów...
    BLOG

  2. #22
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Dołączył
    Sep 2007
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Posty
    10.452
    Siła reputacji
    173
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafrog Zobacz posta
    Chyba nie wszyscy mają takie szczęście...

    Odesłałem E-3 do serwisu z prośba o wyeliminowanie słynnego problemu z AF. W karcie naprawy znalazłem taki wpis:

    Podjęte czynności:
    - usterka: liczniki
    - przyczyna: wyświetlacz LCD
    - rozwiązanie: naprawiony

    Wymiękam
    Przecie tam tez chca zyc.Jesli naprawiony to co za roznica ile czesci wzieli z magazynu do naprawy uszkodzonych.

  3. #23
    | OlyJedi Awatar MicSzu
    Dołączył
    Sep 2007
    Mieszka w
    Wioska
    Posty
    1.188
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafrog Zobacz posta
    Chyba nie wszyscy mają takie szczęście...

    Odesłałem E-3 do serwisu z prośba o wyeliminowanie słynnego problemu z AF. W karcie naprawy znalazłem taki wpis:

    Podjęte czynności:
    - usterka: liczniki
    - przyczyna: wyświetlacz LCD
    - rozwiązanie: naprawiony

    Wymiękam
    Nawet mnie nie strasz---> wysłałem im obszerny opis problemu i przykładowe zdjęcia na płycie CD i mam nadzieję, że naparwią bo czasem problem jest nie do zniesienia.A jak nie zrobią to jeśli tylko bede miał czas będe wysyłał do uporu. Jaki ci wgralu soft? dalej został 1,4?
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

  4. #24
    | OlyJedi Awatar rafrog
    Dołączył
    Apr 2005
    Mieszka w
    lubelskie
    Posty
    1.406
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Najpierw wgrali 1.2. Za drugim razem wgrali 1.4
    jedna fotografia jest więcej warta niż tysiąc słów...
    BLOG

  5. #25
    | OlyJedi Awatar MicSzu
    Dołączył
    Sep 2007
    Mieszka w
    Wioska
    Posty
    1.188
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafrog Zobacz posta
    Najpierw wgrali 1.2. Za drugim razem wgrali 1.4
    to słałeś im korpus 2 razy z tym samym problemem?
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

  6. #26
    | OlyJedi Awatar rafrog
    Dołączył
    Apr 2005
    Mieszka w
    lubelskie
    Posty
    1.406
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    to słałeś im korpus 2 razy z tym samym problemem?
    niestety tak
    jedna fotografia jest więcej warta niż tysiąc słów...
    BLOG

  7. #27
    | OlyJedi Awatar MicSzu
    Dołączył
    Sep 2007
    Mieszka w
    Wioska
    Posty
    1.188
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafrog Zobacz posta
    niestety tak
    I nadal bez efektów? czy jednak się im udało wymieniając '' wyswietlacz'' naprawic AF ?
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

  8. #28
    | OlyJedi Awatar rafrog
    Dołączył
    Apr 2005
    Mieszka w
    lubelskie
    Posty
    1.406
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Efekty są. Tylko nie jestem ich pewny. Jutro będzie chrzest bojowy (zlecenie). Coś robili z AF bo zachowuje się całkiem inaczej. Działa trochę inaczej. No i Sigma 30 do kalibracji musi pojechać, czyli coś regulowali

    Najciekawsze jest to, że wysłałem razem z puszka stare 14-54 już po gwarancji. Wyczyścili mi za friko i skalibrowali. I tą kalibrację szkła naprawdę widać. To szkiełko wcześniej nigdy nie było tak ostre z E-3

    Jutro zobaczę jak się sprawuje AF. Jeśli będzie pudłować to załamka. Zaczął się sezon ślubny i będzie problem z wysyłka do serwisu
    jedna fotografia jest więcej warta niż tysiąc słów...
    BLOG

  9. #29
    | OlyJedi Awatar MicSzu
    Dołączył
    Sep 2007
    Mieszka w
    Wioska
    Posty
    1.188
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafrog Zobacz posta
    Efekty są. Tylko nie jestem ich pewny. Jutro będzie chrzest bojowy (zlecenie). Coś robili z AF bo zachowuje się całkiem inaczej. Działa trochę inaczej. No i Sigma 30 do kalibracji musi pojechać, czyli coś regulowali

    Najciekawsze jest to, że wysłałem razem z puszka stare 14-54 już po gwarancji. Wyczyścili mi za friko i skalibrowali. I tą kalibrację szkła naprawdę widać. To szkiełko wcześniej nigdy nie było tak ostre z E-3

    Jutro zobaczę jak się sprawuje AF. Jeśli będzie pudłować to załamka. Zaczął się sezon ślubny i będzie problem z wysyłka do serwisu
    Ja wysłałem bez bo bałem się ze mnie naciągną na koszty... no zobaczymy, mam nadzieję, że poprawią coś i wszystko bedzie śmigało, no i że sigma nie będzie wymagała kalibracji bo jak tak to tragedia
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

  10. #30
    | OlyJedi Awatar rafrog
    Dołączył
    Apr 2005
    Mieszka w
    lubelskie
    Posty
    1.406
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Ja sobie chyba sam zrobię downgrade do 1.2
    jedna fotografia jest więcej warta niż tysiąc słów...
    BLOG

Podobne wątki

  1. Serwis sigma
    By MicSzu in forum Pozostali producenci
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 9.03.10, 19:28
  2. serwis
    By viruuss in forum E-System
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 24.01.09, 00:13
  3. Serwis --> pochwała
    By uncas in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 18.07.06, 22:25
  4. serwis ...jak to działa?
    By Ukasz in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 15.07.06, 21:59
  5. serwis
    By bbt in forum HydePark
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 30.07.04, 00:46

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.