Wydry interesująco pozują na pierwszej fotce. Gratuluję udanego zdjęcia.
Wydry interesująco pozują na pierwszej fotce. Gratuluję udanego zdjęcia.
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Super zdjęcia. Dzięki za taki fajny wątek.
Świetne foty. Ja dzisiaj wybrałem się nad rzekę, ale był zimny porywisty wiatr i nic nie wpadło mi w obiektyw.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Gratuluję piasbok, ostatnie wrzuty to naprawdę rewelka. Te gągoły i bobry to z zasiadki, korzystasz z jakiejś czatowi?
Zapraszam do wątku: http://forum.olympusclub.pl/threads/...
kris70; gągoły podobnie jak wydry najlepiej jest podchodzić (podbiegać) w ubraniu maskującym (białym) w momencie gdy nurkują, potem jak wypłyną trzeba odczekać bez ruchu i w ten sposób przesuwamy się aż można zrobić zdjęcie. Bobra natomiast autentycznie prawie zdeptałem, ta przedłużająca się mroźna na wschodzie zima powoduje że stały się mniej czujne. Zdjęcia gągołów mam dużo lepsze w galerii z poprzedniego roku.
Saboor; Piotr Grześ; klikacz, Rysiek_O - dzięki za odwiedziny.
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Wyderki fantastyczne, zwłaszcza na pierwszym kadrze. Gratulacje
Zima na wiosnę czy wiosna "na" zimę ?
Nad Narwią wymieszały się gatunki letnie, zimowe i "przelotowe". Kormorany, czaple, czajki, kaczki i gile - wszytko to gromadzi się nad niezamarzniętą rzeką i czeka na ciepłe promienie słońca. Lisek też czatował nad brzegiem na swój obiad. Czym żywią się bociany ? Może myszami, bo żabami i ślimakami na pewno nie. Wiele zwierząt pewnie nie doczeka prawdziwej wiosny, osłabione padają łupem nie tylko drapieżników (akurat natura dobrze dba o regulację), ale też wiejskich kundli.
Wszystkie zdjęcia z jednego wypadu.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających wątek.
![]()
Ostatnio edytowane przez piasbog ; 7.04.13 o 18:53
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Jak zwykle ciekawe zdjęcia. Bardzo podoba mi się cyranka, lis i kormorany w szacie godowej.
Ta wiosna to niestety duże wyzwanie dla wielu gatunków, nie tylko ptaków. Mam nadzieję, że to już ostatnie dni takiej pogody.
Pozdrawiam