Pytanie kieruje jak w temacie. Sam, jak dotąd, nie używałem tego programu. Chodzi mi o dwie sprawy, mianowicie:
1. Tu posłuże sie przykładem-mam fotke B/W, np. ciemny obiekt na jasnym tle. Obiekt jednak zbyt słabo odcina sie od tla i chcialbym troche to wzmocnic, nie przyciemniajac tla. Czy istnieje mozliwosc poprawienia tego w PSie na zasadzie powielenia w kilkunastu (kilkudziesięciu) kopiach tego samego zdjecia i nalozenia w taki sposób, aby na obrazie wynikowym tło pozostawało jasne, zas obiekt bardziej odcinał sie od niego. W innych programach jest to znane pod nazwą 'integracji obrazu". Automatycznie jest to wykonanywane przez tzw. kamery integracyjne (sprzetowo) lub przez soft (integracja programowa). Byc moze jest cos podobnego w PSie, ale pod inną nazwą?
2. I drugie pytanie: czy mozna w PSie wygaszac poszczególne kanały do zera (przykładowo, chce na fotce pozbyc sie zupelnie zieleni). Jesli tak, to czy jest to zdefiniowany (przez program lub użytkownika) odcien czy tez moge skasowac wszystko, co jest pochodną koloru?
Pozdrawiam