Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: ZD 14-45 kontra ZD 14-54

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kisi
    gama nie jest zle z ta ostroscia. Powinienes jednak zawsze pociagnac ostrosc fotki na kompie, zwlaszcza jak robisz fote w RAWie. Cyfrowka jednak troszke odstaje od analoga.
    Dokladnie.

gama, poprzegladaj sobie moje zdjecia z mojego watku, albo Galerii. Masz linki w podpisie. Czesto cos tam podciagam ostrosc, ale nie zawsze i nie za duzo. Zobacz sobie efekty. Poza tym, jesli foci sie w RAW (focenie w tym formacie ma zdecydowanie duzy sens), to i tak trzeba taka fotke wywolac na kompie, wiec dodatkowe wysotrzenie nie jest problemem.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar gama
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Cytat Zamieszczone przez kisi
    gama nie jest zle z ta ostroscia. Powinienes jednak zawsze pociagnac ostrosc fotki na kompie, zwlaszcza jak robisz fote w RAWie. Cyfrowka jednak troszke odstaje od analoga.
    Dokladnie.

gama, poprzegladaj sobie moje zdjecia z mojego watku, albo Galerii. Masz linki w podpisie. Czesto cos tam podciagam ostrosc, ale nie zawsze i nie za duzo. Zobacz sobie efekty. Poza tym, jesli foci sie w RAW (focenie w tym formacie ma zdecydowanie duzy sens), to i tak trzeba taka fotke wywolac na kompie, wiec dodatkowe wysotrzenie nie jest problemem.
    Pzdr
    Jak by mój tak focił to bym się nie czepiał. Tak jak wspomniałem 90% fotek muszę podciagnąć
    w PS.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    72
    Moja galeria
    Zmniejszenie fotki zawsze wymaga podostrzenia ( czyli np. przy przeróbce z oryginalnego rozmiaru raw'a do, powiedzmy, jpg o wymiarach 800x600 ).

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    gama - trudno oceniać tak małe foty - pod względem ostrości to jedynie patrzenie na pełne pliki ma chyba sens. Sporo fot z mojego 14-45 jest w wątku "Spacer po Chinatown" w ocenie zdjęć. Pełnych plików nie mam teraz gdzie wstawić - są duże ale jak chcesz podeślij mi na priv swój e-mail - wyślę Ci - będziesz mieć porównanie...
    Pozdr...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Ok - foty poszły - różnych motywów, zobaczysz, porównasz, ew. lookniesz na exify... Dla ciekawości napisz czy Twój kit sprawuję się gorzej, może po prostu mamy różne oczekiwania...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    gama poszukaj w archiwum tematow odnosnie ostrosci. Nawet ja chyba zalozylem swoj watek bo bylem zalamany ostroscia. Mialem niedparte wrazenie ze S5500 ostrzyl jednak lepiej. Z czasem przeszlo. Nauczylem sie focic lustrzanką. Nielustrzanka to jest jak automatyczna skrzynia biegow dla amatorow, zas manual wymaga juz pewnej wiedzy i umiejetnosci.
    ...był Olek jest A6000

Mieszka w
    Mrągowo
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witam
    W okolicach 17 marca przyjedzie do Polski na tydzień mój znanjomy z USA. Bedę chciał go poprosić aby przywiózł mi lampę fl-36 i obiektyw 14-54mm , o którym tutaj dyskutujecie. Jeśli byłby ktoś zainteresowany to mogę jeszcze jeden 14-54 więcej zamówić w cenie około 1500PLN.
    XZ-2 , Fl-36R

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    jutro jadę z kumplem po E-330 kit (tak, z tym świetnym 14-45). druknąłem sobie focus chart test, sprawdzę też ostrzenie na nieskończoność.

macie jeszcze inne patenty na przetestowanie konkretnej sztuki? specjalnie jedziemy go odebrać na miejscu żeby wysyłkowo nie trafić jakiegoś bonusowego egzemplarza...