@format: a do jakich czasów dochodzisz z tym przyciskiem do połowy?
@format: a do jakich czasów dochodzisz z tym przyciskiem do połowy?
Witam ponownie.
Rano na szybko przetestowałem. Rzeczywiście jest lepiej ale nie do końca. Że tez sam na to nie wpadłem, że to może być źródłem opóźnienia. Starzeje się chyba?
Wyniki poniżej:
1/160 bez przycisku z PowerLux-em.
1/160 z przyciskiem i z PowerLux-em.
1/200 z przyciskiem i z PowerLux-em.
1/250 bez przycisku z PowerLux-em.
1/250 z przyciskiem i z PowerLux-em.
Przyspieszyło ale z PowerLuxami nadal jest za słabo. 1/160 to max.
Za to z FL-50R jest dobrze!
1/250 bez przycisku z FL-50R
1/250 z przyciskiem i z FL-50R.
Teraz pozostaje tylko dorobić jakiś przełącznik, żeby można było na stałe załączyć do połowy. To banalna sprawa, tyle, że mi się nie chce, bo i tak z PowerLux-ami jest za słabo a ja nie potrzebuje do FL-ki. Pewnie z C i N od razu działa bo prawdopodobnie te dodatkowe styki wykorzystuje? Może jest i wersja dedykowana do Oly, ale na razie nie mam czasu szukać. Tym bardziej, że ze studyjnymi jest klapa.
Jeśli ktoś z Was potrzebuje do FL-ek lub innych szybszych lamp, to chętnie odsprzedam taniej swój zestaw. Ma miesiąc. Użyty kilka razy. Paragon, gwarancja itp.
Zostało mi jeszcze tylko sprawdzić to:
http://www.fotografuj.pl/News/System..._4_GHz/id/3429
Słyszałem, że to klon RF-602 ale ma zupełnie inną stopkę, więc kto wie?
Pozdrawiam.
Coś zdjęcia nie chcą się wyświetlać. Zmień serwer, albo wrzuć jako załączniki.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Jaki proponujesz? Bo u mnie się normalnie wyświetla? Nie chciałbym znowu wstawiać na próżno.
Pzdr.
Załączniki na forum.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Nawet nie wiedziałem, że się da bezpośrednio.
Opis w nazwach plików.
Przy okazji można zobaczyć różnice w temperaturze barwowej PowerLuxa i FL-ki.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Joki ; 16.04.10 o 13:31
Mam pytanie, czy ważne który model RF-602 (canon,nikon) kupie ? Wydaje mi się, że oba powinny działać skoro tylko środkowy styk jest wykorzystywany.
Dodam że mam zestaw E-510, FR50R i dokupilem lampe YONGNUO YN-460 II.
Z góry dziekuje !
O ile mi wiadomo, one się różnią tylko załączonym kabelkiem do wyzwalania migawki, z odpowiednim wtykiem.
Pozdrawiam.
dzieki wielkie, zamowilem dzis ww zestawik![]()
Zestawik przyszedl dzisiaj, mam tylko jeden problem - zamowilem zestaw nadajnik + odbiornik oraz dodatkowo jeszcze jeden odbiornik.
O ile zestaw odbiornik+nadajnik dziala znakomicie to dodatkowy odbiornik nie odpala lampy. Owszem widać ze nadajnik kontaktuje sie z odbiornikiem (min przy wybudzaniu lampy poprzez przyciśniecie do polowy przycisku na nadajniku na odbiorniku zapala sie zielona dioda) ale gdy chce wyzwolic blysk lampa nie reaguje.
Mial ktos podobne problemy ?
Dodam tylko ze testowalem zarówno na fl50r jak i na yongnuo speedlite 460 II i obie nie dzialaly (na odbiorniku "zestawowym" blyskaja az milo!)
Cos musi byc w komunikacji odbiornik-lampa bo nie moge wybudzic lampy przez nadajnik ...
Ostatnio edytowane przez koreanboy ; 21.04.10 o 16:43