na pewno masz wszystko na tych samych kanałach?
na pewno masz wszystko na tych samych kanałach?
C5D 1740L 50/1.4 70200/2.8 Nissin Di866
formaciany fotoblog .:. fotoziutek
"TruePic V+ (..) redukuje (..) efekt mory, które niekorzystnie wpływają na jakość obrazu w gorszych systemach"
Ja dziś zakupiłem i czekam na przesyłkę (zresztą lampa też dopiero jeeeedzie).
Dam znać jak przetestuję.
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
kanaly na 100% mam dobrze ustawione
poza tym gdy wsuwam lampe na odbiornik (oba urzadzenia wylaczone) i nastepnie ja uruchamiam to zaraz po włączeniu lampa blyska (odbiornik jest wylaczony) i sie zawiesza (lapma yungnuo), przyciski nie dzialaja itd. zeby ja wylaczyc musze ja zdjac z odbiornika.
dodam ze na 2 odbiorniku wszystko smiga az milo !
Moim zdaniem masz uszkodzony odbiornik.
Pozdrawiam.
koreanboy, mam ten sam problem z dodatkowym odbiornikiem pt-04, ale jak podłącze po studyjną przez PC to normalnie jest wyzwalana ocb?
E-520+Ownuser BH-E51 [dwa kit'y, Helios 58mm 44M-4, Jupiter 135mm (Olympus FL-36R, METZ 36 AF-4, Phottix Tetra, KH-120)]
po wymianie maili sprzedawca zobowiazal sie do wyslania mi nowego egzemplarza za darmo- nie musze nawet zwracac tego uszkodzonego.
mi sie wydaje ze po prostu mogla byc seria uszkodzonych i dystrybutor w Polsce dobrze o tym wie i dlatego od razu zdecydowal sie na wymiane (pewnie nie oplaca sie w ogole tego naprawiac ,,)
Panowie, po testach zakupiłem RadioPopper JrX STUDIO KIT
http://shop.radiopopper.com/radiopop...iokitusca.aspx
Jeszcze go do końca nie rozpracowałem (sterowanie grupami lamp), ale co dla mnie najważniejsze synchronizuje z PowerLux-ami do 1/320s! Nawet na 1/400 jest tylko bardzo wąski cień kurtynki. Myślę, że z FL-ką będzie synchronizować na 1/400 lub lepiej!
Jeszcze nie wiem co z zasięgiem ale producent obiecuje dużo (nawet do 550m!). Na razie pewność wyzwalania 100/100.
Są też i wady:
- urządzenia sa stosunkowo duże,
- nie do każdego aparatu da się założyć nadajnik, bo wystaje on do dołu od sanek. Na E-3 wchodzi na styk. Do E-300 i podobnych nie dałoby się wsunąć,
- nie ma sanek na odbiorniku, więc potrzebna jest lampa z wejściem do wyzwalania lub kostka,
- nie da się łatwo wykorzystać jako wyzwalacza migawki. Trzeba dorabiać kabelki itd,
- stosunkowo drogie baterie, których nie da się kupić w każdym kiosku (CR123A).
Dla mnie jednak zalety miażdżą wszystkie wady. Przy okazji cena jest w miarę rozsądna, w porównaniu do innych wyzwalaczy tej klasy.
YongNuo mam na zbyciu, gdyby ktoś chciał. Z Miesięczny, z paragonem i kabelkiem do Nikona. Jeszcze 23 miesiące gwarancji.
Pozdrawiam.
[QUOTE=Joki;623681]Panowie, po testach zakupiłem RadioPopper JrX STUDIO KIT
http://shop.radiopopper.com/radiopop...iokitusca.aspx
Jaki koszt i gdzie można dostac? PS. mój PT-04TM też synchronizuje FL z czasemi 1/320-400(z małym paseczkiem) .
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Gdzie kupić nie wiem. Kupiłem na aukcji. 1/320 bez problemu z PowerLux-em, który jest wolniejszy! Z FL-ka pewnie 1/400 będzie bez paska? Może dzisiaj sprawdzę.
No i zasięg!
Pozdrawiam.
doszedl dzis odbiornik wyslany przez sprzedawce,
testy w plenerze dopiero w weekend, jezeli fotki wyjda fajnie to sie pochwale![]()