Strona 74 z 95 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 947

Wątek: Zdjecia suchara

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar majkelx
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    hmmm, może dziwny jestem jakiś ale 183 mi bardzo pasi, takie niefolderowe.
    No i nie mogę się doczekać, też miałem 3 lata przerwy - oba kolana ale już mogę

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Peniek, nie może być krzywo, bo to góry Mi w tej panoramie brakuje czegoś w środku. Starałem się zamknąć kadr słupem i budynkiem, ale niestety i tak najczęściej mój wzrok przejeżdza od lewej krawędzi do prawej.

Jest przejarane? Jak dla mnie zupełnie nie, wręcz ten śnieg z lewej mógłby być mniej szary, może to kwestia monitora.

Poszukam, ale chyba wiele więcej już nie mam. Nie bardzo było gdzie łazić niestety, wszędzie trasy, wyciągi i narciarze. No i przede wszystkim pojechałem tam na narty Mam jeszcze trochę fotek za analoga, ale niewywołanych.

Nie wiem, czy wena wróciła. Gdybym zrobił jakieś dobre zdjęcie na ulicy, na koncercie, to mógłbym sie zgodzić. A taka widokówka, jak 182? Nie wiem, chyba nie zaspokaja moich ambicji. Właściwie tylko pierwsza panorama jest chyba niezła, ale z drugiej strony mam wrażenie, że zrobienie takiego zdjęcia to trochę samograj. U mnie wyglądało to tak: przeszedłem się kawałek, stanąłem na krawędzi trasy, popatrzyłem, pomyślałem nad możliwymi kadrami ~5 minut (dzięki analogowi od jakiegoś czasu zawsze najpierw myślę, a dopiero potem robię zdjęcie, przestałem strzelać bez sensu), zmierzyłem światło i kilka razy nacisnąłem spust. Potem złożyłem to w panoramę na komputerze i odrobinę poprawiłem. Wyszło ok, ale nie czuję żadnego błysku w tej fotce, nie wydaje mi się też, bym zrobił coś specjalnego, by ona powstała. Nadal chyba nie jest tak, jak dawniej, ale wygląda na to, że wszystko idzie w dobrym kierunku, bo powoli chyba się odgrzebuję z marazmu.

Dzięki wszystkim za odwiedziny i miłe słowo ! Zapraszam ponownie!
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    a mnie się 183 podoba- w bw bym ją widział ( ale pobawić trza by się było mocniej niż kliknąć w greyscale ) - jest coś w niej
    pozdrawiam Tomek

CO ZA DUŻO, TO ZA WIELE
    www.monidlostudio.pl
    http://radlakos.blogspot.com/

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez radlakos
    a mnie się 183 podoba- w bw bym ją widział ( ale pobawić trza by się było mocniej niż kliknąć w greyscale ) - jest coś w niej
    Ja nigdy nie klikam w greyscale, bo to daje słabe efekty Zawsze najpierw mieszam kanały monochromatycznie, a potem koryguje krzywą. Niestety, próbowałem i nie udało mi się uzyskać ładnego B&W z tej fotki. Pewnie kwestia światła.
    Pzdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar majkelx
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    A taka widokówka, jak 182? Nie wiem, chyba nie zaspokaja moich ambicji. Właściwie tylko pierwsza panorama jest chyba niezła, ale z drugiej strony mam wrażenie, że zrobienie takiego zdjęcia to trochę samograj. [...]
    No właśnie dla tego 183

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ostatnia panoramka super szkoda że budynek z lewej obciachany albo nie wycięty :]

pozdrawiam
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    184 bardzo fajne, jednak trochę za dużo tych gór w środku... Takie dwustronne zamknięcie kadru przy panoramie nie bardzo mi leży... Może lepiej by było z tabliczką nieco bliżej środka, za to bez budynku? Trudno powiedzieć, ale na pewno bardzo fajny widoczek :]

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Dawno już nic nie wrzucałem. Odebrałem dziś wywołany slajd, Velvie 50 i jestem zachwycony kolorami. Zeskanowałem tylko trzy klatki, bo tylko tyle się nadaje. Dwa z Warszawy, jedno jeszcze ze Szwajcarii. Podobny kadr, tylko panoramę, już pokazywałem. Na zdjęciu z Velvii jest jednak więcej barw i odcieni. Nic przy tych zdjęciach nie robiłem, żadnej obróbki, tylko manekina lekko wyostrzyłem.

185. Metro - stacja Plac Wilsona

186. Manekin

187. Szwajcaria

Pzdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Metro - superos. Aż się prosi, żeby przerobić na BW .

Manekin słaby. Ot, manekin. Przydałby się ludzik np. odbyty w szybie.

Widoczek przyjemny, ale nie powala. Ale to nie moja działka i się nie znam.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Dzięki. Nie, tym razem żadne BW

A ja tego manekina lubię. Była to zupełnie ostatnia klatka "E" i bardzo podoba mi się na niej barwy, światło i te odbicia. Szkoda tylko, że głowa nie jest odbita.

Widoczek to raczej dla porównania z poprzednim, ale z cyfraka
    Pzdr