Strona 70 z 95 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 947

Wątek: Zdjecia suchara

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Wczoraj byłem na nocnym foceniu z kolegą po Warszawie. Zimno jak cholera, jak wychodziłem z domu o 16 było -6, a zaczęliśmy focić o 18. Najpierw poszliśmy na Starówkę, potem na Most Gdański i zziębnięci do Coffee Heaven w Arkadii. Na więcej nie mieliśmy już siły. W każdym razie kilka fotek zrobiłem, a dziś je obrabiałem i montowałem. Montowałem, bo dwa z trzech zdjęć poniżej to HDR-y (most nie jest HDR-em). Zapraszam do komentowania !

179. Kościół Sakramentek (hyhy, HDR )

180. Most Gdański
    Most Gdański

181. Rynek Starego Miasta

EDIT: to jednak nie kościół św. Anny, tylko Sakramentek. Dzięki leodan.
    EDIT 2: Coś się linki pomieszały i zamiast fotki mostu Gdańskiego była ostatnia z Yashici, ale już naprawiłem.
    Pzdr
    Ostatnio edytowane przez suchar ; 7.05.08 o 21:09
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Oleryk
    Gość
    Miłe oku kadry
    Najbardziej leży mi pierwszy z różową łuną na niebie, chociaż, naturalnie, trochę bym wyprostował.
    Most bardzo udany, ładnie graja formy konstrukcji i poświata z lamp po prawej stronie.
    Rynek z choinką bardzo swiąteczny w przekazie, w sam raz na dzisiejszy dzień.
    Dlaczego nie wstawisz ich do Galerii?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Suchar,
    Bardzo ładne fotki.

Najlepszy jest kościół. Architektura w tych warunkach oświetleniowych, przy różowym niebie (łuna od świateł miasta) doskonale gra, zieleń latarń ładnie kładzie się na ściany, bladoniebieskie tynki, zielona kopuła, drzewo po lewej i łuk krawężnika daja głębię, korona drzewa żyje na tle różu nieba. Nie lubię zdjęć wieczornych zbyt mocno balansowanych do bieli.

Most niezły - perspektywa szyn i tunelu z krat. Brakuje mi czegoś tam w dali, jakiegoś roweru, sylwetek ludzi (wiem, to jest niemożliwe).

Rynek też fajny, lecz ma mało głębi. Nie dało się zarejestrować postaci (było zbyt ciemno i aparat nie miał czułości 6400 ISO) blisko pierwszego planu, które by mogły nadać tę głębię, albo jekiejś dorożki. Wskutek pustki placu trochę nieharmonijna jest niebieska pozioma linia przecinająca kadr (tylko trochę).

W sumie, ja bym uważał, że wypad był udany. Zawsze określam moją wieczorną sesję zdjęciową mianem udanej, jeśli nawet jedno zdjęcie jest jako takie, a Ty masz jedno dobre.

Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Dziękuję za komentarz. Nie wstawiam do Galerii na razie, bo tam wędrują tylko moje najlepsze zdjęcia, a nie wszystkie. Taką mam zasadę, nie chcę jej zaśmiecać. Wolę, by to tu okazało się, że jednak jakieś zdjęcie jest kiepskie, niż w Galerii. Poza tym, z doświadczenia wiem, że w Ocenie Zdjęć jest więcej rzeczowych komentarzy, bo nie ma możliwości po prostu kliknięcie na ocenę Dlatego jeśli ktoś chce coś o zdjęciu przekazać, to musi to napisać Bardzo możliwe, że już niedługo część z tych zdjęć się w Galerii znajdzie.
    Pzdr

EDIT: Tadeuszu, to z rynku było robione na statywie, na ISO 100, na długim czasie. A w ogóle to jest to HDR z trzech zdjęć Dzięki za wyczerpujący komentarz!

Awatar Peniek242
    Mieszka w
    KRK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Widzę, że oglądasz programy telewizyjne vide most gdański.
    Nie powiem przyjemnie się patrzy...
    Osobiście wolę jak niebo jest zupełnie ciemne (czerń, granat).
    Jakby mdłe kolory wyszły, masz też takie wrażenie, czy mnie się zdaje?

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Peniek, jakie programy? Poszedłem na Most Gdański, bo bardzo ładnie wygląda, jak jest ciemno. O które zdjęcie Ci chodzi z tymi mdłymi kolorami? 179? Dzięki za komentarz, cieszę się, że się przyjemnie patrzy
    Pzdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ostatni temat miał duży potencjał, ale IMHO go nie wykorzystałeś. Widać duchy, ale takie maleńkie, nieśmiałe. Trzeba było pójść na całość - wielkie majzowate duchy. Fajny pomysł z ramką z lampek.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Ostatni temat miał duży potencjał, ale IMHO go nie wykorzystałeś. Widać duchy, ale takie maleńkie, nieśmiałe. Trzeba było pójść na całość - wielkie majzowate duchy. Fajny pomysł z ramką z lampek.
    Rafał, to jest niestety problem pory i HDR-a. Naświetlałem długo, ale było tam mało ludzi. Zima, wieczór i to jeszcze akurat tego dnia było wyjątkowo zimno i nieprzyjemnie. Jak się zrobi ładniej to może jeszcze pokombinuję.

Awatar Peniek242
    Mieszka w
    KRK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Na Turbo gość robił ten most.
    Co do mdłości (albo niewyraźności) to miałem na myśli wszystkie.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Peniek242
    Na Turbo gość robił ten most.
    Co do mdłości (albo niewyraźności) to miałem na myśli wszystkie.
    Ah, Fotomania? Chyba rzeczywiście było. Ja nie oglądałem, ale kolega mi coś wspominał. Jeśli chodzi o mdłe kolory, to ja się zastanawiałem nad pierwszym, ale na reszcie dla mnie jest ok. Może to kwestia monitora. Z kolei na 180 jest takie rozproszone światło z tych lamp, może to one dają taki efekt. Nie wiem, popatrzę jeszcze i pokombinuję. Dzięki, że zwróciłeś uwagę.
    Pzdr