Strona 60 z 95 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 947

Wątek: Zdjecia suchara

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Dzięki koledzy Najbardziej mnie martwi to, że mam ostatnio coraz mniej czasu na fotki, a noszenie wszędzie E330 z 14-54 jest trochę uciążliwe (szczególnie razem z książkami w plecaku) i już prędzej biorę OM-20, bo mniejsze i lżejsze.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Dzięki Eddie za komentarz. Przeglądałem Twoje zdjęcia z Powązek, ale zupełnie nie pamiętałem tego zdjęcia. Sorry, głupio wyszło
    Jesli koncepcja Twoja wlasna, to nic glupio. Mogles tez chciec samodzielnie sprobowac zrobic taki kadr, tez masz do tego prawo.
    Luzik.

Niestety, byłem tam tylko godzinę i to jeszcze wtedy, kiedy było zachmurzone niebo.
    Dlaczego tak krotko? Godzina na Powazkach to zaledwie rozgrzewka. Dla mnie optimum to ok 4 godzin. Trzeba dobrze poczuc nastroj, a potem sprecyzowac sobie cel poszukiwan. Ten, przynajmniej w moim przypadku okazuje sie wlasnie w czasie pierwszej godziny. Czasami sa to figury, czasami ich czesci, innym razem motywy z ich wykorzystaniem czy tez drobne detale.

Pisałeś o fotce Twarzy, że wymaga dopracowania. W czym? Czego brakuje?
    Przede wszystkim brakuje ostrosci. Druga rzecz, ja przedstawilbym taki motyw w czerni i bieli. To jest plaskorzezba, wiec ciezko o zabawe glebia ostrosci, dlatego trzeba kombinowac nad innymi sposobami ciekawego przedstawienia obiektu. Inna rzecz, ja nie obejmowalbym kadrem calosci. Warto poszukac najciekawszego detalu, fragmentu i na nim sie skupic. Efekt wtedy jest zazwyczaj ciekawszy. Twoj kadr pokazuje to, co kazdy moze zobaczyc spacerujac po cmentarzu.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Jeszcze raz dzięki za rady. Tak, to była tylko rozgrzewka. Niestety, tylko godzinę udało mi się wygospodarować i właściwie to nie wiedziałem do końca, co chcę tam robić i czego szukać. Mimo, że starłem się do tego przygotować przed wyjściem. Wrócę tam jeszcze, na dłużej, ale nie wiem kiedy. Ostatnio w ogóle nie mam czasu na focenie i na nic, cobym chciał robić. Strasznie to wkurzające, szczególnie, że teraz jeszcze jestem przeziębiony.

Te płaskorzeźbę przerobiłem też na B&W, ale wyglądała gorzej. W kolorze te nieliczne listki odgrywają jakąś rolę, a w B&W właściwie zniknęły. Masz rację, że to jest to, co widzi się przechodząc tamtędy. Z powodu tak małej ilości czasu udało mi się zrobić tylko tyle. Kiedyś tam wrócę, na dłużej.
    Pzdr

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Znalazłem jeszcze coś takiego z tego wypadu na Powązki.

167. Błaganie

Pzdr

Oleryk
    Gość
    To bardzo mi się podoba.
    Swietna kompozycja kadru, z ciemnym zarysem krzyża na jasnym tle nagrobka i jasnym na ciemnym tle drzew.
    Pierwsza klasa

| OlyJedi Awatar paszczol
    Mieszka w
    Dawniej - Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Woytec60 to ja to miałem napisać...

| OlyJedi Awatar Warmik
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    wypalony ogniem Sodomy
    bardzo fajna ostatnia fotka
    ten krzyż w tle - bomba

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Wielkie dzięki Śmieszne, że prawie zapomniałem o tej fotce, wstawiłem na początek inne, a zdaje się, że ta była najlepsza No to leci do Galerii!
    Pzdr

EDIT: Błaganie jest już w Galerii. Zapraszam!

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Mam jeszcze coś takiego. To już chyba będzie koniec zdjęć z tamtego wypadu.

168. Spirala

Pzdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Błaganie - ładna kompozycja; bardzo eleganckie rozmycie tla, pozostawiajace je jednak czytelnym. Rozmyty krzyz z 'modlaca' sie figurka bardzo ladnie sie komponuje. Zdjecie ma nastroj i wymowe. Ta fotografia bije poprzednie bezwzglednie.

Spirala - tez ladna kompozycja. Troche bym pokombinowal z punktem widzenia, zeby ornament pozostajacy w tle umiescic bardziej w srodku kadru; ewentualnie mozna bylo przeniesc sie z aparatem troche w lewo, zeby przyciac prawej strony. Ciekaw jestem tego zdjecia w kolorze, mysle, ze ladnie by wygladalo w cieplych barwach.

Te dwa zdjecia uratowaly Twoja wyprawe. Naprawde milo sie na nie patrzy
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia