Strona 6 z 95 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 947

Wątek: Zdjecia suchara

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Aha. Swoja droga mniej wiecej cos takiego chcialem osiagnac, bo "spokoj" przycinalem. Bylo jeszcze wiecej wody i nieba. Wrzucam jeszcze zdjecia z niedzielnego spaceru (byl to ostatni raz do tej pory, kiedy opuszczalem mieszkanie, gdyz biore antybiotyk...ech...).

Pierwsza fotka, to taki jedno-zdjeciowy reportaz Kolo mojego domu jest przedszkole. W owym przedszkolu roslo sobie spore drzewo, ale to drzewo, zapewne w skutek ostatniego huraganu sie przewrocilo. Przechodzac obok plotu przedszkola, zauwazylem cos ciekawego. Na terenie przedszkola, miedzy galazki zwalonego drzewa, tkwila puszka po piwie. Zastnawiajace, gdyz bylo to zbyt daleko od siatki, by moc wlozyc tam te puszke z zewnatrz. Zatem puszka musiala zostac umieszczona miedzy galazkami drzewa od wewnatrz, z terenu przedszkola. Czyzby...przedszkolaki?

Druga fotka to fotka z parku. Co nie wpada do kosza?

Prosze, powiekszajcie zdjecia przed skomentowaniem!
    Zachecam do komentowania!
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	w_przedszkolu1_189.jpg
Wyświetleń:	94
Rozmiar:	187,3 KB
ID:	1077   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	co_nie_wpada_do_kosza_106.jpg
Wyświetleń:	97
Rozmiar:	196,6 KB
ID:	1078  
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

excel
    Gość
    Sucharku, fotka ponownie wykadrowana przez Rafala jest o wiele milsza dla oka. Szkoda, ze jest tak malutka.
    Z fotki emanuje niesamowity spokoj. Zda sie, ze tylko fale muskajace o "postumenty" dla mew sa jedynym elementem zaklocajacych te cisze. Pokrzykujace bez powodu mewy wtoruja wytrwale, jakby krzykiem chcialy przekrzyczec bezkres morza.
    Podoba mi sie ginace gdzies we mgle zycie. Sprawia wrazenie, jakby to wlasnie mgla byla sciana miedzy blogim "Spokojem", a tetnem codziennosci.

pozdrawiam,
    excel

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Dzieki za komentarz i masz racje Musze jeszcze pocwiczyc oko. Kwestia wprawy. Wrzucilem dwie nastepne fotki, mocno inne od tych, ktore wrzucalem wczesniej.

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    suchar odnośnie zdjęcia z puszką piwa to jest taki problem że na zdjęciu nie widać że puszka leży na terenie przedszkola, to że o tym napisałes to jedno to czy oglądający Ci uwierzy na słowo to drugie. Trzeba było tak skomponowac kadr żeby wszystko było jasne bez opowiadania.

pozdrawiam
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    suchar odnośnie zdjęcia z puszką piwa to jest taki problem że na zdjęciu nie widać że puszka leży na terenie przedszkola, to że o tym napisałes to jedno to czy oglądający Ci uwierzy na słowo to drugie. Trzeba było tak skomponowac kadr żeby wszystko było jasne bez opowiadania.

pozdrawiam
    Ok, dzieki za trafna uwage. Tez tak sobie pomyslalem, ale za cholere nie moglem tak zrobic, by bylo dobrze widac i mala puszke wsrod galazek i oddalone przedszkole. A jak druga fotka?
    Pzdr i dzieki za komentarz

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Ok, dzieki za trafna uwage. Tez tak sobie pomyslalem, ale za cholere nie moglem tak zrobic, by bylo dobrze widac i mala puszke wsrod galazek i oddalone przedszkole. A jak druga fotka?
    Pzdr i dzieki za komentarz
    pewnie o tej porze nie ma tam dzieci ale gdyby były wystarczyło je umieścić w kadrze, nawet poza GO i zdjęcie stałoby się bardziej czytelne.
    Niestety drugie zdjęcie jest b.słabe, ani nic ciekawego nie opowiada, ani jakaś ciekawa kompozycja, ot zdjęcie śmietnika strzelone z najgorszej perspektywy jaką mogłes wybrać czyli z wysokości oka dorosłego człowieka.
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Dzieciakow nie bylo, bo sie rozgladalem, czy by ich sie nie dalo wkomponowac, ale widac za zimno bylo na spacery.

No coz, szkoda, ze sie nie podoba :/ Mocno zaciekawily mnie te buty wokol smietnika, szczegolnie, ze to byl zwylky smietnik w parku. Jakos tak te buty dziwnie wygladaly... Pomyslalem, ze moze to byc calkiem ciekawe, wiec wrzucilem. Jak widac sie mylilem. Czemu wysokosc oka doroslego czlowieka to najgorsza mozliwa perspektywa?
    Pzdr

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Dzieciakow nie bylo, bo sie rozgladalem, czy by ich sie nie dalo wkomponowac, ale widac za zimno bylo na spacery.

No coz, szkoda, ze sie nie podoba :/ Mocno zaciekawily mnie te buty wokol smietnika, szczegolnie, ze to byl zwylky smietnik w parku. Jakos tak te buty dziwnie wygladaly... Pomyslalem, ze moze to byc calkiem ciekawe, wiec wrzucilem. Jak widac sie mylilem. Czemu wysokosc oka doroslego czlowieka to najgorsza mozliwa perspektywa?
    Pzdr
    bo każdy z nas patrzy na świat z tej perspektywy codziennie i jeżeli chcesz zaciekawić widza to musisz mu coś zwykłego pokazać z innej nietypowej perspektywy. Gdybyś się położył na ziemi i zrobił to zdjęcie dając but na pierwszym planie a kosz w tle to moze nadal nie byłoby to jakieś rewelacyjne zdjęcie ale byłoby ciekawe bo inne, żaden człowiek nie będzie się kład na śniegu żeby sobie zobaczyć buta, a dzięki Twojemu zdjęciu ma taką możliwość... namotałem ale mam nadzieję ze rozumiesz o co mi biega??

pozdrawiam

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Tak rozumiem. Tak wlasnie sobie pomyslalem, ale owlalem si upewnic. Dzieki za rade, nastepnym razem sprobuje popatrzec na swiat inaczej
    Pzdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Suchar, Ty masz git z tym monitorkiem uchylnym i nie musisz się nawet kłaść. Nic, tylko kombinować z dziwacznymi kadrami.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.