Strona 59 z 95 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 947

Wątek: Zdjecia suchara

Oleryk
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez suchar

Pierwsze leci? Jak to?! Dla mnie to się tego nie da stwierdzić na takiej fotce i nie ma to znaczenia (nie ma tam nic, co powinno być poziome/pionowe). Serio, zupełnie nie czaje
    Spójrz na owal portretu kobiety (wyświetl siatkę), wyraźnie leci.
    Poza tym po wyprostowaniu zwiększa się pochylenie posągu i wygląda ciekawiej.

Oczywiście MZ, a ja sie nie znam...

PS
    Przekręciłem o 4 stopnie ale chyba dałym jeszcze z pół.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Prawdę mówiąc, to dla mnie... nie leci ani na jednym zdjęciu, ani na drugim Jedyne co, to na Twoim Wojtku posąg jest pochylony. Jeśli by to zdjęcie aż tak radykalnie obrócić, to bardzo dużo trzeba będzie obciąć i to chyba nie wyjdzie na dobre. Dla mnie nie leci, po prostu jest jak jest. MZ po prostu nie można powiedzieć, czy leci, czy nie. Taki typ zdjęcia (moim zdaniem). Dzięki za polemikę.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    "zdjęcia typu "patrzcie_jak_ostrzy_moje_nowe_szkiełko" z lekka mnie drażnią "
    Sorry, jakoś tak samo wyszło...
    Pzdr
    Suchar, to nie było picie do Ciebie, jeno do ogólnoprzyjętego tryndu

Oleryk
    Gość
    Teoretycznie można dowieść, ze leci analizująć owal fotografii.
    Ale nie o to chodzi, zresztą dlatego zapytałem, czy taki był zamysł.
    Co do obcięcia to masz zupełna rację, dlatego tylko przekręcilem a nic nie obcinalem bo nie ma z z czego.
    Ja zawsze walę szersze kadry i tne jak mi wygodnie, na potrzeby Galerii można to robic niemal dowolnie

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Zamysł był taki, by powstała taka fotografia, jaka powstała Ostatnio zacząłem się na tym łapać, że czasem za bardzo myślę o małym rozmiarze, a nie odbitce. Kilka dni temu druknąłem sobie moje molo z Egiptu w formacie 46x61 i będzie wisieć na ścianie. Po to się robi zdjęcia

Agapiet, wiem. Wiem również, że wczoraj to ja się w ten trynd wpisałem (niechcący, ale się wpisałem)
    Pzdr

EDIT: Wszystkie trzy ostatnie fotki są w Galerii.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    161a to jest najlepsze gdyż pierwszoplanowy posąg jest tutaj najbardziej estetyczny na bw bardzo razi łuszczaca się farba, 163 znicz wśród jesiennych liści na pierwszym planie i na tym koniec a brakuje choćby zasygnalizowanego punktu w oddali, 165 ciekawe i bogate zdobienie, 166 ładnie skadrowane i świetnie użyta głębia. Pozdrawiam. Jeszcze 164 pogodę i spokój burzy twarz figury.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    164 - ciekawe skad ja znam ten motyw? Chyba go juz gdzies widzialem

https://galeria.olympusclub.pl/displ...lbum=413&pos=2

A tak szczerze, mam nadzieje, ze zrobiles wiecej i ciekawszych, bo jak na razie potencjal niewykorzystany.
    Znicze w ogole do mnie nie przemawiaja. Osobiscie jestem zdania, ze fotografowanie takich motywow na takim cmentarzu to strata czasu.
    Trzecie z serii, bodaj drugie w kolejnosci wymaga dopracowania, ale mogloby cos z tego byc.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Dzięki Eddie za komentarz. Przeglądałem Twoje zdjęcia z Powązek, ale zupełnie nie pamiętałem tego zdjęcia. Sorry, głupio wyszło

Niestety, byłem tam tylko godzinę i to jeszcze wtedy, kiedy było zachmurzone niebo. Później się rozpogodziło. Wydaje mi się, że już jest za późno na focenie na Powązkach. Zostało bardzo mało liści na drzewach, dużo nagich badyli, co powoduje, że wszystkie zdjęcia z uniesionym odrobinę do góry obiektywem mają okropne tło. Zgadzam się, że potencjał nie został wykorzystany. Byłem tam po raz pierwszy na zdjęcia, kompletnie nie znam tego cmentarza i miałem tylko godzinę. Pewnie jeszcze tam wrócę i być może wtedy będę bardziej wiedział, czego szukać. I może będzie jakieś światło. Dochodzę powoli do wniosku, że fotografowanie takich martwych obiektów jakoś mi do końca nie leży. Wolę streetphoto, reportaż. Nie znaczy to oczywiście, że nie zamierzam próbować czegoś innego.

Pisałeś o fotce Twarzy, że wymaga dopracowania. W czym? Czego brakuje?

Wiejo, tobie również dziękuję. Ta pierwsza seria była zupełnie nieudana, jak się okazało. Druga chyba już trochę lepiej, choć też bardzo daleko od tego, coby mogło być. Byłem w zbyt dużym amoku, bo nie znam tego cmentarza. Miałem mało czasu i kadry wyszły niedopracowane. Wiem, że to żadne wytłumaczenia, nawet nie ma sensu się tłumaczyć. Trzeba tam wrócić i zrobić wszystko jeszcze raz, a porządnie.
    Pzdr

| OlyJedi Awatar VonGregorius
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Suchar. Dlaczego tak posępnie? Najważniejsze, że My żyjemy i tak trzymać. A co do zdjęć to znicze przy tablicach MZ wyszły Ci najlepiej.
    Pozdrawiam
    Grzesiek
    Jak zrobię najlepsze zdjęcie w swoim życiu to zmienię hobby. (-M)
    www.grzegorzkorab.pl

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    nie jest tak źle, u mnie jest podobnie tak ok. 80% ląduje w koszu / archwizacji / obecnie rzadziej naciskam migawke a więcej powstaje w wyobraźni co do obrazu, kadru, staram się zaplanować efekt jaki chcę uzyskać i często mija się to z moimi oczekiwaniami ale wciąż wyciągam wnioski i uparcie do przodu. Pozdrawiam.