Strona 53 z 95 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 947

Wątek: Zdjecia suchara

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Dzieki za komentarz. Wlasciwie jedyne co mi sie podoba w tym zdjeciu, to te liscie zestawione z odbijajacym sie w wodze drzewem. Nie jestem pewien, czy udaloby mi sie uzyskac cos podobnego, gdyby byla sama woda. Ale dzieki za sugestie, pewnie jeszcze sprobuje, bo pogoda chyba taka dluzej bedzie... :/
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    A może trzeba było kucnąć nad kałużą z najszerszym kątem jaki posiadasz ? I przerysować jakiegoś liścia, zostawić tylko odbicie drzew w kałuży. Tak mi przyszło do łaba przyglądając się tej focie.
    No kurcze wlasnie nie wiem, bo nie jestem pewien, czy w takim kadrze widac by bylo, ze w wodzie odbija sie drzewo. Coz, nie mam takiego kadru, wiec nie wiem

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Wlasciwie jedyne co mi sie podoba w tym zdjeciu, to te liscie zestawione z odbijajacym sie w wodze drzewem.
    No właśnie to zwraca uwagę, ale nie wiem... coś by trzeba było zmienić, żeby to bardziej przykuwało uwagę - może właśnie jeden duży liść?
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Wlasciwie jedyne co mi sie podoba w tym zdjeciu, to te liscie zestawione z odbijajacym sie w wodze drzewem.
    No właśnie to zwraca uwagę, ale nie wiem... coś by trzeba było zmienić, żeby to bardziej przykuwało uwagę - może właśnie jeden duży liść?
    Pokombinuje jak znajde podobno kaluze. Sprobuje zmienic perspektywe, sprobuj z tym jednym duzym liscie. Obawiam sie tylko, ze trudno bedzie przy takim kadrze zachowac odbicie drzewa. Zobaczymy.

Za 40 minut wychodze i postaram sie zrobic zdjecia tlumu na Run Warsaw Obczailem juz kladke na jakiej stane, a pode mna przbiegna ludzie A, tak na szybko: czy jest cos na co musze uwazac przy robieniu zdjec tak wielkiego tlumu? Biore statyw, bo chce ich troche rozmazac.
    Pzdr

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Tak jak mowilem, robilem zdjecia na Run Warsaw. Przedstawiam Wam maly reportaz z tego biegu, ukazujacy bieg Na poczatek trzy fotki w B&W (nastepna seria bedzie w kolorze). Te fotk sa w B&W, poniewaz gdy obejrzalem je na komputerze zaczely mnie bolec oczy od tych piekielnie zielonych dwudziestu tysiecy koszulek Postanwilem sie skupic na samej masie ludzkiej, przeogoromnej ilosci ludzi zebranych na jednej ulicy, wiec kolor stal sie zbedny. Tym razem te trzy fotki maja dluzszy bok 800mpx, bo takie zdjecia chyba lepiej sie oglada w wiekszym formacie. Zapraszam do komentowania!

151. Przodem...

152. ...Pode mna...

153. ...Tylem

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    89
    Moja galeria
    ilu statystów zatrudniłeś wow
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez john100
    ilu statystów zatrudniłeś wow
    Mam nadzieje, ze chociaz dobre fotki wyszly, bo teraz to przez 30 lat bede zbieral na nowy obiektyw, tyle poszlo na pensje

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Prawdę powiedziawszy nie przekonują mnie te foty. Wolałbym, żebyś z bliska pofocił zmęczonych biegaczy (ocierających pot, grymasy twarzy, ból itd.). A tak z góry... To może byłaby niezła fota jako jedna z sześciu wchodząca w skład porządnego fotoreportażu z zawodów. Ale zabrakło tych pięciu...

Pozdrawiam
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Prawdę powiedziawszy nie przekonują mnie te foty. Wolałbym, żebyś z bliska pofocił zmęczonych biegaczy (ocierających pot, grymasy twarzy, ból itd.). A tak z góry... To może byłaby niezła fota jako jedna z sześciu wchodząca w skład porządnego fotoreportażu z zawodów. Ale zabrakło tych pięciu...
    Te piec bedzie, tylko ze w kolorze, dlatego nie wrzucalem razem. Problemem bylo troche to, ze wlasciwie bylo tylko jedno m iejsce gdzie moglem zrobic takie zdjecia z gory i tam tez poszedlem. Po jakims czasie zszedlem na dol i focilem z bliska, ale to bylo dosyc blisko startu, wiec raczej ludzie po prostu biegli. A gonic ich nie mialem jak :/ Z drugiej strony nie wiem czy nie lepiej potraktowac pierwszego zdjecia (151) oddzielnie, nie jako reportaz z calej imprezy, tylko pojedyncze zdjecie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Wrzuciłeś trzy bardzo podobne do siebie zdjęcia. Wystarczyło jedno.

Czekam na 5 pozostałych. Na pewno wpadłeś na to, by zrobić jakieś panoramowania.

Pozdrawiam

R.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.