Strona 40 z 95 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 947

Wątek: Zdjecia suchara

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    101. Bardzo sympatyczny krajobraz aczkolwiek bez ochów i achów - szczególnie ładnie wygląda ostry pierwszy plan. Ja bym spróbował dodać jakąś cyfrową połówkę, żeby nieco podkreślić niebo.
    102. Najlepiej wygląda niebo - pokombinował bym trochę z tymi chmurkami ...
    103. Kiepskie - kolory, kadr (ot taki pstryknięty). Bez rewelacji ...
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Dzieki za komentarz! Na 101 i tak walczylem z chmurami, wlasnie "cyforwa polowka", bo byly tak bez wyrazu. Niestety, deszczowe, burzowe chmury czasem takie wlasnie sa. Na 102 oprocz polara delikatnie podkreslilem chmurki, ale wydawalo mi sie, ze wiecej to juz bedzie przesada. Ale moze nie, pokombinuje. 103 nawet lubie, mimo ze chyba rzeczywiscie jest nijakie. A jak znajdujesz poprzednie dwa?

Jeszcze raz dzieki i zapraszam przy okazji nastepnych fotek
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    A jak znajdujesz poprzednie dwa?
    Ja bym pokazał chyba tylko 101 W 102 uwagę od krajobrazu za bardzo odciąga ten stojący jegomość. Gdyby nie on, podniósł bym kadr do góry, żeby uciec od podziału 50/50 ew próbowałbym zaznaczyć pierwszy plan (kamienie) w kadrze pionowym
    Pozdrawiam, Robert

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    A jak znajdujesz poprzednie dwa?
    Ja bym pokazał chyba tylko 101 W 102 uwagę od krajobrazu za bardzo odciąga ten stojący jegomość. Gdyby nie on, podniósł bym kadr do góry, żeby uciec od podziału 50/50 ew próbowałbym zaznaczyć pierwszy plan (kamienie) w kadrze pionowym
    Dzieki za wskazowki Wlasnie po to pytam, by sie czegos nauczyc. Mi ten gosc tez jakos wadzil, ale nie do konca wiedzialem, co jest nie halo. Innym razem z kolei wydawalo mi sie, ze calkiem fajnie, ze jest na tym zdjeciu Otrzymalem juz dwie opinie, ze jednak to zle, przy zadnej ze dobrze, wiec wyciagac wnioski moge. Prawde mowiac, to chodzilo mi o poprzednie dwa, czyli numery 99 i 100
    Pzdr

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Dobra, czas na trzy nastepne zdjecia. Jeden widoczek ze Snieznika i jeden ze Szczelinca i pole , machniete Sigma 55-200. Pierwsza fotka to widok ze Szczelinca, druga ze Snieznika, a pole bylo niedaleko Dusznik

104. Widok ze Szczelinca

105. Snieznik 3

106. Pole

Pzdr

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Suchar,
    Widoczki są ładnie sfocone.
    Wydaje mi się, ze dwóch spraw nie przeskoczyłeś, a mianowicie światło jest bardzo górne, cienie sa krótkie, ten czynnik zwykle nie działa na rzecz ładnego landszaftu. W naturze tak, krajobraz może być porywający, lecz na zdjęciu traci, własnie z powyższych powodów.

Druga sprawa, to jest trudność druga - to sa dość dalekie widoki zestawione z pierwszymi planami i jakoś nie widzę spójności w tych ujęciach. Najbardziej sie broni fotka 101(Wdrodze do Dusznik), gdzie mimo mniej wyrazistego nieba te zielone łączki i drzewa w oddali przyciągają oko, współpracują z innymi elementami kompozycji.
    Ogólnie zdjęcia uważam za niezłe, a tak krytycznie oceniam dlatego, bo to są Twoje zdjęcia - fotografa z trochę wyzszej półeczki.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Dzieki za obszerny komentarz

Masz racje, ze pewnie czesc wygladala by lepiej powiedzmy rano, kiedy slonce wstaje, jest niesko, cienie sa dlugie, a swiatlo zarazem mgliste i ostre. Tak pewnie byloby lepiej, ale ja niestety wyboru nie mialem, wiec staralem sie zrobic tak, jak umiem i jak pozwalaly warunki. Z racji pobytu w Gorach staralem sie cwiczyc fotografie krajobrazow, bo wiem, ze nie jest prosto sprawic by zdjecie krajobrazu zachwycalo tak, jak w naturze, kiedy patrzymy nan okiem, a nie przez obiektyw. Bardzo daleko mi jeszcze do tego, czego bym chcial, ale mam nadzieje, ze sukcesywnie bede sie poprawial i dzieki waszym radom nie bede powielal niektorych bledow zbyt duzo razy.

Ogólnie zdjęcia uważam za niezłe, a tak krytycznie oceniam dlatego, bo to są Twoje zdjęcia - fotografa z trochę wyzszej półeczki.
    Dziekuje... Ja jestem tylko amatorem. Chce sie dowiadywac co robie zle, by moc to poprawiac, dlatego nie mam nic przeciwko krytycznym ocenom
    Pzdr

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    104 mi sie najbardziej podoba Przede wszystkim trafiles na piekne chmurki

Ale ogolnie krajobrazy [poza nieszczesnym 103cim ] robisz bardzo ladne! Super!

[hm, nie tylko krajobrazy avatarkowe zdjecie to przeciez street, a jest imho i tak najlepsze :P]
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Dzieki To sklania do wstawienia wiekszej ilosci krajobrazow, jeszcze poszukam czegos fajnego

PS. Nie bede ukrywal, ze najlepiej czuje sie w streetphoto ale bardzo ciesze sie, ze i w krajobrazach nie jest zle
    Pzdr

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    104. - bardzo fajne, takie nic dodać nic ująć
    105. - mogłoby być super gdyby nie przepalone chmury. Poza tym chyba bym się zbliżył do ziemi, co by lepiej wydobyć pierwszy plan. I ten słupek mi jakoś nie leży - albo bym go jeszcze bardziej uwidocznił albo zamaskował
    Pozdrawiam, Robert