Strona 4 z 95 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 947

Wątek: Zdjecia suchara

| OlyJedi Awatar siwyjohn
    Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Wedle życzenia

Ad. 1 i 2: Byłoby lepiej gdyby góra w tle nie schowała się za chmurami. Wykonanie OK. Widoczki mają to do siebie, że raczej są nudnawe - to trudny temat na ciekawą fotografię - trzeba szukać niecodziennych obiektów.

Ad 3: Moment interesujący jednak, podobnie jak Rafałowi, przeszkadza mi siatka, która powoduje rozmycie części zdjęcia.

Ad. 4: Nie wywołuje u mnie specjanych emocji, ale też nie ma za specjalnie do czego się przyczepić. Ani ziębi, ani parzy
    E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Grazie Z tej siatki to juz sie tlumaczylem, ale racja jest, ze lepiej, by albo byla ona wyrazniejsza, albo jej nie bylo. Widoczki sa nudnawe i te chmury mialy byc czyms co jest w nich ciekawego, niecodziennego... (zeszly naprawde nisko, w 1. widac, ze spowily prawie caly szczyt). No nic. Probujemy dalej Jestem chory, siedze w domu, wiec jak bede na silach to cos poprobuje ze zdjec w domu, bardziej "studyjnych".
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    [...] Probujemy dalej Jestem chory, siedze w domu, wiec jak bede na silach to cos poprobuje ze zdjec w domu, bardziej "studyjnych".
    Skoro zostałeś skaznany na domową kwarantannę to możesz pobawić się w martwą naturę lub makro - spróbuj ustawić np. jakąś historyjkę z paru zdjęć
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez siwyjohn
    [...] Probujemy dalej Jestem chory, siedze w domu, wiec jak bede na silach to cos poprobuje ze zdjec w domu, bardziej "studyjnych".
    Skoro zostałeś skaznany na domową kwarantannę to możesz pobawić się w martwą naturę lub makro - spróbuj ustawić np. jakąś historyjkę z paru zdjęć
    Cos poprobuje. Mam tlo, wiec pewnie jakas martwa nature i makro popstrykam. Tylko musze sie nieco lepiej czuc, bo narazie to glowa troche boli i goraczka jest, wiec wole siedziec i lezec... Jak cos pstrykne to wrzuce (o ile sie bedzie nadawalo )
    Pzdr

Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tylko musze sie nieco lepiej czuc, bo narazie to glowa troche boli i goraczka jest, wiec wole siedziec i lezec... Jak cos pstrykne to wrzuce (o ile sie bedzie nadawalo )
    Gorączka jest super do pisania psychodelicznych opowiadań

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Posiedzialem sobie trochew w PS-ie (ucze sie dopiero i jeszcze malutko umiem) i troche sobie pokombinowalem. Wyszlo cos takiego. Przerobilem inne zdjecie (kadrujac, widac po formacie i troche zmienialem nasycenie, barwy). Zdjecie bylo oryginalnie w jpg HQ. Co od horyzontu-byc moze jest on krzywy, choc wcale nie bylbym taki pewny, jednak gdy chce zdjecie ciut przekrecic (uzywajac funkcji "kadruj") PS pisze, ze warstwa jest zablokowana. Co z tym zrobic? Jak ja odblokowac? I na koniec napiszcie, co sadzicie o tym zdjeciu

EDIT: podmienilem na wersje z wyprostowanym horyzontem. Bardzo prosze o powiekszanie zdjecia! No i o jakies komentarze
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	spokoj_202.jpg
Wyświetleń:	166
Rozmiar:	90,5 KB
ID:	1068  

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Co od horyzontu-byc moze jest on krzywy, choc wcale nie bylbym taki pewny, jednak gdy chce zdjecie ciut przekrecic (uzywajac funkcji "kadruj") PS pisze, ze warstwa jest zablokowana. Co z tym zrobic? Jak ja odblokowac? I na koniec napiszcie, co sadzicie o tym zdjeciu
    • Odblokowanie backgroundu - dwa razy kliknij w warstwę "Background" (w palecie Layers), w dialogu który się pojawi wybierz OK. Zablokowany "Background" zmieni się w "Layer1" i po ptokach.
    • Tutorialik jak obrócić dokładnie fotkę znajdziesz poniżej na 4 załącznikach.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4_872.jpg
Wyświetleń:	557
Rozmiar:	9,6 KB
ID:	1064   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1_196.jpg
Wyświetleń:	111
Rozmiar:	63,6 KB
ID:	1065   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2_705.jpg
Wyświetleń:	115
Rozmiar:	65,3 KB
ID:	1066   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3_121.jpg
Wyświetleń:	119
Rozmiar:	73,3 KB
ID:	1067  

Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Suchar, źle prostujesz. Jest prosta i perfekcyjnie dokładna metoda. Klikasz w psie na ikonę kroplomierza - rozwija Ci się "podmenu", z niego wybierasz linijkę. Potem klikasz w linię horyzontu z jednej strony, przeciągasz na przeciwległy bok. Masz narysowaną tymczasową linię. Potem wchodzisz w image (obrazek) -> Rotate Canvas (obróć) -> Arbitrary (nie wiem jak to jest przetłumaczone w polskiej wersji) -> otworzy ci się okienko -> klikasz OK. I zdjęcie proste. Operacja trwa kilkanaście sekund.

EDIT: RE był szybszy.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Grazie, Panowie Kliknalbym w wszystkim wiadomy przycisk, ale tu go nie ma... A jak samo zdjecie? Zapewne nic szczegolnego, ale moze jednak...
    Pzdr

EDIT: po polsku jest "swobodnie"

Juz jest wersja wyprostowana, zamiast tej krzywej. Poprosze o jakies komentarze odnosnie fotki (pamietajcie o powiekszeniu zdjecia)

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Moze by tak ktos skomentowal numer 6 pt. "Spokój"? Jest na poprzedniej stronie, stronie numer 3, juz w wersji wyprostowanej. Bardzo prosze, bom wlasnie po to, by byla komentowana ja tu umiescil
    Pzdr