Nie pamiętam. Chyba większość Zuiko 40-150.Zamieszczone przez suchar
Nie pamiętam. Chyba większość Zuiko 40-150.Zamieszczone przez suchar
Czyli tele. Zastanawialem sie, czy krotkim obiektywem tez da sie tak siatke uchwycic w kadrze. Intuicja mowila mi, ze nie, ale chcialem sprawdzic.Zamieszczone przez Rafał Czarny
Pierwsze smutne
a drugie wesołe.
Zastanawiam czemu Ci **** pokazała ta rogacizna...
Ponoć jak by nie patrzeć d..pa zawsze z tyłu![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
a wg mnie 1 kadr najciekawszy , wcale mnie nie drazni ten srodek kadry,
p.s. pozazdroscic wyjazdu w takie miejsca z taka pogoda![]()
zibi: one sie tak synchronicznie obracaly i, musze sie przyznac, czekalem chwile by zlapac odpowiedni momentStalu posrodku wybiegu, jeden w ta drugi w tamta i sie krecily
![]()
nib: to byl wlasciwie tylko jeden dzien takiej pogody i krajobrazow. Zazwyczaj krajobraz to brak sniegu, linie wysokiego napiecia, wyciagi i narciarze, barierki. Malo ciekawe. Coz, w koncu to miejsce turystyczne, tam sie jezdzi na nartach a nie robi zdjecia
PS. Chyba zaraz wrzuce "En face" do Galerii![]()
Według mnie 1,2 i 4. A 3 jakoś mi się nie widziAle reszta bardzo fajna
Szczególnie 1 i 2 piękne kolorki
Pozdrawiam
Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl
DziekiWrzucilem "En face" do Galerii, jest juz jedna ocenka. Zapraszam do oceniania
Poszperam, moze znajde jeszcze jakies ciekawe fotki, to wrzuce.
Pzdr
A teraz czas na zdjecie inne. Tak, inne. To zdjecie pstryknalem przypadkiem, przyznaje sie. To z reszta widac, bo postac jest nieostra, nie wiadomo czemu ostra jest lampa na wystawie i budynek. Jednak to zdjecie, ile razy je ogladam podoba mi sie tak samo. Nie wiem czemu, ale zawsze do mnie bardzo silnie mowi. Niby w nim nic nie ma, ale jednak dla mnie jest w nim cos, cos czego nie widac, a co przyciaga do tego zdjecia. Moze to kolorystyka? Moze pewna dynamika, ktora powoduja rozmazana postac, ucieta w polowie? Chcialem temu zdjeciu nadac tytul. Mialem rozne pomysly, np. "Zlosliwosc rzeczy martwych", "Dwa swiaty", ale nie znalazlem odopowiedniego. Zapewne powiecie, ze zdjecie jest slabe, ze nic w nim nie ma, ze jest przypadkowe. I byc moze bedziecie mieli racje. Jednak dla mnie cos w tym zdjeciu jest. Wzrok postaci, utkwiony gdzies w dali, odbicie budynku w szkle, na ktory owa postac zapewne patrzy. Co takiego widzi? Czemu ma taki zdziwiony wyraz twarzy? I ta lampa. Co ona oznacza? Tyle tajemniczosci, zagadkowosci. Chyba to mnie w tym zdjeciu przekonuje.
Dlugo sie zastanawialem, czy wstawic to zdjecie. Wiem, ze jest niedoskonale technicznie, wiem, ze to niby nic ciekawego. Jednak caly czas meczylo mnie pytanie "Czy na pewno? Czy na pewno jest tak, jak mi sie wydaje?". W koncu sie zdecydowalem i postanowilem wrzucic je tutaj, by wypowiedzieli sie o nim inni. Prosze, powiekszcie je, popatrzcie na nie troszke dluzej i napiszcie, czy widzicie w nim to co ja.
Pzdr
Według mnie dorobiłeś sobie za dużą ideologię do kiepskiego kadru. Ostrość poleciała Ci na budynek ponieważ tam znajdował się centralny punkt AF. Nie obraź się, ale ja w tym zdjęciu nic, na czym mogłym zawiesić oko nie jestem w stanie wypatrzeć - ani wykonanie (ledwo co widać), ani kawałki obiektów na zdjęciu nie tworzą w sumie niczego sensowanego. Według mnie jeśli chcesz cokolwiek uzyskać z tego pliku to przerób go czym prędzej na czarno-biały z dużym kontastem, rozmyj tło żeby wyglądało na panning i dorzuć ziarno - może coś z tego będzieZamieszczone przez suchar
![]()
E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8
Czyli jest tak, jak myslalemPrawde mowiac bylem pewny, ze tak jest, ale zawsze lubilem to zdjecie (jakies takie skrzywienie
). Zapewne przywoluje ono jakies wspomnienia, przez co widze w nim tak wiele. Taka mala prosba, moze skomentowalbys tez poprzednie zdjecia? Im wiecej komentarzy, tym lepiej, bo wiecej sie dowiaduje
Pzdr