Strona 19 z 95 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 947

Wątek: Zdjecia suchara

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Jakie masz zastrzezenia do ostatnije serii?
    Pierwsza i trzecia zupełnie nie wiem co pokazują. Gdybyś nie napisał, że to cmentarz, to w życiu bym nie zajarzył. Druga to badyle - nie moja działka. Nie lubię...
    Rozumiem. Ten cmentarz jest bardzo monotonny, bo wojskowy, wszedzie to samo. Staralem sie pokazac to troche inaczej, z innej perspektywy. Tytul "Cmentarz" narzuca pewne skojarzenia z tym, co pewnie bedzie na fotkach, a ja chcialem, by bylo cos innego. W sumie to rzeczywiscie za malo cmentarnie wyszlo. Moze jeszcze kiedys tam wroce. Predzej jednak przejade sie na np. Powazki i tam cos pofoce. A najpredzej na ulice
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Toster
    Suchar,
    No nie ma co-wyjść powninien, bo zdjęcia frapujące bardzo. Ale bardziej w wypadku tej serii skłaniałbym sie do tezy, że bardziej tutaj Helios robił zdjecia niż Suchar. W tym zdjęciu widać fajną kompozycję, ale bardziej oko skupia sie na niesamowitej głębi i ostrości co jest bezsprzecznie zasługą Heliosa. Co nie znaczy jednak, że zdjęć nie doceniam, wolałbym jednak, gdyby zdjęcia nie tylko były dziełem obiektywu, ale też, żeby widać w nich było kunszt ręki fotografa.
    Pzdr
    O, moj brat cos skrabnal Dzieki za komentarz, wpadaj czesciej i sam foc jak najwiecej. Masz troche racji. Tak jak pisalem "byc moze to bardziej pokaz mozliwosci Heliosa". Mozliwosci ma niesamowite. Musze jeszcze go troche pomeczyc i postarac sie to wykorzystac. Kunszt fotografa... dziwnie to brzmi w kontekscie takiego amatora jak ja
    Pzdr

Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Toster
    Suchar,
    No nie ma co-wyjść powninien, bo zdjęcia frapujące bardzo. Ale bardziej w wypadku tej serii skłaniałbym sie do tezy, że bardziej tutaj Helios robił zdjecia niż Suchar. W tym zdjęciu widać fajną kompozycję, ale bardziej oko skupia sie na niesamowitej głębi i ostrości co jest bezsprzecznie zasługą Heliosa. Co nie znaczy jednak, że zdjęć nie doceniam, wolałbym jednak, gdyby zdjęcia nie tylko były dziełem obiektywu, ale też, żeby widać w nich było kunszt ręki fotografa.
    Pzdr
    O, moj brat cos skrabnal Dzieki za komentarz, wpadaj czesciej i sam foc jak najwiecej. Masz troche racji. Tak jak pisalem "byc moze to bardziej pokaz mozliwosci Heliosa". Mozliwosci ma niesamowite. Musze jeszcze go troche pomeczyc i postarac sie to wykorzystac. Kunszt fotografa... dziwnie to brzmi w kontekscie takiego amatora jak ja
    Pzdr
    Wiesz, to była chyba mała uszczypliwość w moją strone. Amator...to kim ja jestem? Tragarzem amatora?? No miła fucha, nie powiem. A tak na marginesie-nie podoba mi sie wykadrowanie w pierwszej focie-w trzeciej bardziej mnie pociąga.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Te ostatnie zdjęcia "działkowe" swą głębią przypominają trochę efekty uzyskane tiltshiftem, ja z heliosa trochę mniej wyraziste efekty uzyskiwałam

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    "Dzialkowe"? Chyba masz racje, bo cmentarne to one za bardzo nie sa Jutro jade na dzialke, moze uda mi sie przywiezc prawdziwe "dzialkowe" foty Ja chyba trafilem na jakis dobry egzemplarz, bo moj Helios jest kapitalny.

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja chyba trafilem na jakis dobry egzemplarz, bo moj Helios jest kapitalny.
    moim zdaniem to helios ogólnie jest nawet oki
    .

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez olifant
    Ja chyba trafilem na jakis dobry egzemplarz, bo moj Helios jest kapitalny.
    moim zdaniem to helios ogólnie jest nawet oki
    Ano Ja go polubilem Okazalo sie, ze dziadek ma Zenita E (ktorego chcę wyczyscic, bo w wizjerze jest brudno) i dwa obiektywy. Industara 50-2 50mm 3.5 i cos czego nie rozszyfrowalem, jakis Zenit/Helios pewnie (ale nie ma napisane :/) 37mm 2.8. Fajnie, fajnie, chcialem je na dzialce przestestowac, ale taka pogoda, ze zostaje w domu... :/
    Pzdr

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ciekawe ujęcia. Napisz jakiego usawienia uzywałeś, jakim apaatem się posługiwałeś

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piokr
    Ciekawe ujęcia. Napisz jakiego usawienia uzywałeś, jakim apaatem się posługiwałeś
    Dzieki Masz na mysli zdjecia z cmentarza? Jesli tak, to byl to Helios 44M-4 MC na M42 z przejsciowka na bagnet Olkowy, pierwsze i drugie f:2 a trzecie podajze f:4 badz 5,6. A focilem rzecz jasna E330.
    Pzdr

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Mialem mala przerwe w zdjeciach, z braku czasu. Dzis byle na Dzialkach przy Polach Mokotowskich (niedaleko mojego domu), pofocic troche makro. Strasznie wialo :/ Focilem Sigma 105mm Macro. Najpierw te dwa zdjecia. Zapraszam do komentowania!

32. Kwiatek, a raczej kilka.

33. Stado tulipanow