Witam
Zrobiłem kilka zdjęć aparatem OM 30 , użyłem kliszy ilford Pan 100 ,
wywołałem samodzielnie w wywoływaczu ilford ID 11 , utrwalacz fomafix P
jak oceniacie efekt ?
Witam
Zrobiłem kilka zdjęć aparatem OM 30 , użyłem kliszy ilford Pan 100 ,
wywołałem samodzielnie w wywoływaczu ilford ID 11 , utrwalacz fomafix P
jak oceniacie efekt ?
"Chociaż rejestruje życie jak aparat Nikon,
Nic o nim nie wiem , nie jestem pan Cogito"
Smarki Smark
... a no i zdjęcia :P
Smarki Smark
Oceniam pozytywnie. Nawet bardzo pozytywnie. Szeroka skala szarości, dobrze wyrobione cienie i światła. Skan trochę niedorobiony (można się pobawić kontrastem i krzywą), ale do drobiazg, którego nie biorę pod uwagę. Powiększenia powinny wyjść ładne. Tak trzymaj!![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
mnie się te foty skojarzyły z filmem alternatywy 4![]()
takie random shoty....to wszystko z 36 klatek
![]()
E-520+Ownuser BH-E51 [dwa kit'y, Helios 58mm 44M-4, Jupiter 135mm (Olympus FL-36R, METZ 36 AF-4, Phottix Tetra, KH-120)]
Każdy staje się fachowcem jak wywołał 10 filmów i ze cztery mu wyszły. Mettiu zrobił to po raz pierwszy i jak na pierwszy raz zrobił to bardzo dobrze. Gdyby miał lepszy skaner, to zdjęcia by były ostrzejsze. Gdyby był "zawodowcem", jak niektórzy krytykanci, to zrobiłby fotoreportaż zaangażowany w ogólnoświatowe problemy rozbrojeniowe, wysłał na World Press, zgarnął pierwszą nagrodę, a nie przedstawiał na forum z pytaniem o ocenę wywołania (nie zdjęć i ich tematu!).
Mettiu - nie przejmuj się: to taka maniera krytykantów, by poprzez skrytykowanie pracy innego podnieść swoje samopoczucie. Rób dalej to co robisz. To fajna sprawa!
Mirek54 napisał :
"Cos Ci tam wyszlo.Aparat jak widac jest sprawny". Aparat ma uszkodzony światłomierz , wszystko naświetlane ręcznie.
Dzięki za opinie pozdrawiam
Smarki Smark
Ostro pojechałeś!
Lepiej się poczułeś? Ulżyło Ci? Mógłbyś doprecyzować tych "krytykantów"?
Pozwolisz, że zacytuję:
Moim zdaniem, codzi mu o ocenę "całości" a nie tylko wywołania. Gdyby było jak piszesz, pokazałby zdjęcie tablicy testowej a nie jakoś jednak, przemyślanych kadrów.![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA