Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: E-300 czy E-500 na start dla amatora

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Mnie w e-330 przede wszystkim kuszą właśnie niższe szumy i ruchomy LCD z LV - od czasu do czasu by sie to przydalo ;]

Czarny: odnosnie wygladu to akurat preferuje retro klocka e-300, no ale byc moze za 200-300 pln uda mi sie dorwac e-330 wiec chyba sie skusze

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    LV bardzo dobra rzecz. Myślałem że nie będę z tego korzystał i się myliłem. Dość często się przydaje zwłaszcza w połączeniu z ruchomym LCD.
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar mateuss
    Mieszka w
    Warszawa-Gocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    wybór trudny to fakt e300 już ciutkę podstarzały można rzec. wykonanie bezapelacyjne szczególnie mając w ręku eosa 350d. ale mimo wad e300 u mnie ciągle jest i nie narzekam na niego. (tylko szkiełka nie ma ;/ )

jeśli jesteś amatorem tak jak mówisz to Live View napewno ułatwi życie.
    jednak ja jako amator błyskawicznie się przyzwyczaiłem do wizjera (choć wcześniej same kompakty).

może lepiej kupić tańsze body i jakieś szkło dodatkowo. bo branie body z 14-45 to porażka niestety. Sam się o tym przekonałem i żałuję że nie brałem podwójnego kitu z 40-150.

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mateuss
    .... bo branie body z 14-45 to porażka niestety. Sam się o tym przekonałem i żałuję że nie brałem podwójnego kitu z 40-150.
    Podłączam się do tej wypowiedzi. Albo dual kit albo samo 14-54. Ale mając jeden obiektyw 14-45 to za mało troszki.
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apa-sf
    Na nowa generacje nie bedzie mnie stac na pewno
    Ile zazwyczaj musialo uplynac od targow aby nowe modele pojawily sie w sklepach i stare nieco potanialy?
    W zeszłym roku o e330 mówiono w marcu, trafił do sklepach jakoś w kwiecien-maj po astronomicznej cenie [4444zl], a maj-czerwiec juz byl w znosnej [dla mnie ;]] cenie [3600 z kitem]. Jakos od pazdziernika/listopada znow zaczal tanieć.

Wez E330, bo roznica cenowa narawde nie jest duza, zwazywszy na to, w co sie pakujesz [lustrzanki] a imho warto.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Kupuj E-330 i gitarra. Szczególnie, że nie będzie podobnego aparatu
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Tryb B w LV w E330 wymiata. Do makro i fotek w "studiu" nie ma nic lepszego. Poza tym jeszcze nizsze szumy (w E330 poziom szumow jest naprawde ok). E330 to dobry wybor, szczegolnie w dual kicie.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Na start brałbym najtańszą opcję - czyli E-300. Nie wiadomo, czego potrzebujesz, nie wiadomo czy Ci Olek będzie pasował. Nie ma sensu ładować się w pierwszy aparat, za większe pieniądze, jak można za mniejsze. Różnice w zdjęciach między lustrami (wszystkich firm nie tylko między e-330/500/300) z obiektywami kitowymi, są tak niewielkie, że nie ma sensu płacić więcej za coś, czego nie będzie widać.

Spokojnie za 1500 zł można kupić E-300+14-45mm w bdb stanie. Jak Ci się spodoba i dowiesz się, na czym Ci zależy, wtedy będziesz miał duże pole manewru. Na sprzedaży dużo nie stracisz, a jak Ci E-300 wystarczy, to możesz sobie dołożyć, to co zaoszczędzisz, na dodatkowy obiektyw, lampę, dobry statyw itp..
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Ale sie wkurzylem w nocy - bylo pozno i przeoczylem drobna wzmianke w opisie, przez co zaoferowalem za malo (myslalem, ze to samo body) a tak to juz by do mnie lecial E-300 + 14-50 za <1650plnów z vat + wysylka (oczywiscie jeszce na gwarancji), mysle, ze to CALKIEM fakenshit dobra cena :/

Blady: jedyne co mnie ciagnie do e330 to ruchomy lcd, juz marnym sprzetem lubilem sie pobawic w makro - przydaloby sie ;] - szumy, mysle, ze po moim doswiadczeniu z glupawkami i srednimi kompaktami i tak w e300 wydadza mi sie znosne

Czy zestawik oferowany przez kolege Bennye-go (e-300 + dwa kitowe szkla + 3 filtry UV + karta 1GB - akurat karte bym sobie odpuscil) za 2 000pln to dobra cena? bo mi sie taka wydaje.

Prosilbym o info czy zalaczone filtry UV sa warte uwagi (i tak bym jakis zakupil dla ochrony przed piaskiem na plazach)

chyba tylko na tej fotce widac wspomniane filtry: http://www.grehu.user.icpnet.pl/en/stuff/olek2.jpg

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    2 tys za zestaw to dobra cena. Masz wszystko co na początek potrzebne, zero dodatkowych inwestycji. Idzie wiosna, warto mieć fajny aparat. Taniej nie będziesz miał kompletu z dwoma szkłami w zakresie 28-300mm w lustrzance.

O filtrach nic nie wiem, bo nie używam. LV fajny jest, ale bez przesady. Pewnie gdybym miał, korzystałbym częściej z LV, niż z "bracketingów" których jest mnóstwo w e-500. Różnica między używanym e-300, a nowym e-330 z dwoma obiektywami jest większa niż 1000 zł... Używanego e-330 raczej nie uświadczysz.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3