Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Czy warto jeszcze wchodzic w E-1

Mieszka w
    Dublin
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Czy warto jeszcze wchodzic w E-1

Jak w temacie !
    Jakie argumenty za i przeciw takiemu wyborowi.
    Moge kupic za dobre pieniadze E1 + 14-54 + FL 40 ( 2500 zł ) i nie wiem co robic .
    Aktualnie mam go u siebie i troche nim robie i nie powiem podoba mi sie .
    Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Kris:

jeśli chcesz poważniej podejść do focenia, to warto. najlepszy sprzęt do nauki manuala, najlepszy sprzęt na trudne warunki. wymusza jednak focenie w RAW, bo efekty z JPEG'ów są dużo gorsze. na dzień dzisiejszy jest to najlepsza maszyna jaką OLEK wypuścił i jeśli wchodzisz w system świadomie, to E-1+14-54 jest dobrym wyborem.

jeśli 5 MPIX przestanie Ci wystarczać, zawsze możesz opylić body za 1800 pln i dokupić inne. zostanie Ci świetny obiektyw i mocna lampka (koszt zakupu kilkaset pln - nie ma nad czym się zastanawiać). lampę zawsze opylisz za 600 pln, dokładasz kilka stówek i masz chodzoną FL-50 (tryby FP, wyższa moc) z alledrogo.

gdybyś się nie zdecydował, rzuć chłopakom na forum dane sprzedającego - od ręki ktoś wciągnie taki zestawik.

ta cena jest naprawdę niziutka, o ile sprzęt jest w dobrym stanie (jakieś 40% ostatnich cen rynkowych za jakie taki konfig chodził).

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    a do czego Ci ten aparat? Jak do zdjęć z wakacji i u cioci na imieninach to chyba za mało poręczny jest, ale jeżeli chcesz poświęcić fotografii więcej czasu to nie ma nad czym się zastanawiać. Takie moje zdanie
    pozdrawiam
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar sliwka
    Mieszka w
    GDYNIA
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    KRIS moim skromnym zdaniem w ogóloe nie powieneś sie zastanawiać. 14-54 to rewelacyjne szkło, które kosztuje teraz najmniej 1900 PLN, Lampy Fl-40?? (20,36,50). Mimo wszystko brałbym!! Jakość wykonania, ergonomia, jakość zdjęć, pro, cena śmieszna. W tej cenie kupisz E-500 z kitem. Tak jak kolega powiedział- pofocisz z rok, dwa i jak Ci bedzie za mało pixeli (ale nie sadze) to sprzedajesz samą puszke, dokładasz troche i masz całkiem nowy sprzęt. Warto. Pozdrawiam
    OLYMPUS E-300 + ZUIKO 14-45 + CF 512MB U II + HAMA UV + COBRA.
    "Jeśli Twoje zdjęcie nie jest wystarczająco dobre, to znaczy, że nie byłeś wystarczająco blisko" - R.Capy
    http://plfoto.com/101112/autor.html

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Tak naprawdę to wszystko zależy od Ciebie co chcesz focić, i czy masz do przeznaczenia tylko owo 2500. W pewnych dziedzinach ten Olek spisuje się słabo w porównaniu z konkurencją
    pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa/Kijów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Kris,

Jakies czas temu stalem przed podobnym dylematem jak Ty, mialem mozliwosc zakupienie podobnego zestawu w zblizonej cenie. Roznica miedzy nami polegala na tym iz wczesniej zakupilem E-500 z dual kitem.

Tak jak wspomnial willow32 musisz sie zastanowic do jakich celow ma sluzyc aparat? Miedzy E-1 a powiedzmy E-500 sa roznice, ktore z pewnoscia doskonale znasza. Wbudowana lampa jest nie do pogardzenie, zawsze mozna skorzystac, ale po jakims czasie przestaje wystarczac... nawet na urodziny u cioci . W tym wypadku Fl-40 w komplecie jest plusem. Z drugiej strony... waga powyzszego zestawu jest pewnym minusem, ktos moze argumentowac iz szczelnosc E-1 i 14-54 nadrabia to z nawiazka ale jak czesto robisz zdjecia w deszcz czy snieg? Roznica 3 Mpix dla jednego uzytkowanika jest znaczaca dla kogos innego jest nieistotna.... Czynnikiem z ktorym trudno argumentowac to z pewnoscia obiektyw 14-54, sam w sobie jest duzym ZA.

Jesli chodzi o mnie sprzedalem e-500 razem z 14-45 i zakupilem zestaw nad jakim sie zastanawiasz i jestem zadowolony. Jak dla mnie dostep do wiekszosci funkcji z poziomu przyciskow a nie menu byla punktem ktoremu nie moglem sie oprzec... choc czasami nachodzi mnie pytanie... dlaczego to takie ciezkie

Dodam jeszcze iz jestem 100% amatorem...
    Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Maków
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jedrzej
    choc czasami nachodzi mnie pytanie... dlaczego to takie ciezkie :D
    Dobry aparat powinien być ciężki.

Cytat Zamieszczone przez jedrzej
    Dodam jeszcze iz jestem 100% amatorem...
    I to cię usprawiedliwia.
    Darek

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    kiedyś miałem 8080... jako że okazał się za wolny i zbyt szumiący, szukałem alternatywy a jedyną był E-1 (miałem już FL-36 a E-300 od początku nie wchodził w grę). obadałem go na żywo w jednym sklepie i 3 dni później 8080 poszedł na alledrogo.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    To dobra cena za ten zestaw i mozesz brac bez zastanowienia.Sporo walorow uzytkowych i naprawde dobra jakosc fotek. Nie sadze by nowosci dalylepsze efekty zdjeciowe. Jakims minusem jest waga zestawu. To nie jest poreczny sprzecik. Jest to jednak ta mila waga.
    czesc.cH.

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Jakims minusem jest waga zestawu. To nie jest poreczny sprzecik. Jest to jednak ta mila waga.
    czesc.cH.
    nie zgadzam sie, po podlaczniu SHLD2 moj zestawik stal sie w plenerze jeszcze bardziej poreczny, wszystko zalezy od zapotrzebowania