Jak dla mnie to te fotki wrzuciłeś nieco za duże to raz i za dużo to dwa. Zbyt podobne do siebie żeby ich wrzucić aż tyle. Ogólnie kolorki fajneFachowych ocen dostaniesz od innych pewnie.
Pozdrawiam
mente et malleo
Witam
Pewnie masz 100% racji - wyrzuciłem kilka zdjęć.
Co do ich wielkości - to chyba nazywa się egoizmzakupiłem sobie 19calowy monitor i teraz takie mi pasują - nie chce ich bardziej zmniejszać, kiedyś sam wszystkich pouczałem - "wrzucja mniejsze fotki" nie wszyscy mają duże monitory
jak komuś będzie to bardzo przeszkadzało, jeszcze pomniejsze.
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Kompozycyjnie - każda fotka jest OK, jeżeli podoba się autorowi i przywołuje miłe wspomnienia
Gdyby kolor nieba z fotki nr. 2 znalazł się na niebie w fotce nr. 1 i 5 było by miodzio.
las zima jest wdziecznym tematem ale trzeba lubic te tematy, ja lubie dla mnie ok
podoba sie 2, ale najbardziej 4-wedlug mnie najbardziej widac wielkosc lasu-na pozostalych "las przeslonil ci widok"jesli wiesz o co mi chodzi
platanina drzew i galezi w zimowym sosie
tak, 4 najbardzoej.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Cześć
Dziękuję za odpowiedzi.
Przyszła sobota, zrobiło się ładne niebo i po długiej przerwie "zdjęciowej" wybrałem się do lasu z małą wiarą czy coś uda mi się dobrze sfocić, każdy z Nas wie, jak w środku lata w zielonym lesie, w gąszczu krzewów, gałęzi zrobić dobre zdjęcie, a zimą..? - nie byłem optymistą. Idąc małym wąwozem, pod górę, w kierunku słońca - które już tak było dosyć nisko) byłem zachwycony pięknem które zastałem, na prawdę ładna aura, kilku stopniowy mrozik, nienaruszona struktura śniegu na ziemi i zalegający śnieg na gałęziach robił miłe dla oka i duszy wrażenie.
Jednak to wszystko co było ładne z przodu - było pod słońce, obracając się w drugim kierunku - ze słońcem - rozczarowanie, nie było gdzie obiektywu przyłożyć.
Tytuł mówi sam za siebie - zimowy las - a ponieważ jest dość gęsty, nie udało mi się natrafić na samotną choinkę, czy inny obiekt, który byłby mocnym punktem - co nie oznacza, że takich tam nie ma.
Szukałem ośnieżonej ładnej choinki oświetlonej promieniami słonecznymi, ale nie udało mi się.
Oto jeszcze kilka słabszych zdjęć:
6
7
8
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
najlepsza chyba 7- ale mam lekkie wrazenie balaganu w kadrze. ale za to udalo ci sie wypelnic jakos kolorystycznie zimowy las, co latwe raczej nie jest. uparles sie na choinke, a tam w tle takie ladne brzozki stojai chyba sniezek lekko wpada w cieplejsze barwy, ale to moze byc moj monitor. ogolnie-pierwsza seria ciekawsza.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++