Gratuluję - ładna panorama zresztą jak wszystkie twoje zdjęcia.
Gratuluję - ładna panorama zresztą jak wszystkie twoje zdjęcia.
Mi sie tez bardzo podobalo. Jak ktos lubi to mozna bylo sobie malzy nazbierac i ugotowac na ogniu.
Pieeeeenkna panoramka, wielkie gratki
The question is: What is a Mahna Mahna?
Pytanie do fachowców, da się zrobić tak, żeby Pen automatycznie robił co 1 s zdjęcie? Używacie Peny do f. latawcowej? Pytam w kontekście zdjęć w IR na potrzeby projektu naukowego, jaki mam zamiar wiosną przeprowadzić.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
@romek1967
Blueion świetnie radzi sobie z panoramką
Panoramkę zrobiłem tylko jedną (https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1318592906), ale miałem kosmiczną ilość roboty z prawą stroną obrazu. Ten ostatni sektor tak naprawdę składa się z trzech różnych zdjęć, których użyłem do "łatania" tego, co nie zeszło się razem ze sobą, a na szczęście łąka zamaskowała wszystkie "skuchy" i "niedoróby".
Ale właśnie naszła mnie myśl - Romku, czy nie dałoby się zaprogramować RARCw taki sposób, aby cykl pracy był następujący:
obrót - obrót - obrót - obrót (odpowiednia, programowalna, liczba, aż do pełnych 360 st),
pochył, następnie - obrót - obrót (odpowiednia liczba, aż do pełnych 360 st),
pochył, następnie obrót...
itd.
zamiast dotychczasowego cyklu:
pochył - pochył - pochył - obrót
pochył - pochył - pochył - obrót
itd.
Myślę, że podany wyżej cykl pracy riga dałby większą precyzję przy uzyskaniu materiału wyjściowego do zmontowania panoramy.
Co ty na to?
Co by się miało nie dać. Musiałbym tylko nabyć kilka ATMELków i odświeżyć pamięć![]()