Pozdrowienia z KAP-erskiego wyjazdu na Islandie z Przemkiem L. Zdjecia podesle za tydzien!
Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!
No to czekam tym bardziej że w przyszłym roku też może się udam na Islandię.
To jeszcze jesli mi mozna. Kolejne krajobrazy miejskie.
Rzeka Hudsona. Po lewej stronie New Jersey, po prawej zachodnia czesc Manhattanu Nowy Jork, na połnoc od 70tej ulicy. Na dole Molo w Riverside Park gdzie wlasnie odbywa sie "FlyNY 2012" czyli jedna z letnich imprez latawcowych. Jeszcze nizej cien Fotokite'a. Wiatr byl slaby wiec w uzyciu byl tylko GoPro dyndajacy swobodnie na lince.
I widoczek w druga stronę czyli mniej wiecej na w kierunku południowym.
Świetne fotki, to co pokazałeś to taka niska zabudowa Nowego Jorku?![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?
Kamerka ma cztery tryby pracy Wideo, Foto, Foto burst (10 zdjec/sek po kazdym wyzwoleniu) oraz Foto z Timerem.
Ja wykorzystuje ostatni tryb. Wyzwolenie mozna nastawic co 0.5, 1, 2, 5, 10, 30 i 60 sekundy. Najczesciej ustawiam 2 sek.
Kamerka nie ma zadnych zaawansowanych ustawien, wszystko jest na auto, naswietlenie, balans bieli, itp.
Glowna zaleta jest to ze jest bardzo lekka, sama kamerka z bateria i karta SD wazy tylko 100 gramow.
Do tego jest tez wodoszczelna obudowa wazy oklo 90 gramow i rozne akcesoria do mocowania z czego najczesciej stosuje adapter do statywu okolo 18g ze sruba.
Tutaj jest foto. razem i w kawalkach
Bateria wystarcza na okolo 2-2.5h
Akceptuje karty SD (normalny rozmiar) do 32GB wlacznie, 32GB to okolo 5000-6000 zdjec srednio przy ustawieniu na 11mp
Sensor ma 11MP mozna wybrac tyb 8MP i 5MP wtedy pliki sa mniejsze ale i jakosc jest nizsza.
Kat widzenia 170 st - 11mp, 170 lub 120st przy ustawienu na 5 mp stad zakrzywienia.
W ustawieniach mozna zmienic orientacje obrazu o 180 st, kamerka moze wiec latac 'do gory nogami' jak zachodzi potrzeba.
Jak ktos nie lubi zakrzywien mozna je skorygowac, kosztem straty rozdzielczosci przy krawedziach.
Nalepiej do tego celu sprawdzil mi sie Hugin, darmowy program do sklejania panoram. Jakby ktos potrzebowal to zrobilem plik kalibracyjny.
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 10:31 ---------- Poprzedni post był o 10:24 ----------
Owszem, sa i wieksze ale tam nie dadza mi polatac.