Witam, to jest mój pierwszy post tutaj. Cieszę się, że gdzieś znalazłem kontakt z KAPerami.
Ja dopiero zaczynam i wszystko przede mną. Na sierpień, gdy już będzie kasa, planuje zakup Delty (rozpiętość 3500cm) z firmy IKAR. Przez jakiś czas zastanawiałem się nad FOTOKITE 180, ale ostatecznie ponieważ DELTA jest na mniejsze wiatry i chyba łatwiej ją samodzielnie wystartować to na nią padł wybór.
Czy z tych dwóch latawców wybranie Delty do dobry wybór? Po ostatnich postach znów zastanawiam się nad FOTOKITE.
Sprawa druga. W momencie gdy będę miał już latawiec chcę mieć gotowy zrobiony nawijak do linki i wieszak do aparatu.
Co do nawijaka planuję zrobić coś takiego:
oraz używać dodatkowo do uprzęży takiego uchwytu:
czy możecie mi podpowiedzieć, jaką linkę kupić?
gdybym kupował tę dostępną w latawce.info.pl to jej cena wyniosła by właściwie tyle co latawiec (planuje 200m). Czy jest konieczne użycie takiej linki czy można użyć np. takiej:
http://splot.pl/sklep/linka-pp-fi-3m...?cPath=392_416
bardzo spodobał mi się pomysł kotwiczenia latawca przy pomocy sprzętu do mocowania parasola ogrodowego.
Co do aparatu to na razie będą to zdjęcia jakimś kompaktem wycelowanym na ziemi. Marzy mi się RIG sterowany RC ale te koszty

Jack napisał, że wydał na swój sprzęt 4.500zł (dla mnie pułap nieosiągalny) (czy te koszty to razem z latawcami?) ile z tej kwoty kosztował sprzęt RC?
Wszystkim życzliwym bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam.