Strona 31 z 111 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 1107

Wątek: KAP - fotografia latawcowa - wymiana doświadczeń

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Witaj 01
    na początek poczytaj TEN wątek, gorąco zapraszam, kilka dni latawcowania w fajnym miejscu z gwarantowanym wiatrem.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wpadła mi ta informacja pod oczy, ale za daleko na wyprawę bez własnego sprzętu. Potrzebuję w pobliżu jakiejś możliwości zapoznania się z podstawami na żywo, żeby swój sprzęt przygotować i móc zabrać gdziekolwiek.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ZeroJeden Zobacz posta
    Wpadła mi ta informacja pod oczy, ale za daleko na wyprawę bez własnego sprzętu. Potrzebuję w pobliżu jakiejś możliwości zapoznania się z podstawami na żywo, żeby swój sprzęt przygotować i móc zabrać gdziekolwiek.
    Aj tam, aj tam. Sprzęt będzie na miejscu, jak znam zycie zjawi się IKAR (latawce.info) ze sprzętem w bagażniku. A poza tym najlepiej się rozmawia o latawcowaniu przy ognisku, piwie i kiełbaskach.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Warto byc nawet bez sprzętu. Przywiozę co najmniej 4 "jednostki latające" (nie wiem czy branie helikite ma sens)
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zauważyłem parę postów wyżej krótką wzmiankę o rolkach. Sam długo szukałem niewielkich i niezbyt drogich bloczków i najlepsze jakie znalazłem to ronstan. Z tworzywa sztucznego, stosunkowo lekkie (5g), z ośką metalową. Dla mnie były idealne i całkiem niedrogie, bo obecnie 9 zł za sztukę.

na śląsku dostępne tutaj: http://sklep.splot.pl/dwa-bloki-poje...re-p-3288.html

Ostatnio edytowane przez ZeroJeden ; 12.04.11 o 18:13

Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Kilka swiezych zdjec latawcowych z San Francisco i okolic Yosemite. Puszczania latawca jest duzo a zdjec wychodzi malo z takich glupich powodow jak nienaladowana bateria, zle ustawione ISO albo brak wiatru. Z tych tez powodow zdjecia sa z malej wysokosci (jak raz udalo sie wypuscic naprawde wysoko, to akurat bateria siadla).. mam nadzieje jeszcze to nadrobic.

Dwukrotnie zdazylo mi sie kiedy puszczalem latawiec sam, ze pomagali mi go sciagac na ziemie przechodnie Na ostatnim zdjeciu widac wiatrak w parku golden gate przez mgle. W zupelnie sloneczny wieczor zaczela sie niska mgla, < 100m, tak ze w reku trzymalem tylko linke ktorej koniec znikal w gorze. Po sciagnieciu na ziemie duza czesc linki byla przemoknieta, a latawiec i aparat naszczescie suche -- najwyrazniej byly wyzej niz mgla.

Motorowka ktora widac na zdjeciu z tlumem gapiow byla przedwczoraj w nocy ukradziona z portu w Napa, CA i wczoraj znalazla sie na plazy w SF -- wlasciel dowiedzial sie o niej z tv. Probowal spychaczem wepchnac ja spowrotem do wody ale nie udalo mi sie zrobic porzadnego zdjecia tego manewru z gory Opis incydentu tu: http://www.sfgate.com/cgi-bin/articl...BA471J1KE5.DTL

Wysokie loty w SF nie beda komfortowe bo nad miastem lata strasznie duzo roznych rzeczy, z tych ciekawszych widzialem juz wodoplany, zalogowy sterowiec i dwusmiglowy helikopter

Jeszcze a propos spotkania "ekumenicznego" i fotografii latawcowej, ostatnio w kontekscie projektu OpenStreetMap (o ktorym kiedys wspomnialem) jest zainteresowanie zdjeciami latawcowymi ze strony harcerzy z ZHR, byc moze w ciagu wakacji beda dla nich zorgnizowane jakies warsztaty wlasnie z OpenStreetMap i "rozpoznania powietrznego" za pomoca KAP. Szkoda ze spotkanie w Lebie wypada 6-8 maja bo akurat wtedy tez jest planowane mapping party OSM w Gorach Stolowych
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_9234.jpeg
Wyświetleń:	70
Rozmiar:	142,9 KB
ID:	45831   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_9258.jpeg
Wyświetleń:	76
Rozmiar:	100,3 KB
ID:	45832   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_9429.jpeg
Wyświetleń:	68
Rozmiar:	93,0 KB
ID:	45833   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_9574.jpeg
Wyświetleń:	66
Rozmiar:	124,0 KB
ID:	45834  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_9689.jpeg
Wyświetleń:	73
Rozmiar:	157,8 KB
ID:	45835   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_9761.jpeg
Wyświetleń:	72
Rozmiar:	103,5 KB
ID:	45836   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_9779.jpeg
Wyświetleń:	61
Rozmiar:	160,8 KB
ID:	45837   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_9904.jpeg
Wyświetleń:	67
Rozmiar:	233,7 KB
ID:	45838  

Nazwa:	IMG_a141.jpeg
Wyświetleń:	63
Rozmiar:	142,3 KB
ID:	45839   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_9867.jpeg
Wyświetleń:	60
Rozmiar:	117,2 KB
ID:	45841   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_9899.jpeg
Wyświetleń:	56
Rozmiar:	150,8 KB
ID:	45842   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_9479.jpeg
Wyświetleń:	62
Rozmiar:	139,6 KB
ID:	45843  

Nazwa:	IMG_a209.jpeg
Wyświetleń:	62
Rozmiar:	73,2 KB
ID:	45844  

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    już oficjalnie wiem że mnie nie będzie

zamiast wynosić 410tke w przestworza będę wpychał Pena pod wodę...

szkoda bo chetnie bym wziął udział w imprezce

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Do Łeby trochę daleko i mam inne plany, ale w końcu udało mi się zrobić zdjęcia z góry. Niestety wiatr był trochę słaby i aparat nie wzniósł się wysoko, a żeby zapiąć go do linki musiałem jej rozwinąć ok 100m. obiektyw 8 mm wysokość ok. 20 m nad ziemią. Zdjęcia może nie bardzo ciekawe ale jak chce ktoś oglądnąć podaje linka http://www.widokizgor.za.pl/zabawa/album/index.html

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Widoki może i fajne ale pokazuje mi się tylko górne 60% za to atakują reklamy Dębica Pasio i Chevroleta
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez icelander Zobacz posta
    Widoki może i fajne ale pokazuje mi się tylko górne 60% za to atakują reklamy Dębica Pasio i Chevroleta
    klikasz X w PG i się zamykają