Linka ta co ostatnio, ale wyleciała ta czarna z kap-shopu. Teraz będzie testowana nowa - ponoć 400 kilowa.
Linka ta co ostatnio, ale wyleciała ta czarna z kap-shopu. Teraz będzie testowana nowa - ponoć 400 kilowa.
Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!
Wyleciała czyli "Została przeniesiona do innych zadań badawczo-zabawczych", a dokładnie skierowana do projektu B-2.
Opracowuję latawiec w formie bombowca B-2, nie w celach fotograficznych a ludycznych. Ma służyć straszeniu włościan kształtem bombowca.
Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!
Urwała się linka na wietrze (w węźle) i mam teraz uraz psychiczny do niej.
Hej romek1967 !
Kupiłem BEAK-AuRiCo (Kit). Mogę prosić o parę fotek poskładanego wieszaka żebym wiedział jak to poskładać i nic nie pokręcić ?
W jakie narzędzia mam się zaopatrzyć ?
pozdrawiam.
Na szybko kilka fotek TUTAJ.
1. Co do narzędzi - poszedłem do marketu, kupiłem dwa pudełka śrubek z nakrętkami, do tego dwa płaskie kluczyki. Jakiś śrubokręt i kombinerki mam w domu. Lakier do paznokci do "utrwalenia" nakrętek.
2. Wiertarka tez się przyda, dziurę pod śrubę mocującą sam aparat wierci się tam gdzie być powinna, tzn. tak aby aparat miał środek ciężkości na środku wieszaka, uwzględniając serwo do wyzwalania migawki jeżeli takowe planujesz.
3. Serwo migawki kupiłem osobno - wersja mikro, malutkie i lekkie, oryginalne z KapShopu zostawiłem sobie jako rezerwę.
4. Mocując element na którym zamontowany jest aparat pamiętaj o środku ciężkości - zarówno w osi pionowej jak i poziomej. Wieszak nie może się przechylać na bok bo zdjęcia będą krzyweA jak nie umieścisz środka ciężkości na osi obrotu serwa pochylającego aparat to serwo będzie się męczyło i drżało
5. z prawej strony umieściłem obudowę z taniej ładowarki do której wmontowałem modelarski stabilizator napięcia, zasilam całość akumulatorem BLS-1. Można także BLM-1 ale jest oczywiście cięższy.
6. Z lewej strony u góry przymocowałem pudełko po śrubkach w którym znajduje się elektronika - ta z KapShopu lub zamiennie np. odbiornik aparatury sterującej.
w razie potrzeby pisz/pytaj
Ostatnio edytowane przez romek1967 ; 20.02.11 o 23:00
The question is: What is a Mahna Mahna?
Dzięki za fotki, teraz będzie łatwiej.
A miało być tak pięknie jak na stronie kapshopu "... All you provide is 3 AAA batteries, a camera, and a kite"hehe myślałem sobie że kupie bateryjki i pójdę w teren
No cóż trzeba będzie usiąść do tego tematu z piwkiem i poskładać ten bajer.
Ale że śrubek nie dorzucili ? ehhh. Mam nadzieje że kabelki będąa co do podłączenia to znalazłem coś na ten temat tutaj http://skyware.fam-engels.de/aurico/...-manual_en.pdf
Zamówiłem 18 lutego także małe szanse że w lutym dojdzie, ale pewnie jeszcze się odezwę przed pierwszym lotem![]()
Przyszła przesyłka z kapshopu.
Czy wersja z "Gear guide BBGG with hardware" nie powinna mieć dodatkowych kół zębatych do pano serwa (tym pod krzyżakiem)? Mam tylko dwa pomarańczowe.
Zamówiłem rig (kit) ten tańszy myślałem że przyjdzie w częściach a on w całości był. Wszystko tak poskręcane że koła zębate się nie zazębiają co widać na zdjęciach http://s276.photobucket.com/albums/k...zyk/KAP%20rig/ Do tego to wszystko nie na 3 paluszki AAA tylko na 4 AAA.
U mnie servo da się wepchnąć głębiej, zębatki się schodzą. Zębatek pomarańczowych miałem 5, koszyczek na 4xAA.
The question is: What is a Mahna Mahna?