Miłe złego początki....
Miłe złego początki....
Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!
To jest ten którego goniłeś 5km? czy jakiś następny crash?
The question is: What is a Mahna Mahna?
Zaczęło się od nurkowania.
Potem była próba ucieczki...
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Dzisiejsza akcja na Rynku Gł:
http://www.klubpodroznikow.com/relac...a/838-aerofoto
Ostatnio edytowane przez icelander ; 9.11.10 o 21:14 Powód: Automatyczne scalenie postów
Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!
"Walczę na twardziela" bo najczęściej sam jestem i tak chyba najlepiej zciągnąć. Zresztą kombinuję nad jakimś mechanicznym zwijaniem może za niedługo coś wymyśle, bo samemu zwinąć 200 m linki przy większym wietrze jest problem, a w planie jest 500 metrów linki. Myślę że lince nic nie będzie jak będzie ściśnięta na bębnie
Tydzień temu wypuściłem latawca na halnym, po rozwinięciu ok 100 m linki zawinęło nim do ziemi i dobrze bo niewiele brakowało żebym odfruną razem z nim. Na silnym i porywistym wietrze jak już ciężko utrzymać w rękach latawiec aparatu po prostu nie podwieszam.
Szkoda że nie wiedziałem byłem bardzo blisko rynku. Zdjęcia ekstra.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Pod jedno linkowym fotokite też kiedyś przyczepiłem kamerę ale kamera nie mogła złapać ostrości i obraz za szybko latał. Jeszcze kiedyś spróbuję przy lepszym (równiejszym) wietrze bo wiatr był za słaby i kamera latała raz w górę raz w dół.
Ostatnio edytowane przez andrzej68 ; 12.11.10 o 19:39 Powód: Automatyczne scalenie postów
Przez to automatyczna scalanie przegapiłem info o rynku :]
Technika nożna została przez Jacka wymyślona a przeze mnie przygarnięta właśnie dlatego że sami puszczamy często latawce :] Namierzyłem zwijadła z przekładnią, metalowe, Icelander miał sie premiowo określić czy jest chętny (przypominam się). Z różnych przyczyn trzeba samemu się po nie wybrać pod Warszawę a dla jednego mi się nie chce/kalkuluje.
The question is: What is a Mahna Mahna?
O jakim zwijadle piszesz? ja już "prawie że mam" przekładnię z silnikiem na 12 V tylko Chyba za wolno się obraca nie wiem jaka moc i trzeba dorobić bęben. Na razie brak czasu na kombinacje ale jak skończę pewną sprawę zajmę się tym.
Wczoraj odbył się dziewiczy lot mojego Power Sled 3.0 przy wietrze 4-5 m/s dało się odczuć w rękach moc tego 3,5-metrowego smoka. Bez rękawiczek kevlarowo-skórzanych było by ciężko go uziemić. Na początek linka climax 100metrów (260kg) ale już po pierwszym dniu czuje nie dosyt i chcę więciejjj..![]()
Co mnie najbardziej zadziwiło po pierwszym locie ?? Jego stabilna pozycja w locie ! Byłem zaskoczony jak ładnie stał w jednym punkcie i nie rzucało nim na boki.
Poniżej relacja z pierwszego lotu.
No i wcale nie taki nie stabilny. Może dlatego że nie kupiłem szytego przez IkaraA co do stelażu, to cały latawiec po złożeniu wygląda jak dobrze zwinięta karimata. Można go też używać bez stelaża ale wtedy do startu przydaje się druga osoba. Stelaż pomaga go szybciej napełnić powietrzem więc nie mam żadnych problemów z samodzielnym startem.
W niedzielę latałem troszkę helikitem.
Kilka próbnych fotek z Muzeum Wsi Kieleckiej koło Chęcin: