|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Jak dla mnie srodkowa wstawka.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Popieram. Też mi najbardziej przypadły do gustu.
The question is, who cares?
Ogólnie ładnie, a szczególnie pochwalić chcę 359 i 360.
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Dla mnie środek a szczególnie 358. Reszta też fajna.
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
Dzięki za wizytę
Faktem jest, że dobrze się bawiliśmy podczas zdjęć. Jest ich więcej i może jeszcze się jakieś objawią
Zabawny epizod mnie za to spotkał. Foty, poza parkiem, były robione w krakowskich lokalach.
Wchodząc zawsze pytałem się czy możemy zrobić parę zdjęć w scenerii lokalu. Nie było problemu. Nawet jak moja asystentka z blendą stała.
Jednak w pewnym momencie trochę zaczęło mi brakować światła i postanowiłem użyc beauty-disha z zamontowana systemowa lampą błyskową.
Nie miałem statywów. Disha trzyma asystentka :P Jak tylko stanęła z tym ustrojstwem to od razu przyleciała jakaś "pani manager" z paszczą "czy mamy pozwolenia na zdjęcia profesjonalne?".
Wtedy zapytałem panią jaka jest definicja zdjęć profesjonalnych i dlaczego z lampą to już pro, a z blendą nie? Niestety nie była w stanie udzielić mi odpowiedzi.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Zmierzal bym w strone zimniejszej tonacji,bez tej cieplej landrynki ,moze w kierunku jasnej tonacji ale z zachowaniem szczegolow w jasnych partiach.Troche bardziej to by ozywilo kadry.Teraz dla mnie takie za "grzeczne" sa.Nawet se sprawdzilem jeden kadr.
Ps:Menagery to tak maja,ze "uzywajom" slow ktorych nie "rozumiejom".Cos jak-wykaduj inaczej bo praca cos ciazy na "jednom" strone z lewego boku.
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 8.09.12 o 12:47
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie