Fotki fajne kadrowo... 37 najbardziej mi odpowiada.
Fotki fajne kadrowo... 37 najbardziej mi odpowiada.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
36- ciekawe ze względu na widok za oknem. Pozostałe jak dla mnie mało interesujące. Ot takie nadające się do podręcznika "jak PRAWIDŁOWO zrobić zdjęcia" A przecież prawidłowo to nie to samo co niesamowicie, ciekawie itp
Pozdrawiam![]()
Tez myslalem o tym. Ale chcac zachowac proporcje kadru to by mi w pionie scielo zdjecie. Hmm..
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Widok w oknie to ta strona ulicy, z ktorej robilem zdjecie - jednym slowem: odbicie.
Dzieki wszystkim za komentarze.
Thomasso
Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 12.05.10 o 19:49 Powód: Automatyczne scalenie postów
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Co do pierwszego tak jak NightDrugie z potencjałem, świetnie prezentuje się miniaturka
![]()
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
A nie możesz tylko prawej ściąć ?![]()
Przytnij przed przeskalowaniem a potem przeskaluj, podając osobno wysokość (600pix) i długość (800pix). Nikt nie zauważy, że obrazek został lekko rozciągnięty
Symetria w tego typu zdjęciach jest bardzo ważna. Dlatego trzecie też do przekadrowania- okno w osi pionowej zdjęcia.
Schody pokombinowałbym po przekątnej, wyszedłby format panoramy ale format mniej ważny, liczy się technika![]()
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 13.05.10 o 12:21
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
ojj lepiej lepiejfajnie
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"