chyba to byl taki pstryczek po prostu, nie zwrociles uwagi przy naciskaniu spustu na to co masz w kadrze, skupiles sie pewnie na prawej str. tylkojak masz jeszcze surowke to pokombinuj
![]()
chyba to byl taki pstryczek po prostu, nie zwrociles uwagi przy naciskaniu spustu na to co masz w kadrze, skupiles sie pewnie na prawej str. tylkojak masz jeszcze surowke to pokombinuj
![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
18 przemawia do mnie.
E-510, Helios44M-4, ED 14-42, Kenlock 400
Co do 19-tki i "Trzech muszkieterów", to to faktycznie pasuje. Tam kolejno od lewej to Nikon, Pentax i Olympus
Tomek
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
A to jeszcze takie mam
20. Nature fights I
Tomek
Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 8.04.10 o 13:58 Powód: Automatyczne scalenie postów
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
!6 i 17 z Bielska podobają się bardzo, mamy tutaj więcej fajnych uliczek ze starymi kamienicami, Pozdrawiam z BB
22. slide_n_glide
http://farm5.static.flickr.com/4029/...ea47f2768d.jpg
Pozdrawiam
Thomasso
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
No dobra. Po dluzszej przerwie. W ostatni weekend szalalem posrod łąk testujac rozne konfiguracje makro - szkla manualne, pierscienie posrednie i makrokonwerter DCR-250.
Pare fotek sie chyba nadaje do pokazania. Chocby pogladaowo jakby ktos sie zastanawial jakie mozliwosci daje taki konwerter itp itd.
To jedziemy:
24. Nie wiem co to, chyba jakas osa, w kazdym razie zdjecie tylko delikatnie przyciete, owad mial oryginalnie z 2-3mm dlugosci. Obiektyw OMZ 50mm/3.5 (na f11) + pierscien 14mm + DCR-250
25. To samo co wyzej.
26. Wnetrze tulipana. Sprzet jak wyzej.
27. Wnetrze tulipana. Slupek (?). Bez cropowania. Obiektyw OMZ 135mm/2.8 (na f16) + pierscien 14mm + DCR-250. Jak widac potencjal jest - w porownaniu do nr 26
28. Kawalek mleczaSprzet jak w 24. Bez cropowania.
Thomasso
Fajnie powychodziły te makro-fotkiTeż zastanawiam się nad DCR-250 i chętnie oglądam efekty jego pracy. Muszę tylko zobaczyć więcej zdjęć w zestawie z 40-150. A wracając do zdjęć to połączenie żółty/czarny jest jednym z tych, które najbardziej mi odpowiadają
![]()