Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 112

Wątek: Hermanowski Folwark Konny

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Odp: Hermanowski Folwark Konny

Kibelki wyśmienite Ciekawe zainteresowania fotograficzne...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Za to ile w tym codziennej bliskiej życiu historii...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dzuiko
    Mieszka w
    (z)Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    apezecie, to moze trza by załozyć wątek "pokaż swój wychodek ?"

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Dzuiko Zobacz posta
    Był w tym kraju premier, który z hasła cały naród buduje swoje wychodki zrobił manifestem swego panowania , pozostała nazwa po nim nazwa -sławojki.
    Od tego czasu upłynął jednak szmat czasu i wiele w tej materii się zmieniło.

Można by taki wątek zatytułować - Pokaż napotkany wychodek - może???
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Pamiętam z dawnych czasów taki kibelek u babci za miastem. Cały wyklejony od środka kolorowymi zdjęciami wyciętymi z gazet. Jako dzieciak byłem zachwycony . Już wiem skąd moje zainteresowanie fotografią Ech... Było, minęło. Teraz jest kanalizacja ciśnieniowa.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

Pamiętam z dawnych czasów taki kibelek u babci za miastem. Cały wyklejony od środka kolorowymi zdjęciami wyciętymi z gazet. Jako dzieciak byłem zachwycony
    Pewno nie były to fotografie karczochów z Kwartalnika Działkowca
    przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria

Mamy watek: "Pokaz swojego ptaka", dlaczego nie moze byc rowniez watku o wychodkach
    Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Jarmana, ależ czuję się u(s)raczony !
    Nowoczesność w domu i w zagrodzie : zadbano o umywalkę i tapety nawet.
    Poważnym mankamentem w tym materiale jest brak dołączonych wrażeń woniowych
    Cóż za uroczy neologizm
    z pewnością zapamiętam na dłużej, a może nawet wykorzystam.
    wrażeń woniowych nie udało mi się spakować w matrycę, wiatr był szybszy i przegonił

---------- Post dodany o 11:37 ---------- Poprzedni post był o 11:32 ----------

Cytat Zamieszczone przez glee Zobacz posta
    na podkarpaciu bym nie zrobił : /...
    a przecież nie widać na zdjęciu tego co było obok?
    Tak prawdę mówiąc ja też w tym tapetowanym wychodku bym nie zrobiła, bo on sam nie wytrzymał chyba i pękł w szwach. Na jednym "szwie" przy jednym z boków zrobiła się górka czegoś brunatnego lekko podsuszonego już przez słońce....
    Niestety nie obfotografowałam dokładnie, zrobiłam tylko 1 szybki pstryk bo ktoś patrzył mi na ręce

---------- Post dodany o 11:47 ---------- Poprzedni post był o 11:37 ----------

W rowerowych fotkach przychylę się do opinii, że kolor przeszkadza.
    Seria kibelkowa wyśmienita. Jako użytkownik wolałem te przewiewne , aromatyczne i z pobrzękującą muszką lub podwiewające wiatrem od dołu polskie sławojki.
    Te plastikowe, nibysterylne, wszędzietakiesame, bez duszy mi się wydaja.
    Pozdrawiam AP.
    dzięki za wizytę i opinie. Też w tych rowerowych jestem za bw i dobrze wiedzieć czy ktoś inny widzi to podobnie
    co do tych plastikowych sterylnych to przyznam, że też mam mieszane odczucia wobec nich i wcale nie chodzi mi o duszę, a raczej o pierwsze wrażeniu po wejściu w sytuacji kiedy ileś osób już z niego skorzystało.
    Nie wiem czy to moje zezowate szczęście, czy standard, ale ja zwykle trafiam na widoczne ślady użytkowania na samej klapie i czasami na podłodze, nie mówiąc o tym że jeśli ma wodę do mysia rąk podłączoną, to wiekszość tej wody stanowi drugą warstwę na podłodze wiec zwykle odchodzę i jak się uda to wracam do domu do swojego kibelka a jak się nie uda to szukam przyjaznego miejsca w lesie
    Jednak kupa na biało niebieskiej powierzchni jest bardziej odrażająca niż na drewnie, a to chyba z tego powodu ze dziura w tych plastikach jest za mała, w sławojkach była duża

---------- Post dodany o 11:48 ---------- Poprzedni post był o 11:47 ----------

moje zainteresowania fotograficzne są tak rozległe że straciłam nad nimi panowanie już dawno temu

---------- Post dodany o 11:51 ---------- Poprzedni post był o 11:48 ----------

ta historia bywa bardzo ciekawa. Wszystkie te różnice pomiędzy jednym a drugim, historią, a współczesnością, wczoraj a dziś są dla mnie bardzo, bardzo interesujące a mam świadomość, że ile ludzi tyle różnych kombinacji różnic, więc temat rzeka, nie da się zanudzić

---------- Post dodany o 11:54 ---------- Poprzedni post był o 11:51 ----------

jak będzie temat pokaż swój wychodek, to założę się że 99,9% uznanych za wychodki to będą białe, porcelanowe muszle k0lozetowe

---------- Post dodany o 11:55 ---------- Poprzedni post był o 11:54 ----------

Był w tym kraju premier, który z hasła cały naród buduje swoje wychodki zrobił manifestem swego panowania , pozostała nazwa po nim nazwa -sławojki.
    Od tego czasu upłynął jednak szmat czasu i wiele w tej materii się zmieniło.

Można by taki wątek zatytułować - Pokaż napotkany wychodek - może???
    pokaż napotkany wychodek znacznie bardziej mi odpowiada

---------- Post dodany o 12:00 ---------- Poprzedni post był o 11:55 ----------

Pamiętam z dawnych czasów taki kibelek u babci za miastem. Cały wyklejony od środka kolorowymi zdjęciami wyciętymi z gazet. Jako dzieciak byłem zachwycony . Już wiem skąd moje zainteresowanie fotografią Ech... Było, minęło. Teraz jest kanalizacja ciśnieniowa.
    ja też pamiętam wychodek tylko dlatego, ze u babci na wsi stał taki jeden cudnej urody bo babacia zawsze go solidnie szorowała i był tak czyściutki, że przyznam się iż w żadnej podróży kiedyś i teraz nie spotkałam równie czystego wychodka, wrecz przeciwnie, spotkałam takie spod których nadmiar zawartości się wylewa na zewnątrz a babcia pilnowała nie tylko wywożenia w czas nadmiaru to jeszcze wapnowania dla dezynfekcji i szorowania szarym mydłem, ale nie im czy dla czystości czy dla zapachu
    Nie było za to żadnych obrazków na ścianach oprócz tych, które służyły do podcierania i powieszone były na gwoździu (czasami nawet z "kraj rad")

---------- Post dodany o 12:03 ---------- Poprzedni post był o 12:00 ----------

Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    Pewno nie były to fotografie karczochów z Kwartalnika Działkowca
    pewnie częściej obrazki z "Kraj Rad", papier kredowy dłużej wytrzymywał na ściankach i lepiej chronił przed wiatrem wlatującym przez szczeliny co zimą podnosiło komfort wypróżniania

---------- Post dodany o 12:04 ---------- Poprzedni post był o 12:03 ----------

Cytat Zamieszczone przez masakrer Zobacz posta
    Mamy watek: "Pokaz swojego ptaka", dlaczego nie moze byc rowniez watku o wychodkach
    Jak będzie watek o wychodkach to ja służę swoimi, ale jak go założę to nikt tam nie wejdzie i swojego nie dołoży

---------- Post dodany o 12:06 ---------- Poprzedni post był o 12:04 ----------

I tym sposobem dowiedziałam się ze pierwszy lepszy wychodek może przebić atrakcyjnością znacznie ładniejszego i to ludzika
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jarmana Zobacz posta
    Cóż za uroczy neologizm
    Ze niby kto uroczy,bo nie zalapalemNeo-kto??

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ze niby kto uroczy,bo nie zalapalemNeo-kto??
    ten co ma na nazwisko U(S)RACZONY

nie wiem tylko, czy chciałabym być np u(s)raczona jakimś wykwintnym danie, bo już sama myśl o tym jakoś mi dziwnie śmierdzi
    Ostatnio edytowane przez jarmana ; 15.09.11 o 12:14 Powód: nawias
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów