Kibelki wyśmieniteCiekawe zainteresowania fotograficzne...
![]()
Kibelki wyśmieniteCiekawe zainteresowania fotograficzne...
![]()
Był w tym kraju premier, który z hasła cały naród buduje swoje wychodki zrobił manifestem swego panowania , pozostała nazwa po nim nazwa -sławojki.
Od tego czasu upłynął jednak szmat czasu i wiele w tej materii się zmieniło.
Można by taki wątek zatytułować - Pokaż napotkany wychodek - może???
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Pamiętam z dawnych czasów taki kibelek u babci za miastem. Cały wyklejony od środka kolorowymi zdjęciami wyciętymi z gazet. Jako dzieciak byłem zachwycony. Już wiem skąd moje zainteresowanie fotografią
Ech... Było, minęło. Teraz jest kanalizacja ciśnieniowa.
Cóż za uroczy neologizm
z pewnością zapamiętam na dłużej, a może nawet wykorzystam.
wrażeń woniowych nie udało mi się spakować w matrycę, wiatr był szybszy i przegonił
---------- Post dodany o 11:37 ---------- Poprzedni post był o 11:32 ----------
a przecież nie widać na zdjęciu tego co było obok?
Tak prawdę mówiąc ja też w tym tapetowanym wychodku bym nie zrobiła, bo on sam nie wytrzymał chyba i pękł w szwach. Na jednym "szwie" przy jednym z boków zrobiła się górka czegoś brunatnego lekko podsuszonego już przez słońce....
Niestety nie obfotografowałam dokładnie, zrobiłam tylko 1 szybki pstryk bo ktoś patrzył mi na ręce
---------- Post dodany o 11:47 ---------- Poprzedni post był o 11:37 ----------
dzięki za wizytę i opinie. Też w tych rowerowych jestem za bw i dobrze wiedzieć czy ktoś inny widzi to podobnie
co do tych plastikowych sterylnych to przyznam, że też mam mieszane odczucia wobec nich i wcale nie chodzi mi o duszę, a raczej o pierwsze wrażeniu po wejściu w sytuacji kiedy ileś osób już z niego skorzystało.
Nie wiem czy to moje zezowate szczęście, czy standard, ale ja zwykle trafiam na widoczne ślady użytkowania na samej klapie i czasami na podłodze, nie mówiąc o tym że jeśli ma wodę do mysia rąk podłączoną, to wiekszość tej wody stanowi drugą warstwę na podłodze wiec zwykle odchodzę i jak się uda to wracam do domu do swojego kibelka a jak się nie uda to szukam przyjaznego miejsca w lesie![]()
Jednak kupa na biało niebieskiej powierzchni jest bardziej odrażająca niż na drewnie, a to chyba z tego powodu ze dziura w tych plastikach jest za mała, w sławojkach była duża
---------- Post dodany o 11:48 ---------- Poprzedni post był o 11:47 ----------
moje zainteresowania fotograficzne są tak rozległe że straciłam nad nimi panowanie już dawno temu
---------- Post dodany o 11:51 ---------- Poprzedni post był o 11:48 ----------
ta historia bywa bardzo ciekawa. Wszystkie te różnice pomiędzy jednym a drugim, historią, a współczesnością, wczoraj a dziś są dla mnie bardzo, bardzo interesujące a mam świadomość, że ile ludzi tyle różnych kombinacji różnic, więc temat rzeka, nie da się zanudzić
---------- Post dodany o 11:54 ---------- Poprzedni post był o 11:51 ----------
jak będzie temat pokaż swój wychodek, to założę się że 99,9% uznanych za wychodki to będą białe, porcelanowe muszle k0lozetowe
---------- Post dodany o 11:55 ---------- Poprzedni post był o 11:54 ----------
pokaż napotkany wychodek znacznie bardziej mi odpowiada
---------- Post dodany o 12:00 ---------- Poprzedni post był o 11:55 ----------
ja też pamiętam wychodek tylko dlatego, ze u babci na wsi stał taki jeden cudnej urody bo babacia zawsze go solidnie szorowała i był tak czyściutki, że przyznam się iż w żadnej podróży kiedyś i teraz nie spotkałam równie czystego wychodka, wrecz przeciwnie, spotkałam takie spod których nadmiar zawartości się wylewa na zewnątrz a babcia pilnowała nie tylko wywożenia w czas nadmiaru to jeszcze wapnowania dla dezynfekcji i szorowania szarym mydłem, ale nie im czy dla czystości czy dla zapachu
Nie było za to żadnych obrazków na ścianach oprócz tych, które służyły do podcierania i powieszone były na gwoździu (czasami nawet z "kraj rad")
---------- Post dodany o 12:03 ---------- Poprzedni post był o 12:00 ----------
pewnie częściej obrazki z "Kraj Rad", papier kredowy dłużej wytrzymywał na ściankach i lepiej chronił przed wiatrem wlatującym przez szczeliny co zimą podnosiło komfort wypróżniania
---------- Post dodany o 12:04 ---------- Poprzedni post był o 12:03 ----------
Jak będzie watek o wychodkach to ja służę swoimi, ale jak go założę to nikt tam nie wejdzie i swojego nie dołoży
---------- Post dodany o 12:06 ---------- Poprzedni post był o 12:04 ----------
I tym sposobem dowiedziałam się ze pierwszy lepszy wychodek może przebić atrakcyjnością znacznie ładniejszego i to ludzika![]()
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Ostatnio edytowane przez jarmana ; 15.09.11 o 12:14 Powód: nawias
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs