Witam,
czy jest na OC ktoś, kto używa tego gripa i zechce podzielić się opinią o jego jakości wykonania?
Jest dwukrotnie tańszy niż markowy grip Olympus, a funkcji daje nieco więcej (np remote).
Witam,
czy jest na OC ktoś, kto używa tego gripa i zechce podzielić się opinią o jego jakości wykonania?
Jest dwukrotnie tańszy niż markowy grip Olympus, a funkcji daje nieco więcej (np remote).
Pozdrawiam, Andrzej.
E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42
Ma, ma
Pytałem o jakość wykonania bardziej niż o to co ma a czego nie
Pozdrawiam, Andrzej.
E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42
miałem gripa do 510 i był w miarę solidnie wykonany oraz spełniał swoją funkcję.
Natomiast kształt był taki, jak by go siekierką obcinali, zmiana w wyglądzie była po wprowadzeniu e-520 i innej wersji gripa.
Domyślam się że i ten będzie podobnie zrobiony jak do 520ki.
p.s.
a gdzie on ma pokrętło ? na dwóch guzikach w formie plus minus ?
tu jest link do allegro i zdjęcia grip`a ale moje oczka pokrętła nie widzą
.
pozdrawiam serdecznie, Sebu$
To nie wiem o jakim pokrętle piszesz. Widzę je na zdjęciach, ale nie wiem do czego służy
[edit]
Ok, już doczytałem.
[/edit]
Ostatnio edytowane przez Amigo! ; 3.04.10 o 00:28
Pozdrawiam, Andrzej.
Ten po mimo tego, że ''wieje'' kiepskim plastikiem to zdaje się być o niebo lepiej ''spasowany'' kształtem do HLD-4 ... jak i swoich poprzedników (tych do E-510/520)
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Miałem Ownusera do E-520 i byłem zadowolony, wykonanie nie budziło zastrzeżeń. Denerwował lekko wężyk łączący grip z body. Tutaj nie ma tego problemu. Ten do E-30 ma jak dla mnie jedną wadę - brak pokrętła(teł) i jedną zaletę - możliwość używania pilota IR "od tyłu" a nie tylko z przodu body. Czy w związku z tym warto go kupić każdy musi rozważyć w/g własnych upodobań.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Jeśli do E-30 to też do E-3, dobrze kombinuję?
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Tez mnie to zastanowiło.
Na stronie producenta są cztery wersje (ale różnią się chyba tylko napisem na pudełku - raz jest to E3 a na drugim E30).
Pro-E30LvR
Pro-E30R
Pro-E3LvR
Pro-E3R
Lv oznacza dodatkowy (oprócz IRDA) przewodowy pilot.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Z opisu w tym artykule:
http://id510.wordpress.com/2009/12/2...er-pro-e30lvr/
wynika, że można sterować przesłoną/migawką z gripa oraz z przewodowego pilota.
Ostatnio edytowane przez Amigo! ; 3.04.10 o 16:36 Powód: Automatyczne scalenie postów
Pozdrawiam, Andrzej.
Ja mu mówię zdecydowane NIE. Miałem przy E510 (przy E500 też taką archaiczną wersję). Wykonanie lipne. Przy E1 miałem oryginał i to całkiem inna liga, przy D70 miałem Ownusera i taki sobie średni był, przy S5Pro mam też i lipa na całego. Po prostu jakość wykonania zaczyna dawać znać o sobie w przypadku częstego używania, zacząłem rozglądać się za oryginałem. Reasumując moje zdanie jest takie: jak rzadko fotografujesz bierz zamienik, jak często bierz oryginał.
pozdrawiam
S5Pro, D200, D3000, F50D, S8 3.5 FishEye, T 17-50 2.8, S105 2.8, 2 x Metz 48AF1, S 24-60 2.8
Fotografia Ślubna Lublin