W tej kwestii popieram SAINT-a .
Kółeczkowy efekt może namalować piękne kadry.
W tej kwestii popieram SAINT-a .
Kółeczkowy efekt może namalować piękne kadry.
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
eeee ale to jak ze wszystkim. są tacy którzy lubią kółeczka ze zwierciadlanych obiektywów, są tacy którzy nie lubią podobnie z papierową głębią ostrości.
Ja wiem jedno - na pewno wszelkie cuda wypada stosować z umiarem. kilka zdjęć z kółeczkami w trakcie pokazu - zrobią na pewno oszałamiające wrażenie względem 100 z efektem na jedno kopyto![]()
A czy ktokolwiek tutaj napisał, że się zawsze sprawdza?
To niby cokolwiek udowadnia?
To, że można zrobić w ten sposób gniota to chyba oczywista oczywistość - tak jak z każdym innym stylem, dziedziną itd... Przecież to nie wyklucza zrobienia wybitnego zdjęcia z "kółeczkami". Nie rozumiem o co się rozchodzi.
Mireczku wracając do zauroczenia - jeżeli próby czekały cały rok i mi nie przeszło to chyba nie tylko zauroczenie - nie sądzisz ??
Robię wiele zdjęć te które mają o czymś mówić i te które mają być ładne.
Bawię się przy tym niezmiernie - będę się bawił bokehem jak i inną formą a wiesz dlaczego -- BO KOCHAM FOTOGRAFIĘ
NIE JESTEM TU ABY POKLEPYWAĆ PO PLECKACH I WMAWIAĆ ŻE ROBISZ DOBRE ZDJĘCIA
Potrafisz robic fotki i ladne i interesujace.Mi chodzi o to zebys nie wdepnąć w kicz nie zechcial.
Aha,wklej sobie maske z prostokatnym otworem w szklo,niech Ci nadmiar swiatla nie miesza-to tak poza fascynacja a bardziej fizyka i optyka.
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 2.04.10 o 19:27
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
W czasach analogów biegałem z pewnym 35mm obiektywem za biedronkamibo pozwalał znacznie zbliżyć się do fotografowanego obiektu i w dodatku kadry były inne niż z typowego makroobiektywu
Te dwa zdjęcia Madnessa z biedronkami mi się podobają i nie rusza mnie, że komuś się nie podobają. Ba! Nawet jeśli jakieś zdjęcie nikomu by się nie podobało, a mi by się podobało, to także bym się tym nie przejmowałBo właśnie o to w życiu chodzi, aby podobało nam się to co nam się podoba, a nie to co inni uważają, że powinno się nam podobać.
![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ja Cię lubię
Nawet jak nasze zdania czasem sie różnią
Mirka też lubię
można sie lubić i nie zgadzać z jego zdaniem (mam tak często z mężem)
![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Z tym światłem powalczę i dziękuje za podpowiedź
NIE JESTEM TU ABY POKLEPYWAĆ PO PLECKACH I WMAWIAĆ ŻE ROBISZ DOBRE ZDJĘCIA