Witam!
Moja firma zajmuje sie restauracja, drukowaniem fotografii na plotnie-przed drukowaniem robimy drobne zabiegi "kosmetyczne" wedle zyczen klienta-innymi slowy PSujemy zdjecia. W sobote, w ramach promocji bedziemy robic zdjecia malym dzieciom. Z jednej strony to tylko dwa dni- cala akcja jest non profit, wiec nie chcemy wydawac na to niewiadomo ile pieniedzy, z drugiej strony zalezy nam na tym, zeby jakosc byla ok.
Mam mojego Olympusa 520+ 2 baterie+ statyw(tutaj bezuzyteczny), 14-54+ Sonnara 200+ Industara 50 2.8+ FL 50R do niej blende. Mam tez lampe do kamer Unomat lx150 (chcialem ja zastosowac na tlo, ale strasznie szybko sie grzeje i suma sumarum wczoraj ja spalilem:/)
Bedzie tez Nikon d90 z jakims szklem portretowym, niestety bez lampy
Pytanie: co jeszcze powinienem dokupic, zeby mialo to rece i nogi? Wiem ,ze powinno byc swiatlo glowne, wypelniajace, na tlo, jeszcze cos na wlosy by sie przydalo, ale to male dzieci i pomyslalem, ze sama radiowo wyzwalana FLka z blenda da rade. Jesli chodzi o Olympusa, to boje sie troche tego polaczenia- manualny Sonnar+dzieci, ale lepsze to niz 14-54...
Dodam, ze w pomiezczeniu jest dosc jasno...
Mieszkam w Birmingham, jesli to bedzie pomocne, na naszej ulicy jest sklep foto:
http://www.jacobsdigital.co.uk/
Bede wdzieczny za informacje
Milego dnia Wszystkim!!

Odpowiedz z cytatem