Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: autobracketing w e-300

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    włącz zdjęcie pojedyncze nie serię. Nie bardzo pamietam bo jak testowałem swój to wszystko było ok. Rano sprawdzęi podam po kolei co i jak. Wiem na pewno, że kroku EV nie mozna ustawić w trybie M gdyż w tym trybie przyciskiem kompensacji zmienia się czas a teraz jeszcze seria może mieć pierwszeństwo przed innymi ustawieniami. Pozdrawiam i kończę bo muszę jechać po rodzinkę.

Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    w menu 1 ustawiasz krok EV tym z kluczem następnie w zakładce DRIVE przechodzisz i uaktywniasz BKT w tym momencie na ekranie aparatu masz w wyświetlone AE BKT + _ 1,0
    ustawiasz ekspozycję wg. wskazań aparatu na OO i naciskając spust migawki aparat wykonuje serię trzech zdjęć. Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    najlepiej włącz na tryb S lub A albo P. Wtedy aparat ci sam dopasuje parametry do tej funkcji. W trybie M musisz przy każdej fotce sam skorygować EV. Jak pstrykniesz 3 foty w M bez żadnych zmian to wszystkie będą takie same.
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar PioRo
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    Tylko nie ustawiaj trybu zdjęć seryjnych (ale pojedyncze)! Każdy bracketing z definicji jest serią zdjęć i aparat "sam wie", że ma wykonać trzy fotki (mimo, że masz ustawiony tryb pojedynczej klatki). Jak ustawisz seryjne, to ten tryb ma pierwszeństwo - póki trzymasz wciśnięty spust zdjęcia są naswietlane "tak samo" i dlatego nie masz różnicy. Krok bracketingu ustawiasz w menu aparatu.
    Pzdr

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez PioRo
    Tylko nie ustawiaj trybu zdjęć seryjnych (ale pojedyncze)! Każdy bracketing z definicji jest serią zdjęć i aparat "sam wie", że ma wykonać trzy fotki (mimo, że masz ustawiony tryb pojedynczej klatki). Jak ustawisz seryjne, to ten tryb ma pierwszeństwo - póki trzymasz wciśnięty spust zdjęcia są naswietlane "tak samo" i dlatego nie masz różnicy. Krok bracketingu ustawiasz w menu aparatu.
    Pzdr
    Tu się mylisz

e-1 ma w trybie braketingu tak, że jak nie ustawisz seryjnego to musisz trzy razy naciskać spust... przy seryjnym wystarczy przytrzymać.)
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Awatar Snoopy_jb
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Świetnie, zrobiłem tak jak mówił Wiejo i działa jak pięknie. Jeszcze mam jedno drobne pytanie w tym temacie. Jak zrobię np. tylko 2 zdjęcia z serii to następne aparat zrobi prześwietlone. Ale np. z różnych względów to trzecie nie jest mi potrzebne, istnieje jakiś knif żeby po tych dwóch ekspozycjach zresetować ustawienie żeby kolejne zdjęcie było już EV0 ?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Włączyc i wyłączyć aparat?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Awatar Snoopy_jb
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Liczyłem na bardziej wyrafinowany sposób niż taki typowo Windows'owski

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Ok.

Kup e-1 ;p tam bracketink i drive jest pod przyciskiem ;p

Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    menu zakładka Drive w dórę albo seria albo pojedyncze ok i już wyszedłes z BKT.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów