Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: autobracketing w e-300

Awatar Snoopy_jb
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

autobracketing w e-300

Witam forumowiczów!
    Mam problem z włączeniem wyżej wymienionego trybu aby powstały 3 zdjęcia z różną wartością EV.

Zrobiłem wszystko tak jak jest w instrukcji ale ani na wyświetlaczu nie pojawia się info że opcja jest włączona ani zdjęcia po serii niczym się nie różnią. Co robię nie tak?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    może zrobiłeś tylko autobracketing balansu bieli?

Awatar Snoopy_jb
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    No zapomniałem dodać że jak robie WB BKT to pojawiają się 3 zdjęcia ale też niczym się nie różnią. A jak wyłącze WB BKT i chce zrobić normalnym autobracketing to robie serie zdjęć i też niczym się nie różnią.

Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    trzeba najpierw ustawić krok Ev jak pamietam zakres od chyba 03 do 1 i tak dla przypomnienia aby było łatwiej jak BKT jest ustawione np wartośc 1 to pierwsze zdjęcie jest niedoświetlone o 1 EV drugie normalnie a trzecie prześwietlone też o 1 EV. Te wartości zależą od tego jaki krok / odstęp / zmienisz w menu. Poza tym nie wiem czy masz pełną instrukcję do E 300 jak nie daj znać to jakoś prześlę, jak nie uda się mailem bo to ponad 10 MB to na płytke i pod wskazany adres. Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wiejo
    trzeba najpierw ustawić krok Ev jak pamietam zakres od chyba 03 do 1 i tak dla przypomnienia aby było łatwiej jak BKT jest ustawione np wartośc 1 to pierwsze zdjęcie jest niedoświetlone o 1 EV drugie normalnie a trzecie prześwietlone też o 1 EV.
    Wydaje mi się - a na pewno tak jest w E-1 - że najpierw aparat robi "dobre" zdjęcie, potem niedoświetla, a potem prześwietla.

Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Igrabun masz rację ja tylko jak mi się wydaje chciałem to bardziej obrazowo przedstawic a przynajmniej tak mi się wydawało. I nie tylko w E 1 ale w kazdym który ma ta fonkcję. Pozdrawiam.

Awatar Snoopy_jb
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    No wzsystko fajnie ale jakoś bez różnicy mi jest czy pierwsze zdjęcie jest niedoświetlone czy ósme jak żadne nie różni się niczym od poprzedniego.

Instrukcję mam pełną:
    e-300
    Instrukcja Zaawansowana

Moje ustawienia:
    -pokrętło na M
    menu aparatu 2 -> Drive -> zdjęcia seryjne
    menu aparatu 2 -> Drive -> BKT -> 3F 1.0EV
    menu aparatu 2 -> Drive -> WB BKT -> OFF
    ustawienia 1 -> EV STEP -> 1/3EV

Robiąc zdjęcie trzymam spust migawki do momentu otrzymania 3 zdjęć. Efekt, 3 zdjęcia TAKIE SAME.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Snoopy_jb
    Robiąc zdjęcie trzymam spust migawki do momentu otrzymania 3 zdjęć. Efekt, 3 zdjęcia TAKIE SAME. :cry:
    1/3 EV to bym nie zauważył chyba też, prawdę mówiąc. Podejrzyj histogram, a nie obrazki - może tam sie schowała różnica? :>

Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    teraz wszystko jasne w trybie M nie masz możliwości korekcji ustawienia kroku, wyjdź z trybu M ustaw krok i po powrocie na M bedzie ok.

Awatar Snoopy_jb
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    lgrabun: W ustawieniach mam 1/3 ale to nie wpływa na ekspozycję tylko to co jest wybrane w Drive, specjalnie podałem krok po kroku co robie

Zmieniłem na A i też nie działa :/

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów