Też nie miałem pojęcia, o tych ptakach. Zdjęcia jak na te warunki są ładne. Po obejrzeniu fotek, poczytałem trochę o żołnach i wygląda, że to bardzo rzadki gatunek w Polsce. Tym bardziej gratuluje zdjęć.
Też nie miałem pojęcia, o tych ptakach. Zdjęcia jak na te warunki są ładne. Po obejrzeniu fotek, poczytałem trochę o żołnach i wygląda, że to bardzo rzadki gatunek w Polsce. Tym bardziej gratuluje zdjęć.
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Dzięki !!
Ale to tylko takie zdjęcia dokumentacyjne byłem już na trzech zasiadkach i jak do tej pory 3-0 dla żołn![]()
Jak tylko uda mi się zrobić konkretne fotki to na pewno zamieszczę na forum !!
Na razie w miejscu gniazdowania trochę jakby ucichło, przypuszczam,że zaczęło się wysiadywanie jajek
Week end zapowiadają deszczowy więc kolejna zasiadka pewnie w następnym tygodniu
Dzisiaj byłem na czatach od 4:30 ale tylko raz usiadła w zaplanowanym miejscu niestety nie bardzo zmieściła się w kadrze ponieważ popełniłem błąd ustawiając zbyt blisko aparat i nie zdemontowałem konwertera jak już to zrobiłem to niestety już nie usiadła ani razu![]()
Ale cieszy mnie fakt, że nowa siatka dobrze mnie maskuje dziś usiadł mi na głowie mazurekI bardzo się zdziwił jak poruszyłem lekko głową odleciał na pobliskie krzaki i chwile się przyglądał
![]()
Co prawda dziś żołna nie dopisała ale młode szpaki aż nadto momentami siedziało ich 7-8 na przygotowanej gałęzi i dokazywały na maxa
jak będzie chwila na obróbkę dzisiejszych fot to pokarzę je w wątku w najbliższych dniach![]()
Ostatnio edytowane przez Peter1976 ; 18.06.10 o 21:05
Peter1976 gratuluję spotkania i świetnych fotek. No i wytrwałości życzę![]()
Peter 1976 ...
....... cieszy mnie fakt, że nowa siatka dobrze mnie maskuje .....
...mógłbyś parę słów na temat tej siatki napisać a jeszcze lepiej fotkę jak to wygląda ?
pozdrawiam hb
Witam !!
Przy następnej zasiadce wezmę Olka i zrobię jakieś fotki backstage
Sobie też muszę strzelić na avatar bo tyle lat na forum bez avatara siedze
![]()
Słowo się rzekło
młody szpak
Ten z wiśnią w dziobie - rewelacyjnyKolejna bawiąca się parka też świetnie uchwycona, jak i ta trójka na gałęzi.
Pozdrawiam, Jola
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Trzecie (karmionko?) - super ujęcie, świetny kadr - super foto.
Pozdrawiam.
Ptasie przedszkole bardzo fajne. Trafiła sie gratka w nagrodę za cierpliwość.
pozdrawiam Wiejo