Strona 18 z 32 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 317

Wątek: W czym nosicie swoje Mikrusy?

| OlyJedi Awatar kdarek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: W czym nosicie swoje Mikrusy?

ja korzystam z torby case logic - http://www.caselogic.com/en-GB/GB/Pr...raMediumKitBag mieści dwa obiektywy, dodatkowe baterie, lampę podpinam w pokrowcu z boku na karabinku. Mała super wygodna. Mieści zarówno e-pl1 z dwoma obiektywami i co ważne zarówno jeśli mam założone szkło 42 jak i 150. Kupione 2 lata temu za 65 PLN.
    pozdrawiam
    D.
    Darek

nad wodą: już nie e-510 i epl1 a omd m5; pod wodą: OMD M-5 + lampa olka

Mieszka w
    Lublin/Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Ja noszę swojego E-PL3 z 14-42 i 40-150 oraz lampą, konwerterem makro, kablami, ładowarką i baterią na zapas w takiej oto torbie Lowepro:
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/lowepro-ex-120.html

Bardzo dobrze się wszystko mieści, jest jedna przegródka regulowana, można torbę zapiąć na zatrzask tylko, a i tak nic nie wypadnie, bo jest kołnierz, który zachodzi pod klapę.

No i co najlepsze, jest jeszcze miejsce na pancake'a, a body mieści się tak na zasadzie top-load zarówno z krótkim jak i długim szkłem więc nie ma problemu z przepinaniem obiektywów żeby schować aparat

I hit sezonu, czyli torba kupiona za 36 zł w RTVEuroAGD w KEN Center
    E-PL3 + ZUIKO 14-42 3.5-5.6 II R + ZUIKO 40-150 4-5.6 + MCON-P01

| OlyJedi Awatar anmael
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Może którąś Panią z forum zainteresuje:
    http://www.m43.eu/akcesoria/torebecz...-hmm-gustowna/
    E-620, ZD 14-54/2.8-3.5, ZD 70-300/4.0-5.6, Metz 48 AF-1

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Nie rozumiem czemu pasek nie jest tego samego koloru co torebka?
    Chyba trochę za mała, żeby osobistą żonę zamienić w osobistą targaczkę aparatu
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar elfior
    Mieszka w
    z winnego grodu :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Żeby nie tworzyć nowego wątku..Zastanawiam się nad czymś takim dla OMD..http://joby.com/camera-straps/ultraf...strap-for-men/
    Warto?
    OM-D... Miałem...

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez elfior Zobacz posta
    Żeby nie tworzyć nowego wątku..Zastanawiam się nad czymś takim dla OMD..http://joby.com/camera-straps/ultraf...strap-for-men/
    Warto?
    Według mnie będzie Ci się cały czas przy ręce telepało i wkurzało, obiektywem w bok kuło a poza tym też mi się wydaję, że szybciej masz szansę tym przywalić obiektywem przy nachylaniu się niż na normalnym pasku.
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar elfior
    Mieszka w
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Według mnie będzie Ci się cały czas przy ręce telepało i wkurzało, obiektywem w bok kuło a poza tym też mi się wydaję, że szybciej masz szansę tym przywalić obiektywem przy nachylaniu się niż na normalnym pasku.
    Hmm..może masz racje..poczekam aż ktoś to sprawdzi ..To nowość, więc użytkowników mało...Na Amazonie są wprawdzie recenzje, ale angielski u mnie nie tego , a zresztą czy to piszą użytkownicy..
    OM-D... Miałem...

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

To jest najlepsza forma - poczekać na opinie innych i wyciągnąć z nich średnią. Taki pasek za pewne inaczej będzie się sprawował z mniejszym aparatem i z większym. Może to jest śmieszne co teraz napiszę ale jak będziesz miał większy obiektyw z większym oczkiem a pasek zawieszony centralnie na szyi (a nie przez bok) to oczko po jajkach może stukać . Możesz to sam sprawdzić - weź jakąś śrubę z gwintem jak od statywu i wkręć ją do aparatu a potem mocno przywiąż do tego jakiś pasek i sprawdź jak taki wynalazek się sprawuje
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar elfior
    Mieszka w
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    To jest najlepsza forma - poczekać na opinie innych i wyciągnąć z nich średnią. Taki pasek za pewne inaczej będzie się sprawował z mniejszym aparatem i z większym. Może to jest śmieszne co teraz napiszę ale jak będziesz miał większy obiektyw z większym oczkiem a pasek zawieszony centralnie na szyi (a nie przez bok) to oczko po jajkach może stukać . Możesz to sam sprawdzić - weź jakąś śrubę z gwintem jak od statywu i wkręć ją do aparatu a potem mocno przywiąż do tego jakiś pasek i sprawdź jak taki wynalazek się sprawuje
    Dobre . Z tego co widziałem na filmikach, nie trzeba tego nosić na szyi..po prostu przesuwasz z boku a pasek automatycznie się rozciąga..
    OM-D... Miałem...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez elfior Zobacz posta
    Warto?
    Właśnie kilka dni temu znajomy kumpla przez taki pasek obił sobie o "glebę" D90 i szkiełko makro jakieś, Powoli, powoli w trakcie użytkowania wykręcała się śrubka z mocowania statywowego...