Strona 30 z 32 PierwszyPierwszy ... 202829303132 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 317

Wątek: W czym nosicie swoje Mikrusy?

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Odp: W czym nosicie swoje Mikrusy?

Mało która torba nie wygląda na taką z sprzętem fotograficznym. Przynajmniej ja często wychwytuje takie torby u innych ludzi
    Może lowepro messenger? http://www.torbylowepro.pl/fotografi...messenger.html
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Jeśli to ma być torba do wszystkiego to polecam zakup zwykłej torby + wkładki foto.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Jeśli mogę coś polecić: http://www.cameranu.nl/nl/p402694/f-stop-shibata-courier-pack-midnight-navy

Naprawdę fajna, nierzucająca się w oczy torba. Co było dla mnie jednym z priorytetów nie na rzepy, a na plastikowy klips + wszyte magnesy. Nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba, jest stworzona do u4/3.
    Jedynym jej minusem jest cena ... niemniej wciąż taniej niż think tank retrospective 5

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Dziękuję za odpowiedzi, nie spodziewałem się takiego odzewu. Również rozważałem zakup zwykłej torby i nawet wpadło mi w oko coś w TK-Maxx za niespełna 80 zł, ale obawiałem się "miękkości". Można wiedzieć, gdzie się kupuje takie wkładki foto? Podobał mi sie jeszcze Crumpel 2500, ale nie miałem jak zmierzyć, a sprzedawca w sklepie foto nie był w stanie powiedzieć, czy się nada. W moich czasach kupowało się aparaty i akcesoria made in USSR lub NRD w komplecie z futerałem, od światłomierza po powiększalnik, poza tym wyboru toreb nie było i człowiek nie marudził
    P.S. Chciałbym zapytać jeszcze o te filtry w celu ochrony obiektywów, lub coś innego jeśli używacie, o ile w tym dziale nie będzie to "foyer"
    Ostatnio edytowane przez ChrisRea ; 25.06.14 o 23:25

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ChrisRea Zobacz posta
    Dziękuję za odpowiedzi, nie spodziewałem się takiego odzewu. Również rozważałem zakup zwykłej torby i nawet wpadło mi w oko coś w TK-Maxx za niespełna 80 zł, ale obawiałem się "miękkości". Można wiedzieć, gdzie się kupuje takie wkładki foto? Podobał mi sie jeszcze Crumpel 2500, ale nie miałem jak zmierzyć, a sprzedawca w sklepie foto nie był w stanie powiedzieć, czy się nada. W moich czasach kupowało się aparaty i akcesoria made in USSR lub NRD w komplecie z futerałem, od światłomierza po powiększalnik, poza tym wyboru toreb nie było i człowiek nie marudził
    P.S. Chciałbym zapytać jeszcze o te filtry w celu ochrony obiektywów, lub coś innego jeśli używacie, o ile w tym dziale nie będzie to "foyer"
    Jeśli już musisz zasłaniać obiektyw szybką w celu ochrony, to dobrej jakości filtr UV. A może wystarczy Ci tulipan jako ochrona?
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

| OlyJedi Awatar WoRaS
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

Podobał mi sie jeszcze Crumpel 2500, ale nie miałem jak zmierzyć, a sprzedawca w sklepie foto nie był w stanie powiedzieć, czy się nada.
    Tej torby akurat nie używałem, ale produkty Crumplera użytkuję od lat i bardzo lubię za jakość i wygląd. Teraz używam Jimmy Boo 600 (mieści body + 3 obiektywy) i jestem bardzo zadowolony. Są również inne rozmiary, zarówno mniejsze jak i większe (oznaczone numerami 200, 300, 400, 500, 600 i 700). Torbę można nosić na ramieniu lub jak kaburę, na pasie. Do znalezienia na Allegro.

Jak masz gdzieś obok siebie Media Markt lub Saturn, to często można znaleźć tam coś Crumplera. Nawet jak nie będzie modelu, który szukasz, to wyrobisz sobie zdanie na temat jakości i wyglądu.

Obecnie większość producentów ma w ofercie przynajmniej jeden model, który nie wygląda jak "typowa nudna torba na aparat" Przykłady to wymieniony wyżej Think Tank Retrospective 5 (oglądałem kiedyś w sklepie, super wykonana ale ta cena...) czy Lowepro Passport Sling.
    Pozdrawiam, Tomasz
    http://www.tomaszworek.com/

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

(ciach) Można wiedzieć, gdzie się kupuje takie wkładki foto?(ciach)
    Np na ebay http://www.ebay.pl/itm/NEW-MATIN-Pre...item3ccf8ba72d
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Ja ostatnio często wrzucam sprzęt foto w tzw. listonoszkę. Ja mam akurat skórzaną z Kazara http://www.kazar.com/pl/sklep/3707-c...892-15-00.html , ale wiele podobnych i dużo tańszych widziałem np. w CCC. Moja ma tak ciekawe przegródki i wewnętrzne kieszonki na zamek, że nie potrzeba żadnych wkładów. Mieści się w niej:
    - PEN E-P5 z mZD12-40
    - zapasowy akku
    - dekiel 15mm
    - wizjer VF-4
    - czasami dokładam 17mm1.8 lub S60mm2.8 (w zależności od planów zdjęciowych), ale z dodatkowym szkłem robi się już niestety nieco wypchana.
    - portfel,
    - smartfon,
    - klucze, kluczyki, okulary p.słoneczne i inne małe duperele.

Zaletą jest to, że torba wcale nie wygląda na fotograficzną.
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 26.06.14 o 17:34

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Ja używam neoprenowych woreczków.
    http://www.ebay.ie/itm/Matin-Neopren...item3f326f2b1e
    Jeden woreczek mieści GX1 z naleśnikiem w drugim jest kit a reszta nietłukących drobiazgów rozlokowana jest w innych zakamarkach torby/plecaka.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Mieszka w
    Gniazdów
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

W jaki pokrowiec nie za drogi wejdzie mi E-M1 + lampa Metz + obiektywy: 45mm, 20mm, 9-18mm, ewentualnie jeszcze 45-200mm panasonica
    do tego 3 filtry