zdjęcia torby w wersji medium
Retro Bag : un album sur Flickr
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Rennsport ; 8.04.10 o 11:53
Jestem taką marionetką nieasertywną
"Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."
Witam,
Poszukuję torby, czy też pokrowca, w którym można nosić Pena (konkretnie E-PL1) ze szkłem o rozmiarach rzędu m.zuiko 9-18 czy kit 14-42.
Z Panasonicem 20mm Pen idealnie sie mieści w LensCase'y, które daja z OffTrailem 1 i tu problemu nie ma, nie mam go gdzie schowac jak mam zapięte cokolwiek innego niż ten naleśniczek :/
Brać któregoś większego LensCase'a (1, 1W?). A moze jest jakas inna torba/pokrowiec w która się Pen z 9-18 mieści i dobrze się nosi przypięta do pasa?
(własciwie to oprócz noszenia powinien sie wygodnie i szybko dać z torby wyjąć)
A, plecaki, slingshoty i inne wielkie torby odpadają. Raz, że mam; dwa: duży plecak, jakas 20ka na wałówę/wypady i namiot wystarczą -- kolejnego wora targać nie chcę.
Pomożecie?
pozdrawiam,
m.
Może Crumpler Jimmy Boo 200?
http://www.crumpler.co.uk/?product=J...oduct_line=833
Warto też rozważyć coś z firmy Kata.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Ja używam 10370067 MFT Pokrowiec nowoczesny mały PEN
Na stojąco wchodzi EP2 MZD 14-42 + EVF, choć do transportu lepiej zdjąć EVF i wepchnąć obok szkła. Podoba mi się też szybkie magnetyczne zapięcie. Jest jeszcze kieszonka na karty i mały futerał, chyba na kartę z rzepem. Drugiego szkła już się raczej nie upcha. Potrzebowałem czegoś małego do chowania do plecaka rowerowego.
Odpowiadam sam sobie: E-PL1 z 9-18 (z założonym filtrem) ładnie się mieści w LensCase 1W (fotnąć?). Troche to duże już jest, ale cóż zrobić... UWA to nie naleśnik
Kit jest ok. 1cm krótszy jak 9-18, wiec jak kto nie rozważa tego UWA, to moze i do czegos mniejszego by się Pen z kitem wbił (LensCase 1 nie mam, wiec nie potwierdze ze wchodzi).
pozdrawiam,
m.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Mój siedzi w pokrowcu od Zenita. Bardzo mu tam fajnie i już ubolewam, że z superzoomem się nie zmieści.
Nie mam co prawda PENa, ale mojego GF1 noszę aktualnie tak:
Przeczytałem cały ten watek i pojechałem do sklepu kupić torbę. Poprzymierzałem całe mnóstwo i nic nie pasowało. Wreszcie poprosiłem o torbę retro Olympusa. Była tylko najmniejsza. Udało mi się wynegocjować niższą cenę i za kwotę 120 zł, stałem się jej posiadaczem. Torba idealna na spacerki gdzie bierzemy Pena bez dodatkowych bajerów. Do bocznych kieszonek mieszczą się spokojnie 2 baterie zapasowe i kilka kart. Aparat z ob. 14-40 wchodzi w pionie i w komorze głównej mamy jeszcze miejsce na wizjer lub drugi mały obiektyw. Pod jednym warunkiem, musimy mieć inny paseczek niż ten co jest w komplecie z aparatem. Najlepiej albo wąską taśmę ( ja użyłem starego paseczka z Yashica 230) lub wąski paseczek ze skóry. Szkoda, że ten Olympusa ma cenę zaporową( .Torba jest stylowa i elegancka. Gdy będę potrzebował więcej szpeju mam LP Apex140 w którym spoczywa 620
).
Pozdrawiam
Sławek
#######################
E 620 + ED 14-42 + ED 40-150 + ED 70-300 ; E-PL1 + ED 14-42 + VF-2 ; FL-36 R ; OMD-M5 + ED 12-50 ; TG2