Strona 3 z 32 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 317

Wątek: W czym nosicie swoje Mikrusy?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sk18a Zobacz posta
    To nie wiem jakie masz spodnie. Mi nie bardzo się mieści nawet bez obiektywu... Taki kompaktowy to ten PEN nie jest. A z torbą robi się już mniej poręczny. Jedynymi spodniami w których może się mieści w kieszeni są te z krokiem na wysokości kolan, ale ja w takich nie chodzę
    podejrzewam, że chodzi o spodnie z kieszeniami z boku. Tak to już można upakować trochę szkieł 4/3

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dolny śląsk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    zdjęcia torby w wersji medium

Retro Bag : un album sur Flickr
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Rennsport ; 8.04.10 o 11:53
    Jestem taką marionetką nieasertywną
    "Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."

Awatar kbns
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

W czym nosić Pena?

Witam,

Poszukuję torby, czy też pokrowca, w którym można nosić Pena (konkretnie E-PL1) ze szkłem o rozmiarach rzędu m.zuiko 9-18 czy kit 14-42.

Z Panasonicem 20mm Pen idealnie sie mieści w LensCase'y, które daja z OffTrailem 1 i tu problemu nie ma, nie mam go gdzie schowac jak mam zapięte cokolwiek innego niż ten naleśniczek :/

Brać któregoś większego LensCase'a (1, 1W?). A moze jest jakas inna torba/pokrowiec w która się Pen z 9-18 mieści i dobrze się nosi przypięta do pasa?
    (własciwie to oprócz noszenia powinien sie wygodnie i szybko dać z torby wyjąć )

A, plecaki, slingshoty i inne wielkie torby odpadają. Raz, że mam ; dwa: duży plecak, jakas 20ka na wałówę/wypady i namiot wystarczą -- kolejnego wora targać nie chcę.

Pomożecie?

pozdrawiam,
    m.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Może Crumpler Jimmy Boo 200?
    http://www.crumpler.co.uk/?product=J...oduct_line=833
    Warto też rozważyć coś z firmy Kata.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Ja używam 10370067 MFT Pokrowiec nowoczesny mały PEN
    Na stojąco wchodzi EP2 MZD 14-42 + EVF, choć do transportu lepiej zdjąć EVF i wepchnąć obok szkła. Podoba mi się też szybkie magnetyczne zapięcie. Jest jeszcze kieszonka na karty i mały futerał, chyba na kartę z rzepem. Drugiego szkła już się raczej nie upcha. Potrzebowałem czegoś małego do chowania do plecaka rowerowego.

Awatar kbns
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kbns Zobacz posta
    Poszukuję torby, czy też pokrowca, w którym można nosić Pena (konkretnie E-PL1) ze szkłem o rozmiarach rzędu m.zuiko 9-18 czy kit 14-42.
    [...]

Brać któregoś większego LensCase'a (1, 1W?).
    Odpowiadam sam sobie: E-PL1 z 9-18 (z założonym filtrem) ładnie się mieści w LensCase 1W (fotnąć?). Troche to duże już jest, ale cóż zrobić... UWA to nie naleśnik

Kit jest ok. 1cm krótszy jak 9-18, wiec jak kto nie rozważa tego UWA, to moze i do czegos mniejszego by się Pen z kitem wbił (LensCase 1 nie mam, wiec nie potwierdze ze wchodzi).

pozdrawiam,
    m.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kbns Zobacz posta
    Odpowiadam sam sobie: E-PL1 z 9-18 (z założonym filtrem) ładnie się mieści w LensCase 1W (fotnąć?).
    Jeszcze się pytasz.
    Pokaż foty!
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria
    Mój siedzi w pokrowcu od Zenita. Bardzo mu tam fajnie i już ubolewam, że z superzoomem się nie zmieści.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Nie mam co prawda PENa, ale mojego GF1 noszę aktualnie tak:

Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Przeczytałem cały ten watek i pojechałem do sklepu kupić torbę. Poprzymierzałem całe mnóstwo i nic nie pasowało. Wreszcie poprosiłem o torbę retro Olympusa. Była tylko najmniejsza. Udało mi się wynegocjować niższą cenę i za kwotę 120 zł, stałem się jej posiadaczem. Torba idealna na spacerki gdzie bierzemy Pena bez dodatkowych bajerów. Do bocznych kieszonek mieszczą się spokojnie 2 baterie zapasowe i kilka kart. Aparat z ob. 14-40 wchodzi w pionie i w komorze głównej mamy jeszcze miejsce na wizjer lub drugi mały obiektyw. Pod jednym warunkiem, musimy mieć inny paseczek niż ten co jest w komplecie z aparatem. Najlepiej albo wąską taśmę ( ja użyłem starego paseczka z Yashica 230) lub wąski paseczek ze skóry. Szkoda, że ten Olympusa ma cenę zaporową ( .Torba jest stylowa i elegancka. Gdy będę potrzebował więcej szpeju mam LP Apex140 w którym spoczywa 620 ).
    Pozdrawiam
    Sławek

#######################
    E 620 + ED 14-42 + ED 40-150 + ED 70-300 ; E-PL1 + ED 14-42 + VF-2 ; FL-36 R ; OMD-M5 + ED 12-50 ; TG2