Ja używam Lowepro Rezo 140 i mieszczę w niej trzy baterie, karty, E-M5, Olka 45mm, kita 12-50 i wejdzie jeszcze PL25mm 1.4, którego kupię wkrótce. Powoli będzie trzeba myśleć nad czymś większym ale to jeszcze mam czas![]()
Olympus OM-D E-M5 | Olympus 12-50| Olympus 45mm f/1.8 | Panasonic Leica 25mm f/1.4
Nie nie - myślałem o tej Lowepro. Podoba mi się to że ma dodatkową przestrzeń ale krój... podoba się ale?? Muszę ją przymierzyć.
Przydała by mi się też zwykła torba na co dzień bo starą zajechałem.
Teraz mikrusa noszę w zwykłej neoprenowej sakwie za 2 euro która ląduje w plecaku - patent się doraźnie sprawdza a szkła można upchnąć w osobnych woreczkach.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Mam tę torebkę: Streamline 150 jest czarna i z takiego lekko błyszczącego materiału... dla mnie jest ewidentnie dziewczyńska"sportowa" ale dziewczyńska jednak.
Widziałam na youtubie filmik z większym odpowiednikiem tj. 250 i tam prezentację przeprowadzał pan prezenter więc na upartego...
Co do samej torebki jest bardzo fajna i poręczna, do przestrzeni sprzętowej mieści się mini z naleśnikiem (z nałożoną lampką i kitem 14-42 już tak wygodnie nie jest) do przgródki na obiektyw spokojnie można upchnąć inny obiektyw albo np. portfel)
Dobrym rozwiązaniem jest powiększania torebki przez rozpięcie zamka, ma też wydzielone miejsce na tablet.
Do przednich małych kieszonek za dużo się nie upchnie, zwłaszcza przy wypchanej "komorze sprzętowej" ot klucze do takiej specjalnej zapinki
można przypiąć i bo ja wiem, paczkę chusteczek.
![]()
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
ktoś poleci jakiś zgrabny case lub torbe na Panasonica GX7 ? Kit 14-42 II oraz 20 1.7 ... przeglądałem wątek i w zasadzie dużo propozycji dla wielu obiektywów ( bądź obiektywów większych niż mój mini 14-42 ) ... najbardziej preferowałbym nerkę, która nie będzie za duża, i idealnie pomieści właśnie body, plus 2 obiektywy i jakieś tam dokumenty z tel. kom.
Może coś w ten deseń Crumpler Jimmy bo
wyniki wyszukiwania
zulka to jest coś czemu warto się na pewno przyjrzećdzięki!
jako alternatywy szukałbym też "typowej" nerki : http://www.m43.eu/akcesoria/torba-bi...ezlusterkowce/ tutaj jest przykład takowej, która była by wyśmienita, lecz niestety zamówienia z chin i czekanie miesiąc na wysyłkę odpada, potrzebuje torby na wyjazd wakacyjny w połowie kwietnia ... z takiego rodzaju ktoś coś poleci bo korzysta albo widział coś u nas dostępnego ?