Strona 19 z 32 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 317

Wątek: W czym nosicie swoje Mikrusy?

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Odp: W czym nosicie swoje Mikrusy?

Cytat Zamieszczone przez elfior Zobacz posta
    Hmm..może masz racje..poczekam aż ktoś to sprawdzi ..To nowość, więc użytkowników mało...Na Amazonie są wprawdzie recenzje, ale angielski u mnie nie tego , a zresztą czy to piszą użytkownicy..
    Mam podobny pasek od dawna, rewelacyjnie się sprawdzał z E-3 + 12-60 lub 50-200. Body układa się automatycznie "pod rękę". Pasek ten został stworzony do noszenia ciężkich gratów przyginających boleśnie kark do ziemi . Nie widzę celu noszenia małego lekkiego body w ten sposób. Z tegoż to powodu do OM-D nawet nie próbowałem go nigdy podpinać.
    Jest jedno zastosowanie kiedy może się sprawdzić - noszenie na raz dwóch body, jedno na szyi "normalnie" a drugie z boku. Da się tak nosić, sprawdzone.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    Właśnie kilka dni temu znajomy kumpla przez taki pasek obił sobie o "glebę" D90 i szkiełko makro jakieś, Powoli, powoli w trakcie użytkowania wykręcała się śrubka z mocowania statywowego...
    No więc ja sceptycznie podszedłem do tego wynalazku jak elfior go umieścił tutaj bo wydał mi się on na pierwszy rzut oka jakiś dziwny. Masz rację, że aparat pracuje na śrubie to ma się prawo rozkręcić a przecież nie będziemy stosować past przeciwko rozkręcaniu. A znajomy opowiadał jak to się w ogóle nosiło? Bo ja przykładowo nie lubię jak coś się majta koło ręki i o nią zawadza?
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar elfior
    Mieszka w
    z winnego grodu :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    Właśnie kilka dni temu znajomy kumpla przez taki pasek obił sobie o "glebę" D90 i szkiełko makro jakieś, Powoli, powoli w trakcie użytkowania wykręcała się śrubka z mocowania statywowego...
    ..więc jednak poczekam..
    OM-D... Miałem...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Nie wiem jak się nosiło, nie znam gościa, podobno wygodne w użyciu. Może trzeba zwracać uwagę na jakość wykonania mocowania, trudno mi powiedzieć, nie pytałem jak długo to używał. Może trzeba czasem sprawdzić stan wkręcenia śrubki, a może dorobić niewielkie zabezpieczenie w postaci linki przymocowanej do któregoś z bocznych wieszaczków w aparacie (w końcu licho nie śpi). Być może pożądne firmy mają dobrze rozwiązane to mocowanie a tzw zamienniki są bardziej "niebezpieczne"

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Mam podobny pasek od dawna, rewelacyjnie się sprawdzał z E-3 + 12-60 lub 50-200. Body układa się automatycznie "pod rękę". Pasek ten został stworzony do noszenia ciężkich gratów przyginających boleśnie kark do ziemi . Nie widzę celu noszenia małego lekkiego body w ten sposób. Z tegoż to powodu do OM-D nawet nie próbowałem go nigdy podpinać.
    Jest jedno zastosowanie kiedy może się sprawdzić - noszenie na raz dwóch body, jedno na szyi "normalnie" a drugie z boku. Da się tak nosić, sprawdzone.
    Mam podobne zdanie i doświadczenia. Z Canonem sprawdzało się to bardzo dobrze kiedy aparat z ciężkim obiektywem "nie urywał" już głowy po standardowym powieszeniu na pasku na szyi. Pasek teraz leży w szafie - nie czułem potrzeby podpięcia do OMD.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Awatar wieloryb
    Mieszka w
    Wrocek
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Witam serdecznie - krótkie pytanie do posiadaczy Lowepro Event Messenger 100.
    Czy pomieści ona e-pm2+kit, dodatkowo mikro 40-150, 45mm panasa 20mm a do tego średniej wielkości lampę (metz 4 ??
    Więcej klamotów nie będę kupował, a chciałbym jak najmniejsza torbę do takiego zestawu...

Dzięki za pomoc,
    Pozdrawiam
    e-pm2+czarne 2 ko(i)ty+lumix 20+m.zuiko 45mm+2 lampki (mała i duża).

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

A coś małego na Panasa G3 z obiektywem 20mm? Coś w stylu DMW CGK3E? Zastanawiam się nad poszukaniem jakiś staroci na allegro i "dopasowaniu" do posiadanego aparatu.

Awatar marianoo
    Mieszka w
    Leżajsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    A coś małego na Panasa G3 z obiektywem 20mm? Coś w stylu DMW CGK3E? Zastanawiam się nad poszukaniem jakiś staroci na allegro i "dopasowaniu" do posiadanego aparatu.
    Widziałem że mają futerał do sprzedania na tej stronie do G3 http://www.interfoto.eu/?page=subpro...at=7793&id=212
    ----------------------
    www.marianduda.pl
    Nex-6 + SEL-P1650 + SEL-20F28 + SEL-55210 i m42

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    Do takiego zestawienia uzywalem (i nadal uzywam) http://www.bhphotovideo.com/c/produc..._Case_for.html . Ma miejsce na baterie/karte/ filtr i calkiem przyzwoicie sprawuje sie przypiety do paska

Awatar wieloryb
    Mieszka w
    Wrocek
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Ja również - prócz torby, która pomieści wymienione wyżej obiektywy z lampą, planuję zakup czegoś malutkiego na e-pm2 z kitem lub z panasem 20mm. Jakie oznaczenie ma ten futerał do E-pl1 podany przez Ciebie Vindex?
    Nie bardzo go widzę w polskich sklepach. Myślę też o sztywnej skórzanej kaburze na pasek - ale ceny oryginalnych olka czy panasa nie wyglądają zbyt ciekawie.
    Na angielskim amazonie jest za 19 funtów taka kabura do GF2, ale wymiary E-PM2 są jednak mniejse - chyba za dużo luzu będzie...
    e-pm2+czarne 2 ko(i)ty+lumix 20+m.zuiko 45mm+2 lampki (mała i duża).