Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Miałem starszą wersję tej torby na E-510, niestety sprzedałem z aparatem
Na mikrusa jest trochę za duża. Nie musiałaby być tak głęboka i wysoka. Niestety, na razie producenci toreb nie mają żadnej propozycji dla bezlusterkowców z kilkoma obiektywami.
Jak sprawa z zamówieniem?
Wypatrzyłem jeszcze coś co się nazywa Black Widow Holster. Ma taki plus, że połączenie aparatu z paskiem jest lekko ruchome i przy dodatkowym akcesoriu nie koliduje z szybkozłączką.
Tylko właśnie nadal dość drogo i można to nosić tylko na pasku. Odpada łączenie z pasem biodrowym plecaka, czy z szelkami.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Sorry, nie mogłem się oprzećW czym nosicie swoje Mikrusy?![]()
Ostatnio edytowane przez Wieprz ; 22.08.12 o 13:29
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
Mogłeś napisać "Sam masz mikrusa :P"
Sorki, nie mogłam się oprzeć![]()
ależ ja nie twierdzę, że on ma mikrusa. Wszyscy się chwalą w czym noszą mikrusy, to ja też.
Jak to mawiają dziewczęta widząc mojego netbooka: "Ooo! Komputerek też masz malutki"
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
Dziś w moje spocone łapki wpadł Capture Clip.
Zamówiony z Brytyjskiego Amazonu.
Wykonany z aluminium, wygląda solidnie, choć wykończenie mogłoby być lepsze. Przy produkcie za około 300 zł wymagałbym równo anodowanej czy tam lakierowanej płytki. Niestety powierzchnia jest miejscami nierówna, pewnie pojawią się tam odpryski.
Szybkozłączka kompatybilna z systemem Arca Swiss, co oznacza że wpina się do mojego Sirui T-005.
Na plus gumowana powierzchnia przylegająca do aparatu.
Minus jest taki, że śrubkę trzeba przykręcać wkrętakiem, monetą czy czymś podobnym. Sama płytka jest na tyle duża, że blokuje gniazdo karty pamięci i baterii.
Teraz najważniejsze, na pasku nosi się to ok, choć kiedy aparat wkładam szkłem w dół, to całość ciąży w dół i obawiam się o ocierania obiektywu, co może prowadzić do rysek. O wiele lepiej jeśli umieścimy całość bokiem. Przy krótkim szkle nosi się to przyjemnie.
Możemy też urządzenie przypiąć do szelki plecaka i tak jest chyba najwygodniej.
![]()
Ostatnio edytowane przez nightelf ; 29.08.12 o 16:52
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
A propos wspomnianego tutaj b-gripa. Miałem go na sobie przez 2 tygodnie chodzenia po Bieszczadach i musze stwierdzić, że jest to coś wspaniałego. Czegoś takiego szukałem. Podwójne zabezpieczenie sprawia, że aparat trzyma sie mocno, a jego wyjęcie to kwestia 2 sekund. Do tego mamy cały czas 2 ręce wolne więc dużo lepiej się chodzi, można się podeprzeć, nie martwić się, że w razie potknięcia stłuczemy aparat albo szczękę. Obiektywy można szybko zmieniać poprzez odwrotne zamocowanie aparatu w b-gripe. Standardowo nosiłem na nim OM-D + mZD 9-18 albo mZD 40-150. Takiego zestawu praktycznie nie czuć, ale z powodzeniem można używać nawet z 70-300. Tak też nosiłem i było ok. Polecam zdecydowanie
PEN-F, PL 15/1.7, mZD 45/1.8
Witam. mam do drogich forumowiczów pytanie : w jaką torbę wszedł by zestaw OM-D z 12-50 i poważnymi planami rychłej rozbudowy o
100-300, 45/1.8 i 20/1.7 ?
- EM-5||MZD 12-50||D90||N35/1.8||N18-105VR||SB-700||MT293a3||
W torbę o odpowiednich rozmiarach, a tak poważnie, to masz część sprzętu, a pozostałe wymiary łatwo zdobyć.
Idź do sklepu i przymierz. Jednocześnie sprawdzisz jaki jest rodzaj przegródek i jak są regulowane. Załóż na ramie i zobacz czy się nie ześlizguje.
Życzę trafnego wyboru.