Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: e520 czy warto

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

e520 czy warto

witam wszystkich.
    zaczne od tego ze chce kupic ten model do robienia różnych zdjeć, krajobrazy portrety makro fotografia czarno biala , obecnie mam sony hx1 i jest porażka, aparat radzi sobie w dobrym swietle ale nic pozatym to byl blad ze nie zaczalem od lustra, na olka jestem zdecydowany prawie w stu procentach chociaz po przeczytaniu kilku tematow na forum troche tych procent spadlo mianowicie kilka osob pisze o pojawiajacych sie usterkach o klopotach z ostrzeniem itp. prosze powiedzcie czy warto inwestowac w ten model, chce dobry aparat z ktorym przezyje przygode fotografowania. czego moge sie po nim spodziewac.

qbic
    Gość
    Co zdecydowało ze olek?

| OlyJedi Awatar tomasziolkowski
    Mieszka w
    między Pyrlandią a Cebulandią czyli płd.wielkopolska
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Do niedzielnego pstrykania w zupełności wystarczy, u mnie sprawdza się bez zarzutów. Tyle że rozrzut tematyczny dałeś sobie spory, pomyśl raczej jakim obiektywem to wszystko ogarnąć.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jarekw Zobacz posta
    witam wszystkich.
    zaczne od tego ze chce kupic ten model do robienia różnych zdjeć, krajobrazy portrety makro fotografia czarno biala , obecnie mam sony hx1 i jest porażka, aparat radzi sobie w dobrym swietle ale nic pozatym to byl blad ze nie zaczalem od lustra, na olka jestem zdecydowany prawie w stu procentach chociaz po przeczytaniu kilku tematow na forum troche tych procent spadlo mianowicie kilka osob pisze o pojawiajacych sie usterkach o klopotach z ostrzeniem itp. prosze powiedzcie czy warto inwestowac w ten model, chce dobry aparat z ktorym przezyje przygode fotografowania. czego moge sie po nim spodziewac.
    Witam

Nie spiesz sie....

Zadaj te same pytanie takze na innych forach dyskusyjnych.
    Zbierz opinie za i przeciw.

Obejrzyj sobie setki zdjec na www.PBASE.COM

Pojdz do sklepu i wez sprzet w swoje rece i ostatecznie okresl czy Ci
    pasuje czy nie

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    za olkiem zdecydowalo to ze ma dobre obiektywy kitowe czyszczenie matrycy stabilizacja w korpusie no i jakos zdjec o ktorych uzytkownicy tego modelu mowia ze jest zadowalajaca. no i jeszcze wazna sprawa nie nastawiam sie na niedzielne pstrykanie chcialbym zeby to bylo raczej hobby na dlugie lata
    Ostatnio edytowane przez jarekw ; 29.03.10 o 12:56

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    witaj
    posiadam e-520 z dwoma kitowymi obiektywami, zenitem i lampą metz 48 af-1...
    puszka jest w zupełności wystarczająca na początek przygody z fotografią, gdy opanujesz podstawy, nauczysz się wykorzystywać światło, zestaw ten napewno da Ci wiele radości...
    nie jest to może demon szybkości i czasem zdarza się jemu zgubić zwłaszcza w trudnych warunkach oświetleniowych ale w konkurencji bywa podobnie...
    po zakupie metza obiektywy kitowe dostały "kopa"
    art

qbic
    Gość
    za olkiem zdecydowalo to ze ma dobre obiektywy kitowe
    Nowe kitowce z firm konkurencyjnych nie odstają.

chcialbym zeby to bylo raczej hobby na dlugie lata
    Pod uwagę należy tez wziąć komfort używania, popatrz w wizjer E-520 i jakiegoś innego aparatu, potem zastanów się 2x.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    ...popatrz w wizjer E-520 i jakiegoś innego aparatu, potem zastanów się 2x.
    Przepaści nie ma, nie w tej kategorii cenowej. Zresztą zobaczy, to sam oceni.

Kiedy jednak spojrzy się na ilość przydatnych funkcji w Olku, o których zapomniała konkurencja, to dwa razy nie trzeba się zastanawiać.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Przepaści nie ma, nie w tej kategorii cenowej. Zresztą zobaczy, to sam oceni.
    Różnice są znaczne.

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Kiedy jednak spojrzy się na ilość przydatnych funkcji w Olku, o których zapomniała konkurencja, to dwa razy nie trzeba się zastanawiać.
    Chyba porównujesz do najgorszych korpusów dostępnych na rynku , porównaj go do Pentaxa k-x.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Różnice są znaczne.

Chyba porównujesz do najgorszych korpusów dostępnych na rynku , porównaj go do Pentaxa k-x.
    Witam !

No wlasnie Tez tak samo pomyslalem.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak