Jak UEFA zobaczy twoje zdjęcia to mecze napewno przeniosą na Śląski!!!. Chyba nikt nie spodziewał się takiej antyreklamy Poznania. A poza tym to chyba torochę nakociłeś z ustawieniami. 9000 robi całkiem ładne małpie fotki nawet na auto. Poczytaj instrukcję i wróć do ustawień firmowych a potem próbuj.....
E-620+ZD ED 14-54, 40-150, 70-300 + Raynox DCR-250 + Metz 48 AF-1
hehe
No właśnie ja nic na początku nie ustawiałemI tak jak piszesz, 9000 robi ładne fotki na AUTO i tak powinno być. Włączam aparat i sam dostosowuje wszystko i fotka wychodzi ok. A ja ani razu nie miałem zielonego prostokącika po naciśnięciu spustu migawki do połowy. Tylko żółty. I dlatego mnie to tak dziwi. Nawet w piękną słoneczną pogodę prostokącik zawsze jest żółty
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Z tych czterech wymienionych mam tylko tryb P. O pozostałych nic nie wiem, instrukcja też nic o tym nie mówi. Czy to możliwe ze mam tylko tryb programowy?
Ostatnio edytowane przez memphis ; 29.03.10 o 11:37 Powód: Automatyczne scalenie postów
Każdy aparat robi ładne fotki na auto, jeśli warunki oświetleniowe są sprzyjające. A jeśli warunki są trudne, to każdy aparat na auto będzie głupiał. Na szczęście obsługuje go człowiek obdarzony w inteligencję, z której powinien zrobić użytek w takich sytuacjach.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Z wypowiedzi autora watku wynika ze nie kazdy aparat robi zle fotki w trudnych warunkach. Mysle ze gdyby kazdy sobie nie radzil nie zadawalby tego pytania. Poza tym inteligencja to nie oznacza, ze kazdy rodzi sie z wiedza na temat fotografii. Zadawanie pytan to jedna z form by ja zdobyc.
Wyklikane z mobilka
[quote=Pi0trazy;616924]Z wypowiedzi autora watku wynika ze nie kazdy aparat robi zle fotki w trudnych warunkach.[\quote]
Pozwolę sobie nie opierać się na "wiedzy" autora wątku w tym temacie.
Myślę, że zadałyby to pytanie bez względu na to, jaki miałby aparat. A to dlatego, że problem leży w obsłudze aparatu (a raczej braku obsługi).
Ale oznacza, że każdy może się nauczyć. I ja nikomu nie zarzucam, że czegoś nie wiem - jak jest początkującym, to ma prawo nie wiedzieć.
Nie mam nic przeciwko temu.
[quote=epicure;616930]Nie każdy kupuje aparat w celu nabywania wiedzy fotograficznej. Ja zakupiłem w celu cykania fotek bez ingerowania w ustawienia bo wcześniej nie było mi to potrzebne i nadal nie jest.
To źle myślisz, przy dwóch poprzednich aparatach nie miałem żadnych problemów w trybie AUTO i nie zadawałem żadnych pytań.
Ostatnio edytowane przez memphis ; 29.03.10 o 14:04
To ja mam rade. Sprzedaj ten aparat na allegro i kup lepszy, poważnie - to żaden sarkazm.
Myślałem o tym ale w tej chwili jest już to nieopłacalne a zresztą ktoś kto by kupił mógłby mieć pretensje że zdjęcia wychodzą jakościowo słabo w tym trybie AUTO. Ja przynajmniej bym miał takie pretensje.
Aparat zostawiam. Próbuje jeszcze zmienić na stałe ta preselekcję czasu ale niestety nie wiem jak, instrukcja o tym nie mówi. Nie mogę też uruchomić trybu manualnego jak mówił dzemski.