Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Olympus ib - problem

Awatar Sk18a
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus ib - problem

Zainstalowałem program Olympus ib do obsługi z PEN E-PL1 wszystko jest fajnie, ale w menu aparaty wszystkie opcje są zaciemnione tak jakby nie wiedział, że jest podłączony aparat. Windows ładnie wykrywa Olka, nawet w programie z menu "Plik > przenieś zdjęcia z aparatu" ładnie przenosi foty, ale kiedy chcę wejść w bardziej zaawansowane ustawienia to nie jestem w stanie. Spotkał się może ktoś z was z tym problemem?

Przeinstalowałem program 3 razy w tym ściągnąłem najnowszą wersję ze strony Olka. Podczas instalacji w momencie, w którym prosi o podłączenie aparatu wszystko jest ok aparat jest wykryty.
    Olympus PEN E-PL1 | ob: 14-42 ob: 40-150

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus Ib -problem

Ja mam podobną sutuację tylko z apartem FE-47IX-43. Też zainstalowałam na komputerze program ib ale nie chce się on otworzyć. Odinstalowałam go chyba z 4 x i ponownie zainstalowałam -nic to nie daje. Co może być przyczyną? Proszę o jakąś radę?

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    130
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sk18a Zobacz posta
    Zainstalowałem program Olympus ib do obsługi z PEN E-PL1 wszystko jest fajnie, ale w menu aparaty wszystkie opcje są zaciemnione tak jakby nie wiedział, że jest podłączony aparat. ..
    ib nie jest programem obsługi aparatu, lecz programem do administrowania zbiorami zdjęć. Z PENem nie działa to tak, jakbyś chciał, gdyż menu "Aparaty" przeznaczone jest do kompaktów posiadających pamięć wewnętrzną i funkcję Fotosurfowania. Nadal jednak w tym menu możesz uruchomić "Sprawdź najnowsze oprogramowanie sprzętowe", chociaż muszę uprzedzić, że musi być w komputerze także "Program aktualizujący cyfrowe aparaty Olympus" (Olympus Camera Updater).
    Cytat Zamieszczone przez kanarek Zobacz posta
    ...Co może być przyczyną?...
    Wyjątkowa wrażliwość obecnej wersji ib na uzupełnienia dokonywane w Windowsach. Spróbuj zainstalować najświeższą wersję pobrana ze strony internetowej Olympusa, jeżeli nie pomoże, pobierz i zainstaluj Olympus Viewer 2 i poczekaj cierpliwie na opublikowanie kolejnej wersji ib.
    Pozdrawiam
    Jack

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus ib - problem

A czy jak będę pobierać tę aktualizację to mam mieć podłączony aparat do kompuetera czy na komputer pobrać? Czy to jest płatne? Jak się sprawdza jaką wersję ib ma mój aparat?.
    Ostatnio edytowane przez kanarek ; 20.09.10 o 14:49

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    130
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kanarek Zobacz posta
    ...Jak się sprawdza jaką wersję ib ma mój aparat?.
    Tu: http://support.olympus-imaging.com/i...ndex/?Lang=PLK masz wersję nowszą, niż ta, która była dystrybuowana wraz z aparatami. Pobierz ją i zainstaluj.
    Jack

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus ib - problem

Wgrałam to oprogramowanie tamto wykasowało, i dalej nie działa. Jest jak wejdę na Panel sterowania i na Dodaj usuń programy to widać go tam że jest zainstalowany, tak samo jak wejdę na Start to jest na liście programów. Na pulpicie jest skrót i jak go chcę uruchomić to się nie da. A jak się instalował to pisało, że się powinien sam uruchamiać automatycznie, gdy zostanie podłączony aparat i że przy jego pomocy można przekopiować zdjęcia na komputer. Nie ma go jak chce otworzyć zdjęcia wybierając program z listy prawym przyciskiem naciskając na ikonę zdjęcia w komputerze. Jak weszłam na Mój komputer i tam się pojawił dysk wymienny (po zainstalowaniu urządzenia masowego usb) i dopiero jak na to weszłam, to znalazłam zdjęcia i je skopiowałam na dysk twardy. Ale jak przegrać jakiś film czy tak samo będzie? Dlaczego ten program nie działa?
    Ostatnio edytowane przez kanarek ; 20.09.10 o 18:45