Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 118

Wątek: Niesmiała próbka do oceny :)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar chimol
    Mieszka w
    Lidzbark Warmiński
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Jedyneczka fajna, a w wersji Saboor'a jest jeszcze lepiej. Dwójka do mnie nie przemawia.
    http://www.olympusclub.pl/oprogramow...pokochasy.html - poczytaj - warto
    Pozdrawiam

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Bardzo wszystkim dziękuję za cenne uwagi i miłe przyjęcie. Zdjęcie "modelki", czyli mojej siostrzenicy robione było w pokoju mojego dziecka przy swietle z okna. Natomiast to co Wam się udało z niego zrobić bardzo mi się podoba. Jestem jednak zwolennikiem jak najmniejszej ingerencji w fotkę po jej wykonaniu i moim marzeniem byłoby uzyskanie jak najlepszego efektu juz w aparacie. Przy okazji zapytam, czy taki kadr portretu jest w porządku, czy może powienienm coś poprawić.
    Co do drugiej fotki, to żona zauważyła odbicie, które ja starałem się oddać. Zribułe kilka zdjęc i ten kadr wydawał mi się najlepszy, ale i tak musiałem odciąć górę, która miała się nijak do tematu.

| OlyJedi Awatar rafrr
    Mieszka w
    Stanwell UK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez HrabiaMiod Zobacz posta
    moim zdaniem jej piękne piegi to jej największy atut!
    Zgadzam się.
    O/N

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez johnypj Zobacz posta
    Bardzo wszystkim dziękuję za cenne uwagi i miłe przyjęcie. Zdjęcie "modelki", czyli mojej siostrzenicy robione było w pokoju mojego dziecka przy swietle z okna. Natomiast to co Wam się udało z niego zrobić bardzo mi się podoba.
    Dziękujemy za docenienie naszych starań
    Jestem jednak zwolennikiem jak najmniejszej ingerencji w fotkę po jej wykonaniu i moim marzeniem byłoby uzyskanie jak najlepszego efektu juz w aparacie.
    Chyba wszyscy o tym marzą, aby surowa fotka nie wymagała obróbki, ale fotografia "portretowa" to młodsza siostra sztalug i pędzla a ta z kolei nigdy nie oddawała 100% rzeczywistości - po prostu : portret ma z założenia być lepszy od modela/modelki.I po to jest retusz.
    Przy okazji zapytam, czy taki kadr portretu jest w porządku, czy może powienienem coś poprawić.
    Tu akurat nie jestem specjalistą,ale może dla tego moje spojrzenie jest świeże : bardzo fajny kadr
    Co do drugiej fotki, to żona zauważyła odbicie, które ja starałem się oddać. Zribułe kilka zdjęc i ten kadr wydawał mi się najlepszy, ale i tak musiałem odciąć górę, która miała się nijak do tematu.
    I tu właśnie Kłania się "cyfrowa ciemnia" coś kolor poprawić,coś wyostrzyć itd.
    Nie fałszujesz rzeczywistości tylko poprawiasz niedociągnięcia światła czy aparatu.
    Pozdrawiam
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    [B]Chyba wszyscy o tym marzą, aby surowa fotka nie wymagała obróbki
    Chyba się z tym nie zgadzam.Gdzie wtedy byłoby miejsce na twórczą kreację obrazu? Gotowiec z matrycy? Nie,nie i jeszcze raz nie.

Obróbka fotografii jest jednym z najważniejszych etapów tworzenia fotograficznego obrazu i to właśnie ona mówi bardzo dużo o autorze i jego sposobie widzenia otaczającego go świata.
    Proces wywoływania fotografii,daje mi naprawdę wiele frajdy i zadowolenia ale czasem potrafi doprowadzić do szewskiej pasji.
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez e-510 Zobacz posta
    Chyba się z tym nie zgadzam.Gdzie wtedy byłoby miejsce na twórczą kreację obrazu? Gotowiec z matrycy? Nie,nie i jeszcze raz nie.

Obróbka fotografii jest jednym z najważniejszych etapów tworzenia fotograficznego obrazu i to właśnie ona mówi bardzo dużo o autorze i jego sposobie widzenia otaczającego go świata.
    Proces wywoływania fotografii,daje mi naprawdę wiele frajdy i zadowolenia ale czasem potrafi doprowadzić do szewskiej pasji.
    Cześć ! Nie Doczytałeś mojego posta do końca,nie gotowiec z matrycy ale sprzęt, który tak przetworzy obraz, że nie będzie problemów z szumem itp.
    Słowa :
    Chyba wszyscy o tym marzą, aby surowa fotka nie wymagała obróbki
    odnoszą się do sprzętu po użyciu którego zamiast frustracji jest czas na powiedzmy własne postrzeganie świata, ekspresję przy użyciu "cyfrowej ciemni". Nie wiem czy za bardzo nie namotałem ale przecież nie mogę się odżegnywać od obróbki zdjęć i chwilę po tem poprawiać fotę kolegi bo to nie logiczne i nie konsekwentne no nie ?
    Pozdrawiam
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Po tak miłym przyjęciu wstawaim jeszcze dwie próbki fotek kwiatów. Wiem, że tło powinno być jednloite, ale w mieszkaniu w bloku trudno coś zorganziować, choć będę się strała. Swiałto oczywiście zastane, czyli słońce przez firankę. A teraz czekam na konskrtuktywną krytykę
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P3281207.resized.JPG
Wyświetleń:	115
Rozmiar:	93,8 KB
ID:	31169   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P3281246.resized.JPG
Wyświetleń:	110
Rozmiar:	113,8 KB
ID:	31170  

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Po tak miłym przyjęciu wstawaim jeszcze dwie próbki fotek kwiatów. Wiem, że tło powinno być jednloite, ale w mieszkaniu w bloku trudno coś zorganziować, choć będę się strała.
    Aj tam zaraz jednolite.. Zobacz u jolly Kliknij Tutaj!
    i ta jak ona nie bój się eksperymentować, tło z delikatną teksturą też bardz dużo daje .
    Swiałto oczywiście zastane, czyli słońce przez firankę. A teraz czekam na konskrtuktywną krytykę
    MBSZ:Wydaje mi się, że z ostrością chyba nie tak (nie wyostrzone) I Wiesz co ? może przy pierwszym zdjęciu dwie operacje przyciemnić (znacznie) tło - to wyeksponuje kwiatek i troszkę większa GO tak aby cały obiekt był wyostrzony, lub w drugą stronę mniejsza GO i tylko jeden kwiatuszek wyeksponowany a reszka gałązki rozmyta.
    Co o tym Sądzisz ?
    Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar bartek86
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    atutem są one niewątpliwie, jednakowoż pragnę w liście owym uwagę Waćpana zwrócić ku umiarowi, któren to we wszystkim będąc cnotą ogromną oczy owej białki podkreślić nakazuje aliści piegi one w sposób skromny eksponować każe i lico wygładzić nieco a i karnacyję z delikatnością wielką rozświetlić. Przeto na względzie mając urodę dziewoi jakoż i zdolności Waszeci śmiem o kolejną wersję prosić .
    Ukłony dla Waszeci
    Lepszego komentarza jeszcze nigdy nie widziałem
    e520 + 14-42 + 40-150
    Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar jolly
    Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Hiacynt nieostry, niestety. Poza tym strasznie ma ciasno od góry, ledwo się mieści.
    Na tło jest rad wiele. Można odsunąć obiekt jak najdalej od tła i wtedy ładnie się rozmyje na zdjęciu przy niższych przysłonach. Postawić / powiesić coś z tyłu. Ja bardzo często wykorzystuję zwykłe krzeszło i podkoszulki. Do fotografowania kwiatów w zupełności wystarcza.
    Pozdrawiam, Jola