3ka jest świetna
jak scena z filmu "la haine"!
3ka jest świetna
jak scena z filmu "la haine"!
Ostatnie zdjęcie jak dla mnie w kolorze lepsze. Pomalowali się i warto pokazać ich kolory i czerwone korale dziewczyny. Pomysł z obcięciem lewej strony według mnie trafny. Rozprasza ta para
Fajny wątek. 3-ka rewelacja, 1 po przycięciu dobra.
ostatnie jak dla mnie kolor zdecydowanie po wywaleniu lewej strony. szkoda, że nie mniejsza GO
No, zdjęcie z mundurowymi świetne! super kadr z perspektywy "żabiej". Z dziewczynką przed kościołem - bardzo poruszające.To chyba jakaś Cyganeczka?
e510 + 14-42mm f/3.5-5.6 + 40-150 f/3.5-4.5 + 50mm 1:2 macro f/2
Mimów spotkałem przypadkowo na Monciaku w Sopocie. Sądziłem, że reklamują występy jakieś trupy teatralnej, ale po dłuższym, migowym zapoznaniu się z ekipą, okazało się, że co prawda reklamują, ale nie występy, a zegarki, którymi byli obwieszeni. Ciekawy pomysł
Niestety mniejszej GO nie dało się wyciągnąć, a tło też nie za szczególne... Jednakże sama ekipa bardzo sympatyczna
5.
6.
7.
4b - Kolor, zostawic tylko prawa czesc kadru, mozna dodac winiete, aby choc troche zniwelowac za duza glebie. Tlo niestety zbyt bardzo rozprasza.
6 - (i inne) - ustawiaj sie jak najblizej mozesz, zeby unikac cropowania, szklo otwieraj ile sie da. Zaakcentujesz wtedy to co chcesz, reszte wedle mozliwosci rozmyjesz.
7 - ciekawe ujecie, obcialbym troche z prawej, zmieniajac proporcje na bardziej prostokatne (np. 480 x 640 zamiast 575 x 640)
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
5- teraz lepiej, choć cudów z tego nie będzie
6 do kosza
7 fajne, faktycznie winietka by pomogła
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Siodemka fajna...
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Tak.... tło się za bardzo wgryza w scenę. Nawet f2.0 nie pomogło, a do f1.7 nie zdążyłem dojechać bo wszystko za szybko się działo(ale w tamtych warunkach i tak nie dałbym rady z f1.7 - za mocno słonko świeciło, a e-p1 nie ma ISO50.).
Gdybym miał jasną stałkę i C40d, albo nawet jakiegoś FF to by zdjęcia wyglądały nieco inaczej.... a tak na prawdę to by w ogóle nie wyglądały bo sprzęt leżał by sobie na półce w szafie (przećwiczone przez kilka lat obcowania z D80 i 40d). Lepszy e-p1 w garści, niż ff na dachu!
Dzięki wszystkim za komentarze i pomysły! Zdjęcia wstawiłem bo spotkałem sympatycznych ludzików i chciałem się z Wami Nimi podzielić. Faktycznie jak teraz patrzę z perspektywy kilku dni to z 6-tki nic się nie da wycisnąć. 7-emkę troszkę podrasuję, może to coś da
7a
pozdrowienia z miasta nad Sweliną
p.s.
tak gizz to była mała Cyganeczka. Ostatnio jej już nie widuję, może przenieśli się z taborem w inne miejsce. Chociaż podobno "prawdziwych Cyganów już nie ma, dawne życie poszło w dal"...