Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: outsider - zdjęcia

janserce
    Gość
    3ka jest świetna

jak scena z filmu "la haine"!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar chimol
    Mieszka w
    Lidzbark Warmiński
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Ostatnie zdjęcie jak dla mnie w kolorze lepsze. Pomalowali się i warto pokazać ich kolory i czerwone korale dziewczyny. Pomysł z obcięciem lewej strony według mnie trafny. Rozprasza ta para

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar drozdu
    Mieszka w
    wiocha k/Wrocławia
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Fajny wątek. 3-ka rewelacja, 1 po przycięciu dobra.
    ostatnie jak dla mnie kolor zdecydowanie po wywaleniu lewej strony. szkoda, że nie mniejsza GO

| OlyJedi Awatar Gizz
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No, zdjęcie z mundurowymi świetne! super kadr z perspektywy "żabiej". Z dziewczynką przed kościołem - bardzo poruszające.To chyba jakaś Cyganeczka?
    e510 + 14-42mm f/3.5-5.6 + 40-150 f/3.5-4.5 + 50mm 1:2 macro f/2

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Mimów spotkałem przypadkowo na Monciaku w Sopocie. Sądziłem, że reklamują występy jakieś trupy teatralnej, ale po dłuższym, migowym zapoznaniu się z ekipą, okazało się, że co prawda reklamują, ale nie występy, a zegarki, którymi byli obwieszeni. Ciekawy pomysł

Niestety mniejszej GO nie dało się wyciągnąć, a tło też nie za szczególne... Jednakże sama ekipa bardzo sympatyczna

5.

6.

7.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    4b - Kolor, zostawic tylko prawa czesc kadru, mozna dodac winiete, aby choc troche zniwelowac za duza glebie. Tlo niestety zbyt bardzo rozprasza.

6 - (i inne) - ustawiaj sie jak najblizej mozesz, zeby unikac cropowania, szklo otwieraj ile sie da. Zaakcentujesz wtedy to co chcesz, reszte wedle mozliwosci rozmyjesz.

7 - ciekawe ujecie, obcialbym troche z prawej, zmieniajac proporcje na bardziej prostokatne (np. 480 x 640 zamiast 575 x 640)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar drozdu
    Mieszka w
    wiocha k/Wrocławia
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    5- teraz lepiej, choć cudów z tego nie będzie
    6 do kosza
    7 fajne, faktycznie winietka by pomogła

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez drozdu Zobacz posta
    6 do kosza
    Moze, zby pomoc Outsider'owi w selekcji:
    - 6'ka nie ma jednego mocnego punktu, ktory by przykuwal uwage. Oko biega po kadrze i nie ma sie gdzie zatrzymac.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Siodemka fajna...
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Tak.... tło się za bardzo wgryza w scenę. Nawet f2.0 nie pomogło, a do f1.7 nie zdążyłem dojechać bo wszystko za szybko się działo (ale w tamtych warunkach i tak nie dałbym rady z f1.7 - za mocno słonko świeciło, a e-p1 nie ma ISO50.).
    Gdybym miał jasną stałkę i C40d, albo nawet jakiegoś FF to by zdjęcia wyglądały nieco inaczej .... a tak na prawdę to by w ogóle nie wyglądały bo sprzęt leżał by sobie na półce w szafie (przećwiczone przez kilka lat obcowania z D80 i 40d). Lepszy e-p1 w garści, niż ff na dachu!

Dzięki wszystkim za komentarze i pomysły! Zdjęcia wstawiłem bo spotkałem sympatycznych ludzików i chciałem się z Wami Nimi podzielić. Faktycznie jak teraz patrzę z perspektywy kilku dni to z 6-tki nic się nie da wycisnąć. 7-emkę troszkę podrasuję, może to coś da

7a
    pozdrowienia z miasta nad Sweliną

p.s.
    tak gizz to była mała Cyganeczka. Ostatnio jej już nie widuję, może przenieśli się z taborem w inne miejsce. Chociaż podobno "prawdziwych Cyganów już nie ma, dawne życie poszło w dal"...